Feramat; demir eksikliği tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Görevi de demir eksikliği sebeplerini gidermek ve demir emilimini olması gereken seviyeye getirmektir.
Feramat nasıl kullanılır, dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Feramat ilacın her kapsülünde 100 mg miktarında demire eş değer ferro fumarat (demir tuzu ve fumarik asitten elde edilen demir kaynağı) bulunmaktadır. Her kutuda 30 veya 100 adet şeklinde bulunur.
Feramat ilacını normal kapsül veya tablet gibi bir bardak suyla tüketmek gerekmektedir. Tüm demir ilaçları gibi Feramat da aç karna içilmesi gereken bir ilaçtır. Çünkü demir emilimi aç karna daha kolaydır ve zaten ilacı kullanırken de istediğimiz budur.
Demir preparatları kahvaltıdan yarım saat önce kullanılmalıdır. İshal bulantı kabızlık problemi yaşatabilir böyle durumlarda gıda ile alınabilir ama emilimi azalır. Kullanıldıktan kısa süre sonra alınan kafein (çay, kahve, kola vb), süt de emilimini azaltabilir. Tavsiye olarak da kullandıktan sonraki 4 5 saat içinde C vitamini almanızı söyleyebilirim. Demirin hemoglobine bağlanması yani ilaçtan daha çok verim almanız için
Demir hapları mide bulantısı yapabileceği için yemekten 2 saat kadar sonra içilmeli. C vitamini ile birlikte alabilirsin, emilimi artar, daha iyi olur.
Geçmiş olsun. Aç karnına içilmesi gerekir. Demir eksikliği için. Çok önemli bir rahatsızlıktır; Ama elde çok fazla önemsemeyiz. Halsizlik, yorgunluk sürekli uyku hali, ellerde ve ayaklarda soğukluk belirtileridir
Demir eksikliğini gidermek için:
- 250. gr çökelek - 1 çorba kaşığı keten tohumu - 1 çorba kaşığı çörek otu - 1 tutam ceviz
Hazırlanışı: Çökeleğe keten tohumu, çörek otu ve cevizi ilave ederek karıştırın. Arzu ederseniz zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilebilirsiniz. Sabah kahvaltıda yalnız bu karışımı yiyiniz.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Feramat, demir eksikliğinde bu durumu dengelemek için kullanılır. Suyla birlikte ve aç karna içilmesi gerekir. Böylece demir emilimi daha kolay olur ve ilacın etkisi daha çabuk görülür.
2 gün önce eczaneden aldığım ilaç. Eczacım günde 1 defa yemeklerden 1 saat önce ya da yemeklerden 3 saat sonra içilmesi gerektiğini söyledi. Ben kahvaltıdan 3 saat sonra içiyorum ve içtikten 1 saat sonrada meyve yiyorum.
En İyi Cevaplar