Şarap sarhoş eder mi? Kaç kadeh içilirse sarhoş olunur?

Şarap belki de alkollü içecekler arasında en romantik olanı. Kim yapmış, nasıl olmuş bilmiyorum ama bir çift romantik bir akşam yemeği yiyecekse ya da romantik bir akşam geçirilecekse başroldeki içecek şarap oluyor. İlk defa alkol alacakların kafasındaki soru ise şarap sarhoş eder mi? Şarap kafa yapar mı öğrenmek için öncelikle içerisindeki alkol oranına bakmak gerek.
Genellikle kırmızı etin yanında tüketilen kırmızı şarap, en çok tercih edilen şarap türüdür. Romantik anların eşlikçisi kırmızı şarabın alkol oranı markalara göre değişmekle birlikte yüzde 11 ile yüzde 14 arasındadır. Bu alkol oranı ile kırmızı şarap sarhoş eder mi, bu kişiden kişiye değişir. İlk defa içen birisi daha kolay sarhoş olabilirken alkole alışkın bir bünye daha zor sarhoş olur.
Daha çok balık, tavuk, hindi gibi beyaz etlere eşlik eden beyaz şarap, kırmızı şaraba göre popülerlik konusunda bir tık geride kalmış durumda. Peynir türleriyle güzel giden beyaz şarabın alkol oranı ise, yine markasına göre değişmekle birlikte yüzde 9 ile yüzde 14 arasında değişiyor.
Diğer alkollü içecekler bir şeylerle karıştırılıp içilirken şaraplar sek içilen içkilerdir. Yani rakı suyla karıştırılıyor, votka vişne suyu ile mesela. Böylelikle onların alkol oranı düşerken şarap sek içildiği ve tadı tatlı olduğu için bilmeden çarpabilir. Tadı tatlı içkiler kana daha çabuk karıştığı için diğer alkollü içeceklere göre daha hızlı sarhoş eder. Bu yüzden şarabı yavaş yavaş ve maksimum 2 kadeh içmen iyi olur. Tabi ilk defa içiyorsan 1 kadehi bile düşünmelisin.
Kaç kadeh şarap sarhoş eder sorunu da cevaplamaya çalıştım. Umarım faydalı olmuştur. Buradaki içerikte de alkol oranı en yüksek bira hangisi öğrenebilirsin. :) Bu arada alkol sağlığa zararlıdır notunu düşeyim.
Şarap alkol oranı yaklaşık %10 - %15 arasında değişir. Yani biradan fazla, votka ve viski gibi içkilerden daha az alkol oranına sahiptir. Bu yüzden şarap içerek bira içene göre daha kolay ama votka içene göre daha zor sarhoş olursun.
Ne kadar şarap içerek sarhoş olunacağı senin vücudunun ne kadar alkolü tolere edeceği ile alakalıdır. Eğer sürekli alkol alan biriysen bir şişe de içsen dokunmaz, ama eğer ilk kez alkol alacaksan iki kadehte de dilin sürçebilir. :)
Şarapın kalorisi ne kadar?
1 kadeh şarap - 125 cc - 100 kaloriye denk gelir. Yani diyet yapıyorsan bu da aklının bir köşesinde bulunsun bence :)
Fakat amacın gerçekten sarhoş olmaksa bunun için şarap tercih etmek hata olur. Size viski, votka ya da tekila gibi alkol oranı yüksek içkiler öneririm. Şarap daha çok keyif ve zerafet içkisidir, sarhoşluktan çok yarenlik için içilir.
İçtikten sonra şu içinde sarhoş ediyormuş sanırım denemedim ama benim bünyem içkiye alışkın değil kendimde oluyorum ama kafam hoş oluyor
Kisiden kisiye bagli, bana mesela 1 kadeh yetiyo arkadaslarim 4-5 falan
şarap içkilerin babasıdır ztn rakıymıs votkaymıs bıraymıs hep sonradan cıkma uyduruk seyler tatlı kafa yasıcam ıckı ıcıcem dıyorsan kalıtelı bır sarap bulup keyfıne bakıcan ne bıra kafasına ne rakı kafasına benzer sakınlestırıcı ıcmıs gıbı olursun gevşersin mutlulukta verır ayrıca kıtaplarda geçende saraptır dıkkat edersenız rakı bıra olarak gecmez
En eski icki bira ama diger dediklerin ikisinden daha sonra cikti evet.
Alkol oranına göre değişir. Şarapların alkol oranı farklıdır.
Geneli yüzde 8'dir. Eğer içkiye dayanıklıysan 3 kadehten aşağısı kesmez. Ama dayanıklı değilsen ikincide serbest dalışa geçersin.
Hiç alkol tüketmedim.
O zaman ilk kadeh bile yetebilir.
Hadi be.. çakırkeyif mi olurum yoksa sarhoş mu acep
çakırkeyif
Ben iki kadehe cakirkeyfe gelirim. Arkadasim on bes icse de tik olmaz. Sen ben misin yoksa arkadasim mi?
Ben senim. Çünkü hiç alkol kullanmıyorum.
Sen ben degilsin cunku ben arada kullaniyorum. Ilk alkol icisinde dayanikli olan cok insan var. Denemeden bilemessin vucudunu.
Görüş
31Görüş
Miller ve bomonti içki bile değil bence. Evet sarhoş eder. Hiç içmediyse 3. kadehten sonra şarhoş olursun ;)
normal birey 4 bardak şaraptan sonra kafa olmaya başlar kızlar için bu 2-3 bardağa tekabül eder benim için 9 bardak orası ayrı tabi 2-3 su bardağı kafanızı kırar 4-5 bardak sarhoş eder aman deyim çok içmeyin erkeklere güven olmaz sonuçta
Şarap alkol oranı yüzde 8 12 arası değişir sarhoş eder neticede alkol var içinde bunyene bağlı belki 1 kadeh belki 20 kadeh
Şarap otururken sarhoş ettiğini belli etmez.
Ayağa kalkınca kendini gösterir. Tabi kalkabilirsen 😀
Sarhoşluk miktarı kişinin bünyesine göre değişir.
Kimisi 2 kadehte çakır keyfe ulaşır.
Kimisi litre litre içer...
kimin içtiğine bağlı :) 1 kadehle bile olan var, şişe bitirip olmayan da :)
Alkol oranı biradan daha yüksek olduğu için daha çabuk sarhoş olursun
Birada daha fazla alkol var sanıyordum?
2 kirmizida oluyorum böyle hafiften ama 75lik kirmizi bitirdim olmadim sek içtim bide ama bünye farki olabilir
Bünyene bagli simdi ilk defa iceceksen 3. kadehde de götü başı dagıtırsın 10. kadehte de. o yüzden sen dikkatli ol ☺
75lik sek hic bi boka yaramadi oyle kafadagitmak icin ictim sahilde denize karsi aksam ama kafami boşalti
Neden etmesin ki köpru altlarindaki şarapcilar su içipte şarhoş olmuyorlar sonuçta alkol var içerisinde :D
Şarap sarhoş eder ana farklı bir sarhoş olursun. Keyfi başka olur. Kırmızıyı severdim bir Zaman'lar
aynen abi kafani ferahlatio rahatlatio sek 75lik içtim sarhos olmadim ama kafam ferah oldu
yok be şaraptan falan sarhoş oluyosan hiç içme biz şekersiz absent içtik 3 duble iyi yamuldum ama kendimdeydim yani
En son şarap içtiğimde 6-7 kadeh içmiştim bir rahatlama geldi bu psikologların verdiği haplar var concerta tarzı onun gibi kafamı rahatlattı dünyayı umursamamazlık oldu 2-3 saat yani ama senin bünyeni bilemem :)
Kaliteli şarapsa iki kadehtrm sonra bende yanaklar da yanma Başlıyor
ben bir siseyi bitirdim sarhos olmadim ama saraba gore de değişir herhalde
Bünyene göre değişir, kimini tek bardakta sarhoş olur, kimisi bir şişede bile olmaz.
Kadeh sayısı kişiye göre değişir
Kesinlikle sarhoş eder.
abi 75lik sek içtim kesinlikle dionda gram sarhos olmadim tek sey kafami rahatlati
şarhoş eder, kaç kadeh olacağı kişiden kişiye değişir
İki şişe şarap içersen anca olursun diyen aptallara sesleniyorum tek kadehte yamuldum
en pis şarap sarhoş eder anlamassın otururken ayağa kalkınca silkeler seni
O senin ne sıklıkla alkol tukettigine baglidir.
Hiç.😂
En İyi Görüş