Bu sabah aşı oldum. Ve hiç yan etki yaşamadım normal mi acaba diye düşünmeye başladım. Daha önce covid olduğumda da hiç hastalanmamıştım vücut ağrısıyla bir günde atlatmıştım. Duydunuz mu bilmiyorum bu aşı 25 yaş altına miyokardit yapmaya başlamış. O yüzden biraz korkarak oldum. Ve aşıyı olduktan sonra aksama kadar kalbimin üst tarafına arada sancı girdi cıktı neden bilmiyorum. Bikaç haber daha okudum virüsten sonra kalp krizi geçirip ölen insanlar vs. O yüzden büyük bi tereddütle yan etki görmeyi beklıyorum. Aşı olan var mı ne yan etkiler gördünüz?
aşının yan etkileri ve ilerde yaratacağı problemler için işyerinde bilgilendirme yapıldı sağolsun doktor açık konuştu olmak zorundasınız işten atılırsınız ama dedi kalp krizi riski var koruyuculuğu tartışılır kişiden kişiye dedi 3-5 sene sonra böbrek yetmezliği veya ciğer problemleri çekme ihtimaliniz var dedi aşının koruyuculuğundan fazla zararı var ama aşı olun dedi
@closedbox 1 aşının daha yan etkileri hakkında bilgi vermeyen bir şirket tarafından üretim sağlanıyor ve her geçen gün açıklaması yapılmayan yan etkileri çıkıyor ayrıca aşı yüzünden ölümler oluyor
bir aşının her detaya kadar açıklanabilmesi için 12-18 ay araştırılması 24. aya kadar hazırlanması 30.36 aya kadar dsö de denetlenmesi ve onaylanması gerekiyor bu evrensel bir konu çünkü aşının koruyuculuğu %97 deniyor ama gençlerde kısırlık konusu asla görülmüyor açıklama yapmıyor şirket
3-3.5 yıldan önce hazırlanmış hiçbir aşı tam koruma sağlamaz kısacası biliyormuş gibi savunmayın adamlar biontech olmayan avrupaya giremez diyor siyasi olaya bakarak bile şüphelenir insan
Aynen öyle. Bunun finansal konusunu girmiyorum bile. Baştan sona bir proje. Her adımı kurgulanmış. Hatırla, çinde ortaya çıkan ilk vakalardan birinin görüntüsünü tüm tvler verdi, korku yaydılar. O titreyerek ölen adam koronadan değil başka hastalıktan ölmüştü, sonradan kanıtlandı.
Benim tamamen şahsi fikrim, çıkarımlarıma dayanarak, 2022 yılında büyük bir savaş çıkacağını düşünüyorum. Hangi anlaşmazlıktan çıkar emin değilim ancak ortalık çok karışacak. Kendi fikrim tabii, inşallah öyle bir şey olmaz. Her savaşta olan masuma ve zayıfa oluyor.
@closedbox bırak karışsın ortalık ya zaten sömürdüler hayatımızı en azından başkalarının da rahatı bozulsun istiyorum türkiye bu olayların dışında kalıcak zaten istese de istemese de bizi ekonomik açıdan rahatsız eder e zaten ne zaman rahat ettik ki alışkınız
Türkiye'yi savaşa dahil etmemeleri mümküm değil. Özellikle son zamanlarda artık açık açık Türkiye'ye oyunlar oynanır. Gerek filistin konusunda olsun gerek suriye meselelerinde olsun. İsrailin kendisi için çizdiği haritayı da biliyorsun zaten içerisinde Türkiyenin toprakları da var. Ben böyle düşünüyorum tabii, belki dediğin gibi savaşa dahil olmayız.
Bazı aşı karşıtları da uydurma hikayeler yazıyorlar, internette okudukların yüzünden fazla streslenme, stres de zararlı. Sadece yanlış hatırlamıyorsam "bazı erkeklerde kalp iltihaplanması sorunu olmuş ama iyileşip, taburcu olmuşlar" diye haber okumuştum