Tüp mide ameliyatının zararları yararları nelerdir? Bir çoğu başarılı olurken zayıflarken, bir kısmı da hayatını kaybetti.. Çevrenizde olan var mı, şu an nasıl? Tüp mide ameliyatı kaç kilo olanlara yapılır?

Tüp mide ameliyatının zararları yararları nelerdir? Bir çoğu başarılı olurken zayıflarken, bir kısmı da hayatını kaybetti.. Çevrenizde olan var mı, şu an nasıl? Tüp mide ameliyatı kaç kilo olanlara yapılır?

Çok fazla kilosu insanlar bu sıra sık sık tüp mide ameliyatını düşünüyor. Etrafımda da çok fazla yaptıran insan duydum. Bu konuya biraz değinmek istiyorum.
Obeziteyle başa çıkmak isteyenlerin tercih ettiği bir seçenek diyebiliriz. Bu ameliyat midenin boyutunu küçültüyor ve daha az yemek yemeyi sağlıyor. Kısaca yemek yedikçe daha çabuk doyulur. Midenin içinde küçük bir tüp gibi bir bölge oluşturur, bu da daha tok hissettirir ve kilo vermeyi kolaylaştırır.
Vücut kitle indeksi (VKİ) 40'ın üzerinde olan veya obeziteye sahip olanlar için uygulanılan bir seçenek diyebiliriz. Herkes için uygun bir çözüm değildir, bu yüzden kesinlikle farklı doktorlarla görüşmek gerekir.
Ameliyat yapılırken mide küçültülür ve tüp şeklinde bir yapıya dönüşür. Büyük kesiler olmadan küçük kesiler ile yapılır. Bu şekilde yapılması da iyileşme sürecinizi hızlandırır ve iz bırakma olasılığını azaltmaktadır. Ameliyat sonrasında ilk başlarda sıvı ve yumuşak gıdalar tüketilir. Ardından zamanla katı gıdalara dönüş yapılabilir.
Her ameliyatın belirli riskleri var. Öncelikle bunu bilmek lazım. İyileşme dönemi boyunca enfeksiyon riski gibi faktörler de mevcut. Zaten bu konuyu danışacağınız doktor, iyi ve kötü her riski sizinle paylaşır. Her şeyden önce, güvenilir bir doktorla bu durumu konuşmak lazım.
Tüp mide ameliyatı laparoskopik bir işlem olduğu için ağrılar genellikle diğer ameliyatlara göre daha hafif geçer. İyileşme süreci kişiden kişiye değişiyor. Bazıları için daha yavaş olma ihtimali var.
Tüp mide ameliyatı ciddi bir adımdır, ancak doğru kişiler için büyük faydalar da sağlama şansı var. Yukarıda da defalarca dediğim gibi, mutlaka güvenilir bir doktora danışmak en önemlisi. Mutluluklar :)
Tüp mide ameliyatı demenizden kasıt mideye kelepçe takılması yahut midenin ameliyatla küçültülmesi işlemiyse, öncelikle buraya gelmeden önce her yol denenmiş olmalı. Diyet, spor gibi.. Altında yatan bir sebep varsa onun tedavisi dahil her yol denenmesine rağmen hala kişinin sosyal yaşantısına engel olacak kadar ciddi durum varsa yapılmalı bence. 160 kilolardan 80 kilolara düşen insanları tanıyorum ve gayet memnunlar, işin asli bu şekilde hayatını kaybedeni pek duymadım. İşleme bağlı değil ama her ameliyattan sonra oluşabilecek komplikasyonlara bağlı ölümler dışında, bu komplikasyonlar; ameliyatın türüne göre değişmekle birlikte, dikiş hattında açılma, tıkanıklık, yapışıklık, kanama, enfeksiyon ve buna bağlı kanamalı enfeksiyonlar olabilir.
Dedigin gibi kesinlikle her yolu denedim.. 10 yasindan beri kiloluyum ve ozmaandan beri yapmadogim diyet gitmedigim doktur gitmedigim spor salonu kalmadi.. 24 yasindayim ve 10 yila askimdir mucadele ediyorum.. her yil kilo artisi oluyor. Her diyetten her spordan sonra 10 kilo fazla alarak dondum.. 120 kiloyum ve bikyim bu halden.. tek care mide kucultmek oda risklerinden dolayi tedirginim.
Simdi tabi ki bu senin karar vermen gereken bisey ama sunu da tahmin edersin ki fazla kilolu oldugunda, tansiyon, seker, damar tikanikligi gibi hastaliklara zemin hazirlanis oluyorsun. Bir yanda ameliyatin riskleri var dogru ancak diger yandan da erken yasta kalp damar problemleri cekme ihtimalin var. Bence sen isinin ehli bir doktora danis sana guzelce ameliyat nasil oluyor, riski nedir, faydalari nedir anlatsin ona gore kararini ver.
Sanirim haklisin tsk edrrim
Rica ederim, gecmis olsun simdiden, saglikli gunler
Eski kız arkadaşım olmuştu, 7 ayda 50 kg falan vermişti. Asitli, acılı, tuzlu ve yağlı kesinlikle tüketmiyordu. Ameliyattan sonra çok yavaş ve ara vererek yemek yiyordu. Mesela bir dilim pizzayı 10 dakikada yiyordu ve o gün daha fazla bir şey yiyemiyordu. Çok açıkmış olsa bile ufacık şeylerle hemen doyuyordu.
Alkolünü, sigarasını ve kahvesini deli gibi tüketiyordu ama sıkıntı olmuyordu. Çok sevdiği bir yemeği hızlıca yiyince aşırı derecede rahatsız oluyordu, çok dikkatli beslenmesi gerekiyordu. Aşırı kiloluysan deneyebilirsin iyi bir hastanede iyi bir doktor tarafından ama sonraki hayatını ve yukarıda saydıklarımı da düşünmelisin. Spor ve rejimi tercih et derim.
Peki olumsuz etkileriyle karsilastimo riskli donemler gecirdimi?
(ben kilo verdikten sonra tanıştım canlı şahit değilşim ) ama ameliyat sonrası ilk dönemler sadece sıvıyla beslendiğini işte süttür çorbadır falan, daha sonra yumuşak besinler vs zamanla normale döndüğünü anlatmıştı. Normal dediysem de bizim gibi değil tabi, yukarıda anlattığım gibi yediklerine ve ilaç saatlerine çok dikkat etmelisin, yeme hızın, yediğin miktar çok önemli, tuz yağ asit acı bunlar kesinlikle yok veya çok çok az miktarlarda.. onun dışında öyle hayati önem arz eden ne bileyim fenalaştığı bir dönem yaşamadık birlikteyken, hiç de bahsetmediğine göre öyle riskli bir durumla karşılaştığını sanmam.
Cok teşekkür kafamdaki sorular biraz daha netlesti cvplariyla
rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu
Kilom uysa ben de yaptıracaktım. Lanet olsun ki, kilo verme konusunda üzerimde çok baskı vardı. Sevgilim bile bu sebepten ayrıldı. Kendime bakıyorum, yemediğim yiyemediğim halde hala kilo alıyorum.
Bir spor salonuna yazıldım, hocam profesyonel sporcu olduğu için her akşam en az 1 saat zorunlu spor yaptırıyor ve iyi ki başlamışım spora diyorum. Şu an vücudumun değişimini hissedebiliyorum, beni uzun süre görmeyenler gördüklerinde şaşırıyor. 1 ayda 5 kiloya yakın verdim. Yolum uzun ama bu sefer gayretliyim, karar verdim zayıflayacağım. Diyetimi ve sporumu yapıyorum. Mide ameliyatında birden kilo verdiğin için sarkmalar oluşuyor.
Spor yaptığında bu durum da olmuyor. Şişen balonun içindeki havayı boşaltırsın da, çapı küçülür ya benimde aynı ve göbek bölgem çok kötüydü. Şu an toparlanmaya başladım, kıyafetlerimin bile güzelliğini fark eder oldum. Gömlekler büyük geliyor, pantolonlar belimden iniyor. Daha yolun başında olmama rağmen bu derece güzel bir şey olması harika ve dolabımı bu işin sonunda baştan aşağı yenileyecek olmamın verdiği heyecan daha bir başka.. Deli gibi alışveriş yapacağım o günü bekliyorum şu an :D
teşekkür ederim :) eğer bu düzenle ve hızla gidersem eminim ki aralık sonunda 20 kiloya yakın vermiş olacam yaşım 23 senelerce halimden hep memnun yaşadım ama etrafımda bana karşı çok baskı vardı yıldım artık sonra diyetisyenlere git diyetler yapmaya çalış derken psikolojimi bozuyodum ama herkese tavsiyemdir sizde mütevazi bir spor salonunda bunları yapabilirsiniz eminim şu an hem beden hem ruh sağlığım düzeldi çok şükür :)
Kac kiloydun ki uymadi?
Yemek konusunda bunyeden bunyeye degisiyor.. mesela ben ariyorum doktirla gorustum kac emek yoyiyorsun gunde dedi 1 1bucuk dedim tatli falan soyledi soyle boyle yemeyi sordu sonra dediki sen eene gore hyli kilolusun vucuddan vicuda degisiyor.. ben sporda cok yaptim olumsuz sonuc seni tebrik ederim bu arada ins bende borgun o heyecani uasarim.
Ben 101 kiloydum spora baslayinca da 98 kiloydum 1.62 boyum iki haftada 6 kilo verdim diyet +spor sabah kahvaltim yok yiyemiuorum aliskanligim yok öğlen yemek sebze çorba ekmek ama makarna pilav yok aksam da ayni şekilde bazi aksamlar hic yemezdim bazi aksamlar çok yerdim bazen meyve falan düzensizdi çok diyet yaptim sonra yildim acliga dayanabiliyprum ama isime gelmiyor diyet yapamiyorum anlayacagin ama nasil olduysa bu sefer daha bir kararliyim daha bir hirsliyim belki de bu yüzden verdim inşallah devami da gelecek
kesinlikle olunmaması gereken bir ameliyat ablam oldu şimdi yanlış operasyondan midesi alınacak sağlam mideyi sakata çıkardı ablam ve bu ameliyatları olanların % 80 vefat ediyor gidin google araştırın bu ameliyatları cici gösteriyorlar ama işin aslı pekte öyle değil isteyen olursa ablamla konuştururum ondan dinlersiniz
Söyleyeceklerime kulak ver ama böyle bir konuyu alanında uzman bir doktora danışman çok daha faydalı olacaktır. Bu ameliyata bizzat girdim, mide küçültme ameliyatı yapılıyor zaten, kelepçe uygulaması kalktı. Ameliyat için belirli bir kilo-boy oranına sahip olman gerekir, ek bir hastalık yoksa beden kitle indeksi 40 üzeri olmalı. (morbid obezite)
Benim bulunduğum hastanede 500 hasta bu şekilde ameliyat edilmiş ve sadece 2 hasta kaybedilmiş. O kiloyla yaşamlarını devam ettirselerdi zaten birçok ölümcül hastalığa yakalanacaklarını düşünürsek bence bu risk alınabilir. Ameliyat sonrası zorlu bir süreç başlıyor. Bu süreç beslenmeyle alakalı ama sonuç gerçekten güzel oluyor , hastalar gayet memnun kalıyorlar. Tabii istisnalar olabiliyor. Ameliyat sonrası kaçak, kanama vb. kötü durumlar olabiliyor nadir de olsa ama sonuçta midenin bir kısmı alınıyor.
Basit bir ameliyat gibi düşünmemek lazım. Bana soracak olursan benim böyle bir problemim olsaydı kesinlikle ameliyat olurdum. Bu konuyla ilgilenen bir cerrah bulman lazım.
Mesaj atacaktimda mesaj yerin kapaliymis.. peki hic olum rismi yasayan oldumu?
Hangi hastane acaba bana da yardımcı olur musunuz?
Cevap
59Cevap
İlac mumessili akraba hanimi : anneme ameliyat olma, riski var birde mecburiyet ve caresizlik harici hic bir konuda ameliyat olma orjinal vucudunu bozma dedi. bendeniz evde 2 ayda 11 kilo verdim acikmadan, zorlanmadan ve spor yapmadan.. komsu haniminin diyetini uyguladim :)). aslinda hataliyim.. bunyem yerine baskasinin diyetini uyguladim. calismadigim donemdi ve harekette cok etmicem evdeyim diye uyguladim. normalde gunde 6-7 ekmek yerken.. simdi diyet sonrasi alistim ve gunde : 1 - 1,5 ekmek yiyorum.. 14 kg. fazlaligim var.1 ay tatilimde onuda boşayacagim :).
6.7 ekmek mi ben okadar yesem 200 kiloyu bilurdum zaten 1 1. buvuk ekmek yiyiyotrum ve haylinkiloluyum.
''Çok Güzel Hareketler Bunlar'''ı biliyorsundur.
O kadroda yer alan Pelin Öztekin gördüğümüz zamanlarda ''Bu da nasıl zayıflar ki!'' izlenimi veriyordu insana.
Ama aşağıda vereceğim röportajı oku ki, tüp mide ameliyatı ve beraberinde ne gibi şeylerle zayıflayabildiğini ve inanılmaz bir değişim geçirdiğini gör.
kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/.../pelin-oztekin-nasil-zayifladi
Sanırım aradığın bilgi ve fikirleri burada bulabilirsin.
Sayfa-sayfa okumanı tavsiye ederim.
Aşırı kilolu biri olmuş ve ''obez'' denecek boyutlara varmış biri için ideal bir yöntem aslında.
Nerede yapıldığı önemli tabi... Kenar mahalle hastanelerindeki kısıtlı ve profesyonellik dışı ortamlarda yapılması büyük risk..!
sağlıklı bir diyet ve spor ve sporla bir senede halladebelirsin takviye olarak L-Carnitiene ve CLA kullanabilirsin emin ol bir ameliyatten çok daha yan etkisiz olur yanlız karnitini 2 aydan fazla kullanmaman gerekiyo senede sadece iki ay kullanabilirsin çünkü vücut bir süre sonra karnitin enzimini salgılamayı bırakır ve buda senin için sıkıntı doğurur onun dışında CLA kadınlarda adet düzensizliği yapabilir ama bunlar temel olarak zararsız suplementler ikisini bir kullan fitness a git yağdan karbonhidrattan uzak dur protein ağırlıklı beslen ve kendine bir sene ver sağlıklı yaşa ve saçma sapan ameliyatlara girişme
Ameliyattan önce kendi çabasıyla kilo kontrolü sağlamalıdır insan. Tüp mide, kelepçe vs. Bunların hepsi sonuçta bıçak kesiği. Ve şunu sorarım size, bir kere tamir ettiirdiğiniz bir alet yine orjinal hali gibi verimli olur mu? Ben risklerinden dolayı karşıyım. Ölümle tanışacağıma kilolu yaşamayı yeğlerdim.
Ama bu halde ölüm riskin yine var tansiyon seker klestrol varda var bunlarda anoden oldurebilir.
Kiz arkadasim oldu.110 kgdan 50 kiloya dustu. hatta facebookta sayfalari var. kahramanmaras turkiyede bu konuda en iyisiymis. sutcu imam universite hastanesinde oldu ameliyatini. gayet saglikli suanda. belli kilonun uzerinde olmalisin ameliyatin gerceklemesi icin. sigorta da karsiliyor.
Gervketen mi cok iyi ya.. peki zorluklarini anlatmadimi?
Cok sevinirim gercekten hemde cok..
Dayim oldu bu ameliyati, amerikada bir cok insanla gorusup tedavi surecinin nasil gectigini ve kilo verip veremedigini sordu. Antalyada docent bor doktora yaptordi ama baya arastirdi doktoru akdeniz universitesinde oldu ameliyati. şu an diyetle ve ara ara bisiklete binerek 40 kilo verdi. Olucaksan bile cok arastir ve bu ameliyatta uzmanlasmis bir doktora git derim nerde yasiyorsun
Diyarbakirda yasiyorum bir kac doktir arastordim biro antepte biri ankarada bori bursada bu uc doktor cok basarilir internete bakinca ama korkmadanda edemiyorum.
sağlıklı bir bireyin bu yollara baş vurmasına karşıyım. otur yap diyetini sporunu mis gibi ver kilonu ama farklı şeyler var ise, yani normal yollar ile verilemiyorsa son çare denenmeli. bu yolu seçen kişi 80-90 kilo değildirdir çünkü, ciddi bir kilosu vardır.. eski bir arkadaşım antalya da oldu bu ameliyatı, sanırım 30 kilo kadar verdi. bilgim bu kdr görüşmüyoruz çünkü.
120 kilodayim az bir kilo degil gercekten cok ugrastim olmayinca olmuyor..
Yapmadigim diyet yok gercekten tahmin edemezsin dukandan karataya normal zorlu detokslu verdim fazlasiyla aldim diyet benim icin cozum degil gibi artik.
@deniz1704 geçmiş olsun. peki neden tercih ediyorsunuz bu ameliyatı, kiloları geri alma riski hiç mi yok? mide büyüyebilen bir organ sonuçta.
@deniz1704 bir kaşıkla doyan insan nasıl vitamin mineral alabilir ki.. bu defa da anoreksiya olma riski var :S
Teyzem çok kilolu olmamasina ragmen ameliyat oldu midesine kelepçe taktirdi, isvicrede oldu ameliyatı 2sene gecmesine ragmen halen kendini toparlayamadi, yemek yiyemiyor cok fazla kilo kaybı var.. dogal yollardan zayıflamaya calısmalı ameliyatla degil...
ben 89 kilo ile 12 gun once oldum. özel bir hastanede 37 bucuğa oldum ama 30 bine falan da hastane ve iyi doktor bulmustum. Operasyonum sahane gecti hemen ayaklandim ve 3. gun beni gorsen ameliyat olmus bu kiz demezdin. cikip uzun bir doğa yürüyüsü falan bile yapmistim 3. gün. Ben artık kilo probleminden kurtulmak ve ilerideki karşıma çıkabilecek sağlık problemlerinin önüne geçmek için tercih ettim ameliyati. Çevremde o kadar kilon yoktu neden oldun falan diyenler var ama ben ayni fikirde degilim. ergenligimden beri surekli kilo kontrolu yapmaktan yoruldum cunku kiloya elverisli bir vucudum var ve metobolizmam cok yavas mide balonu da denedim öncesinde tam bir trajedi kimseye tavsiye etmem. ama şu an 2 kaşık yoğurt yiyip tıkabasa doymak... müthiş bir şey
43 yaşındayım, şimdiye kadar spor ve diyet programlarını yıllardan beri uyguladım. Ama muhakkak bir nedenden dolayı uygulamada kesinlikler, duraksamalar, bozulmalar olup verdiğim kiloların çok hızlı şekilde fazlasıyla geri dönüşü oldu. En çok gördüğüm kilo 121 idi. Çevremde tüp mide ameliyatı olanların olduğunu duydum. Ki her zaman yemek yediğim kafede bana servis yapanda olanlardanmış farketmedim. Operasyonu bir yıl kadar olmus, hep zayıf gördüğümden anlayamamıştım. Neyse tavsiye üzerine dr. İle irtibata geçtim ve 113,5 kilo ile ameliyat oldum. 5 hafta oldu ve şu an 94 kilodayım. Bende uyku apnesi, yüksek tansiyon (26 lara yükseldiği oluyordu), kolesterol, diz ve sırt ağrıları ve daha kilodan kaynaklanan rahatsızlıklar şu kısacık zamanda kayboldu. Şunu demeden geçemicem, benim gibi iradesiz iseniz tavsiyemdir dr. ile görüşünüz. Elbette ilk önce doğal yollarla kilo vermek ilk önceliğiniz olsun. Ben memnunmuyum, evet memnunum.
Aslanken kendine kedi muamelesi yapılması mantıklı mıdır sence. Tamam dur yeter o kadar yeme. Fazla yiyemezsin çünkü miden patlayabilir. Hemde masraflı git tiroid hormonuna baktır diyetisyen git sağlıklı olmanın yollarını ara kısa yoldan yok 3 kuruşa beş kuruş ölürsün
tüm mide ameliyatı olan çok insan gördüm miden o kadar küçülüyor ki ilk zamanlar bir bardak suyu bile gün içinde zor bitiriyorsun herhangi bir rahatsızlığın yoksa bir sıkıntı olmaz 50 yaşında bu ameliyatı olan bile gördüm. sağlam bir doktor bul o seni hemen ameliyata almaz zaten her şeyine bakar
Olumsuz durumlar yoktu demi gorduklerinde.
hayır yoktu
kesinlikle olunmaması gereken bir ameliyat ablam oldu şimdi yanlış operasyondan midesi alınacak sağlam mideyi sakata çıkardı ablam ve bu ameliyatları olanların % 80 vefat ediyor gidin google araştırın bu ameliyatları cici gösteriyorlar ama işin aslı pekte öyle değil isteyen olursa ablamla konuştururum ondan dinlersiniz
sakin deneme derim. bazi yontemler bir anda populer oluyo herkes yapiyo fakat uzun vadede zararlari cikiyor ne yazik ki . ustelik mide cok hassas bir organ mide kanseri olanlara bile istemeyerek mudahale ediyorlar. spor diyet le kilolarindan kurtulmaya calis derim
Kesinlike tavsiye etmem cok cok riskli. Onun yerine saglikli bir diyet spor cok daha mantikli. Bir tanidigim düsünyordu doktorla görüstükten sonra aninda vazgecti. nasil yapildigini anlatti bize resmen korkunc.
Nasil yapiliyormus.. benim boldigim makas gobi bir alet var onla kesiyor ayni anda dikiyor.
Obeziten varsa bu yola basvur ve sececegin son yöntem olsun. Sporla saglikli dengeli beslenirkende veriosun kilolari.. cevremde var bayagi 3 ayda cok kilo verdiler bn bile sasirdim ama detayini bilmiyorum gercekten insanlari degistirio fakat asiri kilo kaybinada neden oluyo. Ameliyattan sonra bise yiemiosun
Bu ise. karsiyim ama. mecbur kalinirsa isin uzmanini iyi bulmak lazim
Eğer araştırıp memnun kalmadıysan Doktorunla konuşup eğer yapabiliyorsa MORBİT OBEZİTE olmanı tavsiye ederim.
Yani MORBİT OBEZİTE midenin küçültülmesi. Doktorun uygun görür ve vakayı gerçekleştirebilirse eğer hiçbir tehlikesi bulunmamakta. Olan hastalarda gayet memnun ve saglıklılar. Geçmiş olsun..
Allahim yoruma bak ya
Bence bir 5 gün hiç bir şey yeme sadece su iç 5 günün sonunda hafif hafif corba iç günde 2 öğün 1 öğünde protein al böyle 3 ay git bak nasıl zayıflıyorsun sporu falan konuşmuyorum günde en az 20 bin adım o ameliyatın riskindense aç kalmayı tercih et
Yakın bir akrabam oldu Temmuz ayında. 182 kilo idi şu an 128 kilo vermeye de devam ediyor eriyor resmen çok güzel oldu 150üzerinde olan herkes yaptırmalı bence.
0eki olumsuz soniclari oldumu hoc?
Zayıflamak için ameliyata karşıyım. Sporla, diyetle verilebilecekken boşuna anestezi alıyorlar ve halk arası tabirle bıçağın altına yatıyorlar.
Zayıflayamıyorum falan deme, yapılabilir. Bunun örneklerinden biri de benim.
hayat böylede güzel olmalı değilmi. boş ver tüpü kelepçeyi. sen azmet yeterki rejim yapmaya. olduğu kadar canım.
Gecen yil rejim yaptim 110 kiloyla rejimi biraktim 120 kilo oldu rejim bemo daha batiriyor canim ya
Çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca yemek yemeyi biraz azaltırsan mide anatomik yapısı Gereği belli bir süre sonra küçülür ve kapasitesi azalır bunun için cerrahi işlem gereksiz bana göre
zayıflamak istiyorsan günde 3 öğün spor yapmalısın. bence vucudun içine mecbur kalınmadıkça mudahale edilmemeli. tabi dışına da.
orjinalliği bozan herkesten nefret ediyorum.
Önermiyorum. Benim eski kız arkadaşım 120 kiloydu. isviçrede en iyi doktorlar ameliyat etti. başarılı geçti fakat sonrası zor geçiyor. sporla saglıklı zayıfla kesinlikle. ÖNERMİYORUM !!
Nasil zorluklari nelerdi?
Tnasiyonu düşüyordu kusuyordu. Günlük sadece su içebiliyordu oda bir iki yudum. halsiz hissediyordu. daha var yani. çok abartı kilon yoksa spor salonuna yazıl lütfen
120 kiloyim az bir kolu degil ne spor ne diyet ustesinde geliyor.
Hayır üstesinden gelir sen beni dinle. 130 kilo erkek arkadaşım vardı benim. 5 ay boyunca günde sadece 2 saat yürümeyle 45 kilo verdi. yağlı yememeye çalıştı. ben seni tahmin edebiliyorum sıkıya gelemiyosun kökten çözüm istiyosun. ama sandığın gibi kolay değil. yaza ağustosa kadar spor yap sonra gel bana teşekkür et. ağır bir spor yap demiyorum. günde 2 saat yürü ama terleyerek yürü kalın giyin yani
Gecen yil yaptim gunde 1 bucuk saat ve arti diyetosyene gittom 6 ayda 25 kilo verdim ama diyeti birakir birakmaz geri aldim kilolarimi 10 kilo fazlasiyla.. yani diyet tekrat aldiriyor bana oyle borseh lazim ki hayatim boyunca yiyemoyeyim..
şaka sanıyosun sen ameliyatı. olcak bitcek sanıyosun. iyiliğini istiyorum. kız arkadaşımın sıkıntılarını gördükten sonra kimseye önermiyorum. 25 kilo vermişsin işte. gücünün yettiği kadar sporu hayatından çıkarma. gırtlağını tut yememeye çalış çok.
Mide balonunu tavsiye ederim ozellikle icinde sivi degil hava olani. Zerre kadar zarari yok ameliyati yok. Endoskopi ile mideye indiriyolar. 6 ay sonra cikartiyolar. Kesip bicme olayina hic girme
Ilkkez duyuyorum nasil borsey?
Burdan anlatamam yazin lutfen :)
En iyisi doktorla görüşmek. Allah acil sifalar versin. Biran önce iyilesmenizi diliyorum
Allah razi olsun bircok doktor arastordim ama korkuyorum ne yazik ki..
Allah senden razi olsun.. bu bile boraz rahatlatti brni cok sagol.
tup mıgde mıgdenın kucultulmesı dımı? yarısından cogunu kesıyorlar?
Doyum hossi veren yeri kesiyorlar acikmoyorsun.
100 kilo veren saglikla yasayan insanlar var,
ben dogalligin bozulmasina kesilip bicilmesine birseyler takilmasina karsiyim
iradeyle herşey mümkün tıbbi müdahele sağlığına zarar veren bir durum olmadığı sürece yaptırmamalısın
buna en iyi doktor karar verir ihtiyacin olup olmadigina , zaten korkudan yiyemezsin ki takildiktan sonra...
eniştem yeni taktırdı daha sonuç alamadık ama bence boğazlarına sahip çıksınlar ondan sonra tüpe falan gerek kalmaz
mideyi kestirmekten mi bahsediyorsunuz? eğer öyleyse zararlı. benim annemin yengesi kestirdi ve katı yiyecekleri çok fazla tüketemiyor. normal zayıflamak varken niye kendine zarar veresin ki?
Hayati boyunca mi tuketemiycek?
bilmiyorum 1 senedir o şekilde
yaptıranlar mutlu
Doğal yolla diyete girip zayıflamak bence en mantıklısı böyle yollara başvurmak sıkıntı verebilir sonuçta bir ameliyahat
arkadasimin annesi ameliyat olucam diye ankaray gitmisti galiba ve mikrop kapmis öldü
Ameliyatta mi olmus?
canim bende cok kararsizdim ama 1ay sonra bende tüb mide ameliyati olcam hala korkyuorum ama doktorlar ii bir hastanede yapilcak dedi o biraz icimi rahatlkatiyor acikcasi insallah hakimizda hayirlisi
Hem canim ole heme ameliyat etmiyorlar ben 2gun hastanede kaldim butun kontroler yapildi 1hafta sinra sonuclar cikdi onay verildi yapilmasi icin sonra ameliyat tarihi alindi ve hastanede her kontroleri yapiyorlar yani insallah hersey ii olur
Ins hayirlisi olur saglikli selametli kurtulursun.. peki hangi doktor hastanede yapacaksin iyice arastordin mi?
Amin insallah canım ben almanyadayim yurtdisinda yaptircam evet doktorlardanda duyduma gore yaptircam hastane bu konuda en iyisiymis korkuyorum * kararimi verdim
Bide sole bir sey var tabiki hic bir ameliyat kolay degildir her ameliyatin riski vardir doktorlar kesin bisey diyemez zaten ameliyata girdinde sana kagit imzalatiyorlar doktorlar risk almiyoruz diye yani isder bu dogum olsun veya baska bir ameliyat
Iyimis pahaliymis zararsizmis ben onlarin yalancisiyim ne kadar dogru bilemicem
Neden tüp mide ameliyatına girmen gerekiyor. Onu doktora sordun mu yoksa ben istiyorsun diye mi
Kuzu kuzu geldim var ama oda bu sıralarda kayıp galiba...
Bence böyle ufak sebeplerden bıçak altına yatmaya gerek yok.
Riske atma kendini.
Bence zayıflamak istiyorsan kendi iradeni kullan
Allah sana en güzel mideyi vermiş sende beğenmeyip amale yat olacaksın
Boyum 174 kilomda 74 bende zayiflamak istiyorum bende o ameliyati olabilirmiyim zayiflamak için
Sevindim bu dedigine ama bir dogum yaptim vucudum sarkti ve cok kötü duruyo dedigin gibi on kilo vermem gerek ve vücudmu sıkılastirmam lazim tabi bu ikinci cocuk olmadan olmasi gerek. s @gizemeng
Emirirken kilo aldim sütum az oldugu icin sürekli emzirmeden once sut yapan biseyler yemistim simdo hamile degilm ama kalmadn kilo vermem gerek @gizemeng
Yazık otur otur tembbelik yap istediğini ye sonra bir ameliyatla herşey bitcegini düşün ne kadar yazık ben boşuna 130 kilodan 89 kiloya dusmusum 3 ayda hergün köpek gibi boşuna kosmusum
canım o işler sakat benim gibi yap cırtlı enli bel kuşakları var geceleri takmamak şartıyla onu tak beline sık iyice fazla yemek yiyemiyorsun mideye keleççeden çok çok iyi
Tehlikeli ama işe de yarıyo komşumuz oldu simdilik sıkıntı yok ve baya zayifladi. Ama bence yaptırmasn kimse
Neden yaptirmasin komsun ne guzel zayifliyabilmis.
Canim kiloluyken zaten ölü gibisin ne hayattan zevk aliyorsun ne sosyal aktivetelrin oluyor ne disarda insanlarin yuzune bakabiliyotsun ne disardan leyif aliyorsun yasamak bumu sence.
Gerek yok öyle şeylere bence biraz sabır sağlıklı beslenme ve sporla herkes zayiflayabilir risk almaya değmez.
Sağlıklı bir şey değil
Bir ara bende düşünüyordum fakat en iyi şekilde kilo vermek istiyorsan doğal şeylerle kilo vericeksin
fazla sözü uzatmıyacam ben müslümanım elhamdülillah peygamber efendimiz çoğu zaman aç yatarmış ve ve açlıktan bir gün karnınan taş bağlamış kimin ümmetiyiz biraz düşün
çevremde yok. ancak bucuduma dışarıdan en ufak bir yabancı madde koydurmam
Bende dusunuyorum ama ücreti benim butci asit 9 bin
Ben tv ye cikan doktorlar vardi birsada arastirdim bayagi insani zayoflatmis aradim 6 bin dedi.. sen nereye sordun ki boyle9 bin dedi..
Bende netten arastirdim kadikoyde bunun için özel bir polikilinik acilmis aradim bilgi icin
Brn zahide hanimin 0rograminda gordum doktoru zayiflamisgi insanlar.. o zayofliyan insanalrin isimleriyle facelerini buldum konuatum hallerinden cok memnun olduklarino soylediler.. doktorun nosunu veridler aradim bursada 5 yapacaklarini soylediler ama ben sehir disindan hidecegim icin daha fazla kalacagim icin 6 dediler.
Hiimm iyiymis aslında tam oyle büyük bir ameliyat değilmiş aci cekmiyormissun 4 tane küçük delik aciyorlarmis Karnina bu arada kaç kilosun
Ya yapilirken riski yok ama donradan riskler kotu mide gaz kacirmasi yapsa aninda mudahale oomazsa sonuc kotu falan.. 120 kiloyum sen?
Bende 1.70 boyunda 108 kiloyum bende dusunuyorum pek korkum yok maddi sıkıntım var yoksa olurdum kesin çünkü diyet bende ise yaramiyor sporada vaktim yok maalesef
Nasil korkumuyorsun keske benim korkum olmasayxi.. maddi yonden sikinti yok ama korku olu ca sikintilarin en buyugu yasamis gibisi.
Anladim canim ameliyat olanlara sorsaydin neler yasadiklarini valla benim imkanim olsa hic dusunmem
Soruhorum falan herkes memnun ama internettede bunlar yuzunden ölen insanlarin hanerlerini okuyunca heri adim atmaktan alakoyamiyorsun kendini..
Ben hic duymadim ölen birini arastiricam
en son çare olmalı. başka yöntemler denenmeli kesinlikle
Ben de kesin kararımı verdim 1 hafta sonra görüşmeye gideceğim inşaallah
Kac kilosun nerde doktor sagliklimi arastordin mi kendisini
Koray Tekin'e gideceğim , daha önce çevremde 5 kişiyi ameliyat etti , obezite cerrahisinde Türkiye deki en deneyimli doktorlardan biri kendisi. Vücut kitle İndexim 36 ama 44 lerden düştüm bu kiloya.
Hangi sehirde kaliyor bu doktor nerde yapiyor.. cevrendekiler memnun mu sorun yasamadilar mi?
İstanbul ve İzmir de ofisleri var , eskiden Pamukkale Üniversitesinde çalışıyordu hala orada devam ediyor mu bilemiyorum. Evet olanlar çok memnun diğer aile bireyleri de düşünüyormuş ameliyat olmayı. Ancak şunu bilmelisin ki bu Türkiye de yalnızca 8 yıldır uygulanan bir operasyon yani yaşam boyu etkileri net bilinmiyor, bunu uzmanlar da her seferinde belirtiyor zaten. Her ameliyat da risk vardır ancak bu operasyonun uzun süreçteki belirsizliği de ek bir risk faktörü.
Ilerde ne riskler oldugunu bilmoyorsak nasil bu yola girerizya allahimmm ne zor bir karar bu. y
Evet canım ne yazık ki öyle ama ben bu obezite illeti yüzünden canımdan bezdim artık, ne hayattan zevk alıyorum ne de yaşama dair hevesim kaldı, her gece yatağa keşke ölsem diye giriyorum. O yüzden olmaya karar verdim yoksa benim de kafamda binlerce soru işareti var. Ameliyatların başarı yüzdesi oldukça yüksek olsa da güvenilirliği yüzde yüz değil ne yazık ki.
Hayattan zevk alamiyor insan.. ya en basit ornek insanlarin assagliyici bakislarina katlanmak zor oluyor.. hele bir munubuze binince inmek binmek oturmak rezalet gibi.. resmen bir bicuk kotluk kapliyorsun yanindaki insan rahatsiz oluyor ufleyip puflugor.. bilmiyorum ya bende allahim ölüm kurtulum diyorum ama is ciddiyege ameliyata binince korkmaya basliyor insan.. 1 aydir her gece dusum dusun sabahlara kadar gozlerime uyku girmiyor turlu turlu kabuslar gormeye basliyprum resmen olmaya karar verdigim zamandan beri acaba ne olur diye dusunmekten deli olacagim.. yas ilerledikce kilo artoyor.. bir dur demek lazim ama ameliyatlada dur denilmiyor ki cesaret istiyor.. bazen canima tak ediyor agliyorum agliyorum allahim bir cimis yolu goster bana diyorum gercekten kilolu olmak zor insanlar seni dislar sagligin zarara gorer bida bizim hayat imtihanimiz sanirim.. bu arada boy kilo kac canim?
kaç kilosun ki bu tür bir yöntemi denemek istiyorsun.
120 kiloyum ne yqzik ki
yürüyüş yapsan kurtulabilirsin kilolarından. her yere yürüyerek git.
Haberlerde binkadini grdm çok gzl olms bnde olmak istyrm ya o amelyttn
Cok fazla kilon yok gibi bu riske girmemelisin.
Dogal yollar ile zayiflamaya calis dostum disiplinli ol ve planli hareket et. En son care bu olmali bence :))
O parayı vereceğine git spor salonuna daha iyi bir vücuda sahip ol. Ne kadar beleşçi bir milletiz ya
Benim bir arkadasım oldu. çok basarılı geçti. bir sene geçti aradan. fazla hareket yasak çoğu yiyecekler yasak çok az yiyecek içecek ilaçlar yasak. bütün etleri masa örtüsü gibi aşağıya sarktı ve çok iğrenç kırış kırış bir vücudu var. vücudunu gören hiçbi erkek ona yanaşmıyor. lbiseyle iyi gibi. zayıfladım diye seviniyo. ama keşke zayıflamasaydı. o korış bıruş vücudunu sırf zayıfım diye seviniyr. zayıf dediğimde gene o kadar zayıf değil. on cm sarkan etleri görünce korktum. bende onunla görüşmek istemiyorum. allah affetsin. ama o pis boğazına hakim olsaydı o kiloyu rahat verirdi. günde hala bes ekmek on öğün yemeye çalışıyor. midesindeki ameliyatı patlıycak. aç gözlü mahluk
obezler oluyo genelde bir arkadasım oldu tığ gibi şu an :)
Xorlugu zarari varmiymiymis?
pek tavsiye edilmiyo onda bir problem çıkmamış ama ölenler var bu ameliyat sonrası :(
Annem oldu, sıkıntıları var. Araç kullanıyorum. Pc basına geçtiğimde konusuruz istersen.
Nasil sikintilari nelerle karsilasti?
Ben bu ameliyatı olalı 81 gün oldu 26 kilo verdim allahaşükürlerolsun iyi diyorsan sende bir dkk düşünme hemen bir hastaneye başvur
peki korkmadin mi hiç?
Hangi hastanede oldunuz ameliyatı memnun musunuz?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?