Yani aslında bu kişiye göre değişir her kilolu kişi genetik olduğu için kilolu da denmez. mesela sonradan depresyona girenler oluyor ya da mutsuzluktan duygusal açlıktan yiyenler oluyor ben öyleydim mesela. depresyonda olduğum dönemde uyku düzenim de aşırı bozuktu benim. o zamanlar sıkıldıkça yerdim. ama bazen de tabi k ide genetik hastalıklar ya da durumlar da etkiliyor. bence Kilo, genetik ve çevresel faktörlerin bir kombinasyonunun sonucudur. Genetik, kişinin ne kadar kilo alabileceğini etkiler, ancak kilo almanın tek belirleyicisi değildir. Çevresel faktörler, kişinin ne kadar kalori tükettiği, ne kadar egzersiz yaptığı ve stres seviyesi gibi faktörleri içerir. Kilo almanın genetik bir bileşeni olsa da, kilo vermek mümkündür. Sağlıklı bir diyet ve egzersiz programıyla, genetik olarak eğilimli olsalar bile, insanlar kilo verebilirler ve sağlıklı bir kiloyu koruyabilirler.
benim tavsiyelerim ise Sağlıklı bir diyet yapmak.. Bu, kalori alımını azaltmak ve sağlıklı gıdaları tüketmek anlamına gelir. Düzenli egzersiz yapmak Bu, haftada en az 150 dakika orta yoğunlukta egzersiz veya fitness gibi ya da 75 dakika yüksek yoğunlukta egzersiz olur yani fark etmez. Stres, kilo alımına katkıda bulunabilir unutmamak lazım ben de ço kstres olmuştu özellikle de o dönem mesela Uyku, hormon dengesini düzenler ve kilo alımını önler bunda dikkat etmek lazım :)
genetik etkenler de var. çocukluk obezitesinde artan yağ hücresi sayısı da ileride kilo vermeyi zorlaştırıyor çok sebep var ama hepsini az yiyip çok hareket ederek aşabilirsin
Evet, kilo genetik faktörlerden etkilenebilir. Bir kişinin kilosu, genetik faktörler, yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktivite düzeyi, hormonal dengesi ve çevresel etmenler gibi birçok faktörün birleşimiyle belirlenir.
Bazı insanlar genetik olarak daha yatkın olabilirler ve kolayca kilo alıp verirken, diğerleri daha zorlanabilirler. Genlerin metabolizma hızını, yağ depolama eğilimini ve iştah düzenlemesini etkilediği bilinmektedir.
Ancak, genetik faktörlerin kilo üzerindeki etkisi tamamen belirleyici değildir. Yaşam tarzı seçimleri, düzenli egzersiz yapma, dengeli beslenme ve sağlıklı alışkanlıklar, kiloyu kontrol altında tutmak ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için önemlidir.
ben ise içlerinde en miniği ama direnerek balık etli olanıyım 😂😂 ama genetik kesinlikle
benim babam mesela aşırı fit bir insandır adam 60’a merdiven dayadı vücudu 30 gibi 😂 genlerimi babamdan almak isterdim patlayacak kadar yemek ama kilo almamak ben ise kuş kadar yerim ama balık eti takılırım
her sabah tartıya çıkarım mesela bi gram versem havalara uçarım mesela bu sabah kendimi 63 gördüm halay çekecektim 😂😂😂😂
yüce Rabbim inşaAllah çocuklarımın babası yer yer ve kilo sorunu olmaz da evlatlarım da onlara çeker ay yiyorum yiyorum ama almıyorum diyip nispetler yaparlar ama çubuk kraker gibi olmasınlar tabii ki kıvrımlı olsunlar 😁😀
Hem genetik hem de kişinin çabasına bağlı. Ama vücut tipi genetik, sülalenin en minyonu benim mesela ama genel olarak bakınca minyon değilim benden minyonları da var
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kesinlikle genetik değil. Aynı ailede küçüklükten beri aynı ortamda aynı şeyler yedikleri için genetikmiş gibi görünüyor. tamamen çevresel faktör yani aynı aile içindeki yeme tarzıyla ilgili bir olay.