Anneminde aynısı vardı yaptırdı ama iki dişinden oldu baya oymuşlar çünkü
ben 4 ay önce gittiğimde çürük yoktu yani yeni bir şey şekerli yiyince sızlıyor
ne yapsam yaptırayım mı çektireyim mi anneminkini gibi olmasından korkuyorum
Anneminde aynısı vardı yaptırdı ama iki dişinden oldu baya oymuşlar çünkü
ben 4 ay önce gittiğimde çürük yoktu yani yeni bir şey şekerli yiyince sızlıyor
ne yapsam yaptırayım mı çektireyim mi anneminkini gibi olmasından korkuyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Çürük olduğunda sızlaması çok normal. Çürük temizlenir ve dolgun yapılır. Korkmanı gerektirecek bir şey yok. Ayrıca dişlerin çekimi olduğu zaman yerinin bir şekilde doldurulması gerekir. Ya kron köprü dediğimiz restorasyonlar ya da implant ile. Yoksa o bölgede kemik yıkımı gerçekleşir. Ancak bu iki tedavi de hiçbir şekilde doğal kendi dişinin yerini tutmaz. Dişlerimize iyi bakalım ve onlardan vazgeçmeyelim. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim maalesef iyi bakmaya çürüğü fark ettikten sonra başladım artık her gece hem fırçalıyor hem iple temizliyorum aralarını hemde gargara yapıyorum 🙏
günde en az 2 defa fırçalayın ve en az 6 ayda bir diş muaynesi olun. Diştaşlarını temizletin.
Annenizde anlattığınız olaya açıklık getirmem gerekirse bazı çürükler çok derinde oluyor ve biz onları temizlerken dişetinin de altına uzandığını görüyoruz. Bunun gibi bazı durumlarda dişe restorasyon (dolgu veya kron ) yapımı pek mümkün olmuyor. Çünkü dişte sağlam restorasyonu taşıyacak destekleyecek madde kalmıyor. Ogibi durumlarda tedavinin olumluya gitmedi görülüp çekime gönderilebiliyor.
Eylülde gidecektim aslında tekrar kontrole ama çürük olduğu için haftaya randevu alacağım diş taşları bir kerede temizleniyor mu yoksa birkaç randevu mu gerekli? Kaç kere dişçiye gittim söylememe rağmen gerek yok dediler bu sefer başka bir taneye gideceğim o umarım yapar arka 4 dişimce diş taşı var ve dişlerimin çoğunda kahverengi lekeler var onlarıda aldırmak istiyorum diyorum gerek yok diyorlar… derin olmasa yüzeyde olsa bile temizletmem yararıma mı olur peki?
6ayda bir kontrol ve varsa distasi tedavisi yapılır. Distaslari plak dediğimiz mo topluluğu içeren yapı için rezervuar barınak görevi görür. Ve bu plak zamanla dişeti çekilmesi , ödem , kemik kaybı gibi durumlara neden olabilir. Renklenmeler genelde çay kahve sigara nedeni ile olur ve polisaj dediğimiz lastik fırçalar ile yapılan işlemlerle giderilebilmektedir. Distasi derin ve yuzeyel olsun her türlü temizletme yararınıza olacaktır.
Çok teşekkür ederim ☺️🙏
Rica ederim 😃
Dolgu veya gerekirse kanal tedavisi daha iyi
Evet ama işte anneme kanal tedavisi yaptılar onun dişleri arasındaydı sonra sorun oldu ikisini çektiler sağlam dişide bozmuş dişçi
Başka dişçiye git sen o zaman
Öyle yapacağım zaten ama güven kalmadı anlıypr musun
Kendi dişin en iyisidir o yüzden kurtarmaya bak
Tamam teşekkür ederim 🙏
Rica ederim