C vitamini kalp krizinin en önemli etkenlerinden biri olan yüksek tansiyonu düşürür. Demir eksikliği anemisine karşı vücudu korur. Hafızayı koruyup, güçlendirir ve niceleri..

C vitamini kalp krizinin en önemli etkenlerinden biri olan yüksek tansiyonu düşürür. Demir eksikliği anemisine karşı vücudu korur. Hafızayı koruyup, güçlendirir ve niceleri..
Hayır. C vitamini içeren gıdalardan gerektiği kadar tüketiyorum, C vitaminini günlük ihtiyacınızdan fazla almanızın bir anlamı yok, çünkü vücutta depolanmaz ve fazlası idrarla atılır. Soğuk algınlığında kova ile portakal suyu içmenizin bir faydası yok.
C vitamini ile ilgili güzel soru ve görsel paylaşımı olmuş, hayır kullanmıyorum C vitamini takviyesi, bunu görselde de bir kısmı yazılı besinlerden karşılıyorum.
C vitamini en önemli vitaminlerden bir tanesi, hatta etkisi keşfedildikten sonra Covid tedavisinde de kullanıldı ki zaten bu tür hastalıklarda her zaman etkiliydi. Ayrıca detayda yazmış olduğun etkileri de çok önemli.
Fakat madalyonun diğer yüzünde gereksiz veya fazla kullanımda böbrek taşı vs. gibi oluşturduğu sıkıntılar da var. O yüzden bu şekilde fazla kullanıma sebep olmamak için bilinçli bir şekilde kullanılmalı. C vitamini tüketilmeli evet ama her şeyin fazlası zarar olduğu gibi C vitamininin de diğerlerinin fazlası da zarar.
Benzer soruların devamını bekleriz efenim 😀
Teşekkür ederim efendim 😊😊
Evet ben alıyorum abla yani multi vitamin olarak kullanıyorum zaten doktora gittiğim zaman bende c ve birde d vitaminleri eksik çıkıyor bunlarda yorgunluk yapıyor bende maalesef ya da uyku sorunları bu yüzden de dikkat etmek lazım :)
Teşekkür ederim kardeşim 🌹D vitamini için güneş yararlı kardeşim
Rica ederim abla sende kendine çok dikkat et olur mu 😊🌹
Olur kardeşim 😊
Cevap
10Cevap
Sürekli limon tüketiyorum. Bazen de portakal
Kesinlikle kullanıyorum 😈
Peki tavsiye ediyor musun sporcu arkadaşım
Elimden geldiği kadar dikkat etmeye çalışıyorum evet. Hiçbir şey alamazsam takviye vitaminler kullanıyorum.
Limon sağolsun o bizim canımız 😋
Özellikle hale gelmiş taze bir limonsa.
Mis gibi kokusuyla daha kabuklarından başlar fethetmeye gönlümüzü 😋🧡
😊🌹🌹
Gerek duymuyorum mu ekstra takviye almaktan meyveler yetiyor Bu konuda
Kışın portakal ve mandalin yazın ise limon güzel oluyor. Bir tane genelde günlük takviyem.
Takviye almıyorum hayır
Çiçekliköy tarafında serada yetiştirilen limonlar yeterli olur misali:)
Almıyorum hocam bilmiyorum da 🤔
Teşekkür ederim arkadaşım 😊
Rica ederim hocam 😊
Hazır meyve suları sayılıyor mu ablam 😂
İçlerinde şeker ekstratı olduğundan sayılmıyor olabilir kardeşim.
Şeker içeriği ile ilgisi yok, C vitamininin kimyasal adı askorbik asit. İçtiğiniz şeyin içeriğine bakın.
Bol bol limon yiyorum sayılırsa.
Besinlerle takviye ediyorum :)
Siz Portakalda vitaminken kskfjf
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?