Evet zaten yapılması gerekiyor kalori bilmeden nasıl diyet yapılır ki kişi eğer açık oluşturmazsa kilo veremez. ama kişiye göre değişir, diyet yaparken kalori hesabı yapmak doğru ve etkili bir yöntemdir. Vücut ağırlığını korumak veya kilo vermek isteyen birçok insan için temel prensip, vücuda alınan kalori miktarının, harcanan kalori miktarından daha az olmasıdır. Bu nedenle, günlük kalori alımınızı takip etmek ve kontrol etmek, hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir. Kalori hesaplama, yediğiniz yiyeceklerin ve içeceklerin kalori içeriğini belirlemenizi sağlar. Bu bilgileri kullanarak günlük kalori alımınızı kontrol edebilir ve hedeflediğiniz enerji dengesini sağlayabilirsiniz. Örneğin, kilo vermek istiyorsanız, genellikle günlük kalori alımınızı bir miktar azaltmanız gerekebilir.
Ancak, sadece kalori sayarak sağlıklı bir diyet planlamak yeterli değildir. Besin çeşitliliği, dengeli beslenme, makro ve mikro besin öğelerine dikkat etmek de önemlidir. Sağlıklı bir diyet, yeterli miktarda protein, karbonhidrat, yağ, lif, vitamin ve mineral içeren bir beslenme düzenini içermelidir.
Unutmayın ki her bireyin ihtiyaçları farklıdır ve sağlıklı bir diyet planlaması için bir beslenme uzmanıyla çalışmanız önemlidir. Onlar, sizin hedeflerinizi ve bireysel özelliklerinizi dikkate alarak size en uygun diyeti oluşturmanıza yardımcı olabilirler. :)
Beyaz ekmek yemiyorum onun yerinde tam buğday ekmeği veya çavdar ekmeği alıyorum. Sabah kahvaltı yapmayıp soda yoğurt zencefil tozu limon karışımı yapıp içiyorum. Öğlen yemeğinde ve akşam yemeğinde pilav makarna yemiyorum. Çorba yoğurt ve ana yemek neyse ondan yiyorum. Makarna ayda belki bir. Pilav 15 günde bir. Hafta da bir de abur cubur yiyorum. Daha ne yapayım.