En sık hatalardan biri, kaloriyi çok aşağıya çekmek ve sürdürülebilir olmuyor haliyle.
Başka neler var?

En sık hatalardan biri, kaloriyi çok aşağıya çekmek ve sürdürülebilir olmuyor haliyle.
Başka neler var?
Merhabalar,
1) Diyette yapılan hataların en başında kendini aç bırakmak insan kendisini aç bırakarak en fazla 1 hafta dayanabilir sonrasında ani yeme atakları gelir ve bu sefer kendisini durduramaz maalesef.
2) Karbonhidratı tamamen ve bir anda kesmek de diyette yapılan büyük hatalardan birisidir. Karbonhidrat bağırsak sindiriminde büyük rol oynar sağlıklı şekilde ve düzenli olarak azaltılmalı ama tamamen bırakılmamalı.
3) Dengesiz ve bilinçsiz şekilde kalori açığı oluşturmak.
4) Sadece sebze yemeliyim diğerlerini yememeliyim gözünde bakmak da yanlış çünkü vücudumuzun protein, yağ ve karbonhidrata da ihtiyacı vardır. Sadece daha sağlıklı olan şekilleriyle ve dozunda tüketilmelidir.
5) Mesela sağlıklı yağ olarak (avokado, zeytin, ceviz, badem gibi çiğ kuruyemişler vb..)
Sağlıklı karbonhidrat olarak (tam buğdaylı ekmek, tam buğdaylı makarna, yulaf, kinoa, kuru baklagiller vb..)
Protein olarak ise (kırmızı et, beyaz et, yeşil mercimek, süt, yoğurt, peynir vb..)
6) Hareketsizlik de en önemli hatalardan birisi en azından haftada 3-4 gün 30-40 dk arası yürüyüş veya spor yapmak gibi hareket etmeli kesinlikle.
Bunlara dikkat ettiği ve düzenli beslendiği sürece sıkılmadan kilo verebilmek mümkün :)
genelde aç kalarak kilo verileceğini sanmaları ya da yanlış kalori hesaplamaları. ya da şekeri çok tüketmeleri bunlar en bilinenler.
Hızlı sonuçlar elde etmek amacıyla aşırı kalori kısıtlaması yapmak veya bazı besin gruplarını tamamen ortadan kaldırmak sık yapılan bir hatadır. Bu tür aşırı kısıtlamalar sürdürülemez olabilir ve beslenme eksikliklerine, enerji düşüklüğüne ve başarısızlığa yol açabilir.
Hızlı kilo verme beklentisi, sürdürülebilir olmayan ve sağlıksız diyet yöntemlerine yönelmeye neden olabilir. Yavaş ve istikrarlı kilo vermek, sağlıklı bir şekilde kilo verme ve kilo koruma sürecini destekler.
Her insanın vücut yapısı, metabolizması ve beslenme ihtiyaçları farklı olduğundan, tek bir diyetin herkes için uygun olacağını düşünmek hatalıdır. Bireysel ihtiyaçları dikkate almayan ve çeşitli besin gruplarını içermeyen diyetler genellikle sürdürülemezdir.
Tamamen abur cubur yiyeceklerden uzak durmaya çalışmak da bir hatadır. Sağlıklı bir diyet, çeşitli besinleri içermeli ve bazen de keyifli atıştırmalıklara izin vermeyi gerektirebilir. Dengeli bir yaklaşım önemlidir.
Su, vücut fonksiyonları için hayati öneme sahip olduğu için yeterli miktarda su tüketimi sağlamak önemlidir. Bazı diyetlerde su tüketimi ihmal edilebilir. Su içmek, tokluk hissini artırır ve metabolizmayı destekler.
Sürekli olarak tartılmak veya beden ölçümlerine takılmak, sağlıklı bir diyet sürecinde psikolojik stres yaratabilir. Kilo verme ve vücut kompozisyonundaki değişimler doğal olarak değişebilir ve hedeflerinize ulaşmak zaman alabilir.
Diyet yaparken, dengeli ve sürdürülebilir bir yaklaşım benimsemek önemlidir. Beslenme uzmanları veya diyetisyenlerle çalışmak, kişiye özel bir plan oluşturmak ve sağlıklı alışkanlıklar geliştirmek için faydalı olabilir.
Çok fazla hata var ama özetlemek gerekirse tek tip beslenmek, sürdürülebilir olmayan diyetleri yapmak, kalori ve makroları yavaş yavaş haftadan haftaya düşürmek yerine bir anda düşürmek
Benim geceden başlayacağım deyip gündüz bol karbonhidratlı kahvaltı masasında olmam 😂
Sen eşittir ben kdkjs
Ben bi ara vereyim dedim 838475. gunumdeyim 😂
Kendine 3 gun zaman ver ogunlerine su icerek başla ... ay yazdircan hepsini bana simdi😂
Aslında her şeyi de biliyorum ama işe gidince önce kendimi börekli poğaçalı bir kahvaltıda buluyorum. Sonra kahvaltıda çok yedim öğlen bir çorba yeter diyorum ama sağolsun arkadaşlar öğlen de en ağır ne varsa ondan önüme koyuyor e akşam da bir şey yemesem annem hasta mısın oğlum diyor 😂 napim var ki yiyoruz diyorum kendi kendime 😂😂😂
Aynen ayol varki yiyoruz💅
Bende başlıyorum ilk once kim bozacak kdjss
Benim 1 kg kaldi aksama kadar vermis olurum😂😂
Vala erkekler daha hizli veriyor spora asıl
Evde bir seyler denesen
Alışmaya bağlı bende spor salonu sevmem ev guzel
Doğrudur 💫seni çekiştire çekiştire götürmek lazim salona
Başka salon yokmu etrafında
Hmm sabret açılır haftaya jdjdidhd
Haftaya kesin açacaklar sen bi 10 kilo daha al kdkdjd
Evde uğraş diyorum sana dinlemiyorsun sabahlari koşuya çık bari
Nereye çıkıyorsun? Oraya koşarak çık aa ben daha ne önereyim
Susayım ben dimi🙄
Cevap
11Cevap
Mesela özellikle aç kalmak diyetteki en büyük hatadır
Sık sık yemekte bana göre hata
Diyet yapıyorum diye aklında tutup bunun bir süreç olduğunu düşünme. Diyet yapan insan şunu demiyor: "Ben artık sağlıklı besleneceğim. Vücudumun yağ, kas dengesini koruyacağım." Bu süreç bitecek ve o cipsler, tatlılar yenecek düşüncesinde.
Diyeti bozduktan sonra aman zaten bozdum deyip her önüne geleni yemek.
Bu ben sanırım 😂
kaloriyi çok aşağıya çekmek hata değil. çok fazla meyve tüketmek olabilir
Bence istikrarlı olamamak. Bu her şeyin başı.
Aynen azim, irade, etrafinda desteği cok önemli
Motivasyon şart
Nohut gibi terlemen lazım yoksa kilo milo veremezsin
Ah keske oyle kolay olsa terlemek kilo verdirmez ki ama
Çabuk kilo verip çabuk almak
Bir kereden bir şey olmaz sözüdür 😄
Her kafadan bir fikir alanlar..
Diyet oetasinda yememen gereken seyi yemek
Maalesef iradeye sahip olamamak
tamamen aç kalmak
Sürdürme. Kısa zamanda ver kiloları bitsin
ertelemek