Selam gençler. Şu an elimde İstanblue elmalı likör var bugün patlatmak istiyorum ama daha önce likör hiç içmedim :) Likör nasıl içilir, likör neyle içilir? Kısaca bilgi verirseniz sevinirim.likör
Likör ne ile, nasıl içilir? Likör neyle iyi gider?
Likör belki de en nostaljik alkollü içecektir. En azından bana göre böyle bir etkisi var. Eskiden tıbbi amaçlarla kullanılıyormuş. Şimdi ise eğlencelerin baş oyuncusu. :) Peki likör nasıl içilir, likör ne ile içilir bakalım.
Likör Nasıl İçilir, Sek mi?
likör
Likör, tatlı ve içimi kolay bir alkol çeşidi olduğu için sek içilebilir. İçerisine buz atılarak alınan tadı daha da iyileştirebilirsin. Çeşitli alkol ve içeceklerle kokteyl olarak da tüketilebilir ki çoğu kişi bu şekilde tüketiyor. Peki likör neyle içilir?
Likör Neyle İçilir?
Türkiye'de geleneksel olarak geleneksel olarak Türk kahvesinin yanında tüketiliyor. Rom, cin, votka gibi alkollü içeceklerin de içine katılarak tüketilebilir. Aynı zamanda meyve suları da eklenerek güzel bir tat elde edilebilir. Yiyecek olarak ise; lokum, kurabiye, pasta, çikolata gibi tatlılar da tüketilir. Peki ya nane likörü nasıl içilir?
Nane Likörü Neyle İçilir?
nane likörü
Nane likörü neyle içilir okuduğum anda ilk aklıma votka geldi. Votka ile şahane bir ikili oluyor. Diğer likörlerde olduğu gibi cinle de güzel gidiyor. Alkolsüz olarak da soda ile karıştırılıp içilebilir. Türk kahvesi ve lokumun yanında güzel bir eşlikçidir.
İçmenin yanında tiramisunun içerisine koyulunca çok güzel bir aroma veriyor. Ee likörlü tatlılar var zaten. Nane likörlü çikolatalar efsane oluyor. Kek hamuruna da katılınca efsane oluyor.
Likör görünüş itibariyle alkol oranı düşük gibi görünüyor ama asla öyle değildir. Likörlerin en düşük alkol oranı yüzde 15'tir. Bu yüzden içerken dikkat edilmeli. Likörler hakkında bildiklerimi aktardım, umarım faydalı olmuştur. Buradaki içerikte de Migros'taki en iyi şarap hangisi? Şarap tavsiyeleri, önerileri yer alıyor, likör yerine şarap düşünürsen mutlaka buraya göz atmalısın. :) Bu arada alkol sağlığa zararlıdır notunu düşeyim.
Likör genelde Türk kahvesinin yanında içilir, tadımlık olarak küçül likör kadehlerinde içilir. Rakı içtikten sonra sade kahve ve likör iyi gider ya da sütle ile içilir ama onunla da her likör gitmez...çilek, muz, vişne, böğürtlen likörleri güzel olur. Elma likörü sade içilir ama bence tadımlık, ciğerin yanar yoksa:)))
Barmen olarak belirteyim sana. Amarulayla en iyi kızarmış dondurma çikolatılı pastalar ve kekler gider. turta ve waffle harika olur. Malibuyla muz ananas çilek gibi tropikal meyveler güzel olur. İçecek olarak ananas suyu koyabilirsin + istiyorsan süt ilave et. ama kıvamlarını doğru ayarlaman lazım
Bazıları tatlıyken bazılarıysa mayhoş oluyor. Starducksta satılan ama aslında "kahve" olmayan kahveler bu içki türüne en iyi örneklerden biridir... Aylar önce değişik bir şişeye sahip olan, yani şişenin bir tarafı vanilyalı diğer tarafıysa kahveli olanı içmiştim. Adını hatırlamıyorum ama güzel bir şeydi. Alacaksan onu tavsiye ederim.
Arkadaşlar özellikle bitter portakalı kesinlikle tavsiye ederim ve litrelik enerji içeceği alın onunla karıştırın içimi en güzel içki hiç zorlanmazsınız yanlız biraz tatlı olduğu için yanında en güzel tuzlu kuruyemişler gider badem kaju fındık antep tavsiyem vede dut kurusuyla ağzınızdaki tadı yumuşatırsınız başka hiç bişeyede gerek yok kafası çok iyi tam kopmalık hadi afiyet olsun sonra teşekkür edersiniz 😉
İnsan hayatını yaşarken neden başkalarının fikirlerine danışır ki? Bu seferlik bir çılgınlık yapıp ne olduğunu bilmeden içmeyi denese. Eminim daha çok keyif alıcaksındır.
11
2 Yorumla
Gizli Soran
Öf ne alaka ya okuman ve beynin varsa bilen diye sordum acisaysa icmicem çünkü bunları öğrenmek istiyorum boşuna bir şişeyi alıp aciysa atmak istemiyorum sizofrenmisin nesin * git
Özgüven eksikliği olan arkadaşlarda sıkça gördüğüm bir durum. Halbuki ben sana bir öneride bulundum, bozulup kin kusmanı gerektiren birşey yok. Sende likör içecek ne ağız vardır ne beyin kardeşim, soğuk su devam. İyi geceler ^^
Kişisine göre değişir fazla alkol kullanan biri değilsen 2 dublede çarpar. Çok tüketsen bile en fazla 5 duble derim. Çikolata ve meyve iyi gider yanında
0
2 Yorumla
Gizli Soran
Sodayla karıştırın falan yazıyor nasıl dlur ki acaba
anladım peki bu bira gibi soğuk içilmesinde ya da normal içilmesi konusunda belli bir adap varmıdır? mesela birayı soğuk içmediğin zaman tadı çıkmıyorya o hesap
o tamamıyla senin zevkine kalmış bir şey mesela nane likörü içerken soğuk olmasını aramam fakat Sheridans gibi çikolata süt karışımı bir likör içerken soğuk olması daha çok hoşuma gider. Kısaca sana kalmış bir zevk.
Likör zaten böyle oturup saatlerce içeceğin bir şey değil bana kalırsa. Ben genelde ya yemekten önce ya yemekten sonra içerim ama mixx ise soğuk içerdim muhtemelen.
Bana giren cikan olsada sana zevk vermeyecegi kesin. Sana ayni kelimeyi kullanamam cunku zaten hayatin sikilmis gitmis.. Bari tavsiyemiz olsun siktirme daha icki icip sarhos olmak zorundada kalma.
limoncello iyi midir orjinal yerinde italya da içtim hakiki kolonyadır evde misafirlere döktüm italyadan getirdiğim limoncelloyu hepsi çok kaliteliymiş kolonyanız dedi
En İyi Cevaplar