Biontech şirketi yarın aşının yan etkileri yüzünden hakim karşısına çıkacakmış Almanya'da. Ben tek doz olmuştum. Çok pişmanım, çok korkuyorum. Ne yapabilirim etkilenmemek için? Hemen hemen 2 yıl oldu ama. Offf neden sinovac vurulmadım ya neden 😭😭😭 Çok ciddi yan etkilerden bahsediyorlar çok korkuyorum. Ne yapıcaz?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
3 doz vurdum bir sorun gözlemlemedim. En azından Alman aşısı adamlar indanlarını düşünüp test ettirmiş. Çin ve Türk aşısı olanlar ayvayı yedi esas
Ama en çok biontech için kötü diyorlar ve suçlamalar hep ona. Diğer aşılar klasik yöntemlerle yapılmıştı biz denenmemiş olanı vurulduk 😔 Diğer aşılarla ilgili bilginiz nedir?
Diğer aşılar trste tabi tutulmadı. Bir Almanya kendi yargı sistemi bunu istiyor
Emin misiniz? Test edilmeyen aşıyı nasıl kullanıma sunabilmişler 😳
Türk aşısının yan etkilerini test eden bunu kontrol eden bir birim, haber görsün duydun mu? Bir çalışma? Ya da Çin?
Yani biontech araştırıldığı için mi daha ön planda şu an? Bilmediğim için soruyorum.
Evet
Anladım. Teşekkür ederim 🙏
Korkunun ecele faydası yok derler :D Korkma bişey olmaz.
Napıyım ya elimde değil. Boş yere sağlığımdan olmak istemiyorum bu genç yaşımda. Allah korusun 😔🙏
Ben hiç olmadım olmayı da hiç düşünmedim canım söyledim olmayın diye dinleyen yok
Canım site çevirmiş demek istediğim g. erizekalılar 😂😂
Mecburiyetten oldu çoğu kişi maalesef
Geriz ekalilar derken dikkat et , ben bir fabrikada çalışıyorum ve bizlere aşı olmazsanız kapıdan qlinmayacaksiniz denildi ekmeğimiz için bir nevi mecbur bırakıldık, o pandemi döneminde izin kayıtlarımız hazırlanıp veriliyordu hiç bir gün evde kalmadım 🙏
@mertcanturk herkesi kendileri gibi zannediyorlar bunlar. Benim ailemin çoğu olmadı. Çünkü onlar sürekli evde ve bir zorunlulukları yoktu. Okula gitmem gerekiyordu mecbur kaldım. Okula gidince öğrendim ki aşıya falan bakmıyorlarmış ama tek dozu olmuştum çoktan. İkinciyi olmadım durum böyle olunca. Keşke biraz empati yapabilsek 🙏
Aynn🙏🍀 bizlerede whatsapp yolu ile sürekli mesaj yolladılar, elimizde isim listesi var olmayanlar biran önce olsun yoksa fabrikaya girişleri engellenecek diye , zaten durumlar ortada öyle bir zamanda birde işsiz kalmak hoş bir durum değil 😔
@mertcanturk çok haklısınız. Maalesef hiç hoş olmayan dönemler geçirdik. İnşallah bunun günahı kimseye patlamaz 😔🙏
İnşAllah 🙏🍀
@mertcanturk ben sizler için demedim mecburi olanlara lafım yok ama bazı kanka gidip aşı oldular mecbur olmadıkları halde ben sırf aşı olmamak için işi bıraktım gidip başka yerde çalıştım
Benim sırf aşı olmamak için işi bırakma lüksüm yoktu, ısparta o kadar iş kapasitesi olan bir şehir değil fikirlerinize ve düşüncelerinize saygım sonsuz ama dediğim gibi bir nevi zor koşuldu bizlerede😔🙏🍀
@mertcanturk o aşıların kesin bir amacı vardı aşı olmak için imza alınır mı böyle bir saçmalık olur mu insan hiç tereddüt etmez mi aşı zamanında ülkemizdeki insanların ne kadar sal. ak ahmak geri kafalı kanka olduğunu öğrendim insan kendini bile bile yakar mı başıma bişey gelse kimse sorumlu değil imza bu ülkede ne oluyorsa tam tersini yapacaksın
Peki sensin🙏🍀
@mertcanturk umutsuz vaka ya 😅
Doğru söylemiyormuyum 😂😂
Kim , kim burada kafam allak bullak oldu gece gece🙄🤔😂😂😂
E iyi ozaman vay benim halime 2 doz vurdum
Napıcaz 😔
😄Allah'ım yaa bide üzülüyor bisey olmaz üzülme senin ömrün ne kadar varsa odur 😉aşı falan boş is
Orası öyle tabi ama. Hastalık çıksın istemem. Allah korusun 🙏
Amin inşallah bisey olmaz
Ben 3 doz oldum, yaşıyorum hala bir sorun yok.
İnşallah hiç zarar görmez kimse. Ama ilerisinden korkuyorum 😔
Dünyanın en büyük 2. ilaç şirketi Pfizer'ın ürettiği ilaçlarda ve aşılarda bir sorun çıkacağını düşünmüyorum şahsen.
Ama imzaladığımız kağıtta bile yazıyordu uzun süreli etkilerinin belli olmadığı. Ve yarın mahkemeye çıkacaklar. Ayrıca Almanyada bir sürü kişiye tazminat verilmiş kalıcı yan etkiler yüzünden 😔
Tabiki ihtimal var ama ben bir sorun yaşamadım bu zamana kadar, imza attığım kağıtta isimler vardı yanındaki kutucuğa imza attım bi açıklama falan yazmıyordu.
İnşallah hiçbir zaman yaşamayız 🙏
Ben 4 doz vuruldum biontech 🙄
Napıcaz ya 😔
Bilmiyorum bende🙄
Genel bir kan tahlili, kardiyoloji muayanesi vs yaptırdınız mı? Özellikle pıhtı için kan tahlili çok önemli diyorlar. Eksik olan vitaminleri vs tamamlama 🙏
Valla çocuk aspirin alıyorum arada birde bol bol sirke içiyorum , daha da antibiyotik ilaç zehirlemek istemiyorum kendimi🙏
Evet ilaçlar da zararlı zaten. En iyisi aktata gitmek. Ben de aktardan alıç sirkesi, zerdeçal, zencefil vs aldım. Vitamin olarak da damla kullanıyorum d vitamini.
Öyle veya böyle inşAllah bir şekilde atlatırız🙏🍀
İnşallah ya. Her yeni haberde korku sarıyo beni tekrar tekrar. Kimseye bir zararı dokunmasın inşallah. Biz sağlığımıza dikkat edelim, iyiyi düşünelim hep. Gerisi Allah'tan artık 🙏
Aynn öyle 🙏🍀
La korkma yalan onlar
Bilmiyorum ya. Kalbe zarar verdiği resmi yan etki olarak açıklanmıştı. Onun dışında da ciddi rahatsızlıklar da ortaya çıkmış aşıdan sonra. Ani kalp krizleri de cabası. Korkuyorum 😔
anaa ben de tek doz oldum, nolurmuş kii
Bilmiyorum. Herkes aşıdan sonra şu hastalık oldu bu oldu diye bir şeyler yazıyor. Bazıları kalpte ritim bozukluğu, kalp kası iltihabı vs ki bu zaten açıklandı yan etki olarak. Onun dışında pek anmak istemediğim hastalıklardan da bahsediyorlar. Çok korkuyorum ya. İnşallah zararı dokunmaz bize de 😭
Korkarsan bu söylediğin hastalıkları tetiklersin zaten, korkma bişey olmaz.
bir şey olmaz bee, üzülme kız o kadar. Şahsen benim için genç ölmek pek problem değil
@Haaneke evet kötüyü düşünüp hayatıma çekmek de istemiyorum. Ama her haberdr etkileniyorum elimde değil 🙄
🙏😔