Votkaya Rusların milli içeceği desek yanlış bir ifade olmaz. Temelde votka, su ve etanolden oluşuyor. Geleneksel yöntemde tahıl tanelerinin (Çavdar, buğday vb.) fermante edilmesiyle veya patates suyunun damıtılmasıyla elde ediliyor. Bakalım votka neyle içilirmiş.
Votka Ne İle İçilir, Neyle İyi Gider?
Votka
Votka, yapısı itibariyle sert bir içkidir. Genelde sek içilir ancak sert bir içki olduğu için çeşitli meyve suları ile kokteyl olarak içilerek sertliği yumuşatılır. Votka ne ile içilire gelirsek;
Taze meyve (Tercihen tatlı meyveler) eşliğinde,
Kuruyemiş (Fındık, fıstık, badem, ceviz, kaju) ile,
Votka başta da dediğim gibi geleneksel olarak sek içilen bir içkidir. Doğu Avrupa ve Slav ülkelerinde sek olarak içilse de dünyada Bloody Mary veya Martini gibi kokteyllere tüketilmekte.
Soğuk olarak tüketildiği gibi buzla karıştırılarak da içilebiliyor. Votka küçük shot bardaklarına 1-2 yudum olacak şekilde doldurulur. Ve yine yudumlayarak, yavaş yavaş içilir. Eğer bir arkadaş ortamında isen “Nazdarovye” diyerek ben bu kültürü biliyorum dercesine hava bile atabilirsin. :)
Votka Alkol Oranı Nedir?
votka
Votka, genel olarak yüzde 40 alkolden oluşmaktadır. Avrupa Birliği ülkelerinde bu oran minimum yüzde 37,5 olarak belirlenmişken ABD'de minimum yüzde 40 olarak belirlenmiştir. En çok biline Absolut votkanın alkol oranı da yüzde 40'tır.
Votka nasıl içilir anlatmaya çalıştım. Alkol sağlığa zararlıdır bunu da belirtmeden edemeyeceğim. Alkolün bilinen bir yararı da yoktur. Buradaki içerikte de şarap sarhoş eder mi, ne kadar içilirse sarhoş eder hakkında kapsamlı olarak bilgilerimi paylaştım.
ben sek seviyorum ama her kez içemez kola vişne suyu ya da fanta ile karıştırabilirsin yanındada meze olarak ben vodkaya yanında pek meze tercih etmiyorum ama olursada beyaz leblebi başkasını sevmiyorum vodka ile
Asla kafeinli içeceklerle alkol bir arada alınmaz. En başta kalbini yorarsın. Zira nabzın aşırı artar..! Kafein uyarıcı, alkol sakinleştirici..! Yani denedim kafa filanda yapmıyor. Kafada Aptallık gibi garip bir his... Yani alkole verdiğin parada boşa gidiyor. En güzeli YÜKSEK alkollu bir bira üstüne bir duble votka koy, MİİİİİSSSSS!!!
Ben şahsen alkol kullanan birisi olarak en nadir tercih ettiğim alkol çeşiti bir tadı yok ateşlendirir gereksiz bir yere ertesi günü içini kurutur adamın gidin bira viski cin tekila için ya da şarap :)
Bunu dene.. Portakal suyu, kola ve enerji içeceğini yarım bardak votkanın üstün e eşit şekilde doldur. Votka tadı almayacak ve keyifli bir sarhoşluk yaşayacaksın.
sek hanımefendi sek, tercihen vanilyalı absolut olabilir ama öyle alınırsa, ekstra birşeyle karıştırılmamalı. buz da olmamalı ayrıca kendisi soğuk olmalı votkanın.
Orta üstü sınıf vodka markasıdır tadımı ıyıdır sek te olabilir vişne redbul portakal suyu ıstedıgın secenekle ıcebılırsın buzla soğutmak yerine soğutulmuş vodkayı içmek daha iyidir
Sek iceceksin rus usulü.. diline değmeden tek yudumda indireceksin... rezil bir şekilde sarhos olmak istemiyorsan da votkadan önce yarım çay bardağı hakiki zeytin yağı iceceksin...
Ben de geçen ilk defa içtim de ice tea ye kattım bana çok güzel geldi nxnxbxhsh sonra bir de bir bardağa yarıya kadar votka yarıdan sonrasına soğuk süt koydum bir tatlı kaşığı suda çözünen nescafe felan var ya ondan kattım. O da güzeldi bence 😊😊
Arkadaşlar şu an içiyorum Kafam pilot bir dünya votkayı cappy atom ve vişne suyu ile karıştırıp yavaş yavaş içiyorum ağzımda muzu ezip beraber yutuyorum ve doritos peynirli ile devam ediyorum mükemmel tavsiye ederim. 35 likvotka bitti bile..
En güzel karışım şudur enerji meyve suyu karışık balli olmayacak ama tahıllı meyve suyu birde kırmızı tuborg bu karışıma atom diyoruz turkiyede en çok tuketilen atom
En İyi Cevaplar