- +1 yıl
Şarap gerçekten gerek içimi, gerekse kültürü açısından güzel bir alkol türü. Bir de üzerine anlam yükleniyor ki o da çok naif. Şarap romantik bir içecek. Bir çift, güzel bir akşam yemeği yiyecekse o masada mutlaka bir şarap olur ve o masanın, ortamın romatizmini arttırır. Tabi iyi bir şarap olması koşuluyla. Ben sana birkaç Migros şarap tavsiyesi vereyim.
Migros'taki En İyi Şarap Hangisi?
1- Kavaklıdere Selection Öküzgözü Kırmızı Şarap
Kavaklıdere'nin kalitesi tartışılmaz. Selection serisinin Öküzgözü ürünü en sevilen şarabı. Bana göre Migrostaki en iyi şaraptır. 2021 yılı itibariyle 75'lik şişenin fiyatı 85 TL.
2- Kavaklıdere Ancyra Blush Roze Şarap
Kavaklıdere'nin en iyi roze şarabı Ancyra Blush serisidir. Oldukça keyifli bir tadı olan şarap, tatlı şarap önerileri dendiğinde ilk akla gelendir. 2021 yılı itibariyle 75'lik şişenin fiyatı 50 TL.
3- Buzbağ Diyarbakır Kırmızı Şarap
Bir diğer Migros şarap önerisi şarap markaları arasında bir star olan Buzbağ'ın Diyarbakır serisi. Benim favorim olan Buzbağ'ın Diyarbakır kırmızı şarabının 75'lik şişesi 32 TL.
migros şarapları 4- Doluca Safir Beyaz Şarap
Bir diğer öncü marka olan Doluca'nın en iyi beyaz şarap serisi olan Safir de en çok tercih edilenler arasında. Safir'in 75'lik fiyatı 2021 yılı itibariyle 55 TL.
5- Corvus Cabenet Sauvignon Kırmızı Şarap
Corvus da şarap konusunda baya iddialı. Cabenet Sauvignon serisi çok sevilenlerden. 75'lik şişenin 2021 yılı itibariyle fiyatı 110 TL.
6- Sevilen İsabey Merlot Kırmızı Şarap
Sevilen markası da yıldızlardan. İsabey merlotu efsane. 75'lik şişenin 2021 yılı itibariyle fiyatı 49,50 TL.
Birbirinden güzel şarap önerileri sundum. Umarım biri senin için uygundur. Buradaki içerikte de şarabın yanında ne yenir, şarapla ne iyi gider? sorusunun cevabı var. Şarap almadan önce buraya da göz atmalısın. :) Bu arada alkol sağlığa zararlıdır notunu düşeyim.111 Yorumla- +1 yıl
ya. senin
En İyi Cevaplar
En iyi seçilen cevaba ilaveten olsun bu önerim,
Kayra şaraplarını da denemelisiniz. Bir harikalar. Ödüllüdür aynı zamanda.
Bir de bulabilirseniz, Şirince ev yapımı şaraplar var kiiiiiiiii harika130 Yorumla
- +1 yıl
Migros'taki en iyi şarap seçenekleri bana göre şunlar;
- Doluca Safir Beyaz Şarap
- Kavaklıdere Selection Öküzgözü Kırmızı Şarap
- Sevilen İsabey Merlot Kırmızı Şarap
- Cabernet Sauvignon
70 Yorumla
- +1 yıl
ilk kez şarap deneyecceksen, öküzgözü oldukça yumuşak ve aromatiktir, salt öküzgözü olanlardana alabilirsin.
Beyazlar genelde daha hafiftir, beyaz da deneyebilirsin.
İlla et ile kırmızı, tavuk peynirle beyaz diye düşünme, olay şarap/yemek-meze tat uyumuyla ilgili.
Kavaklıdere'nin öküzgözü güzeldir, öküzgözü-boğazkere side güzeldir, fiyatı da 50civarıdır bilgine.
Geçen gün markette villa doluca klasik öküzgözü, alicanté, carignan kupajını denedim, yumuşak ve peynirlerle güzeldi. Kesinlike yeni başlayanlara tavsiye ederim. Migros raflarında dolan denk gelir.
Boğazkere serttir, tek boğazkere alma, zaten genelde daha yumuşak üzümlerle kupaj yaparlar.
cabernet sauvignon kırmızı şarapta nirvana konumunda bir üzümdür, neye girse süper olur :)
Yumuşak bir başlangıç için herhangi bir marka sade öküzgözü yada şansıma denk gelen o doluca klasik kupajını da deneyebilirsin.
Biraz deneme yanılma işi şarap, tamak tadları ve şarabın yanındakilere göre kişisel tercih değişiyor. Yanında baharatı belirgin şeylerle tüketeceksen daha keskin tatlı kırmızılar da iş görür.
Beyaz + elma/cheddar/eski kaşar vb de güzel oluyor, öyle keyf yapmalık.12 Yorumla- +1 yıl
Bu arada şarabı sarhoş olmak için içme. Şarap asil bir içki, benim gözümde mutlulukların ve aşkların içkisi. Evet yaptım, bir şişe şirince de içtim arkadaşlarla, kendimden iğrendim. Zaten şarabın sabahı iğrenç olur.
Onun yerine bir kadeh iç, zevk alarak iç, mutluluk duyarak iç. Sarhoş olmak için daha sert şeyler denemelisin.
Sarhoş olmak için şarap içmek hem kendine hem şaraba yazık etmektir. - +1 yıl
verdiğin bilgilr için teşekürler benim ki sadece meraktan ama bazen moralimi bozan birsürü şey oluyor gidip kafa dağıtmak istiyorum likörü de deneyeceğim
- +1 yıl
İlk kez deneyeceksen mistel al derim.
Mistel dediğim şey tamamen vişne suyudur, şarap içmem diyenlere de bundan verirsin, içinde vişne suyundan başka herangi bir tat yoktur. Alkol almam diyenleri bununla hiç anlamadan sarhoş edebilirsin.
Ha şarabın tadına benziyor mu peki? Kesinlike hayır. Sonradan çıkıp da ben şarap da içebiliyorum diyerek şaraba atlarsan önce ağzın kamaşır, sonra yanar, sonra da tadı dilinin arka taraflarında acımsı kamaşımsı bi tat alır. Kafan, bozulmuş terminatör kafası gibi sağlı sollu istemsiz sallanır ıyk mıyk yaparsın.
Şarap ters iş hacı. Sen bira iç en güzeli. Amelelik ama olsun.30 Yorumla

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
97Cevap
- +1 yıl
Öncelikle benim özel alanıma giriyor bu konu.
Ada'da 3 yıl kaldım, ev sahibim şarap imalatçısıydı. Ev şarapları ve özel üretim fabrika şarapları yapardı. Her yemeğin yanında şarap olurdu ve her zaman şarabımız olurdu. Bu yüzden bu konularda biraz tecrübeli sayılırım.
Öncelikle ülkemiz şarap konusunda çok şanslı. Çok eski ve yıllanmış bağlarımız var. Şarapçılıkta şarabın yaşından çok bağın yaşı önemlidir.
Seçimlerim genelde;
1) öküzgözü boğazkere kupesidir. Öküzgözü boğazkerenin kekremsiliğini kırar, muhteşem bir tat bırakır ağızda.
2) yıllanmış cabernet sauvignon. İyisi zor bulunur. Kırmızı etle tüketilmesi tavsiye olunur.
daha yazacaktım da nedense keyfim kaçtı.104 Yorumla- +1 yıl
"kupe"den kastım "kupaj"dır.
- +1 yıl
Uzun zamandır keyifli bir şarap içmedim. Özledim ondandır.
Hımm
Soruya alkolle başlayıp aşk acısına bağlamışsın..
aşk acısına şarap iyi gelmez ama hıçkıra hıçkıra ağlamak istiyorsan şarap iyidir.. :)
Aşk acısının en iyi ilacı yeni bir aşka yelken açmaktır.
Şarap tavsiyem kırmızıdan yana porto ya da doluca yumuşak içimli alkol oranı yüksek içimiyse güzeldir...510 Yorumla- Gizli Soran+1 yıl
evet tavsiyelerinize uyacağım :)) teşekkürler :))
- Gizli Soran+1 yıl
uzun zamandır rüya görmüyordum zaten :)) çok teşekkür ederim kibar tavrınız için..
- Gizli Soran+1 yıl
Zaman asla değişmez dediğimiz neleri değiştirmedi ki?
Bazen bende düşünüyorum sadece uyumak , ihtiyaç hallerinde uyanmak ve daha sonra tekrar uyumak.
Kesinlikle katılıyorum. Zaman ne kadar ilaçtır deselerde ben hayatla bir o kadar da ters orantılı olduğu kanaatindeyim. Ruhunuzda daha şiddetli depremler olmaması dileğiyle. - +1 yıl
Sorunlar hep olacaktır..
ve karşımıza çıkan sorunlarla mücadele ederken, bunaldığımızda, sıkıldığımızda birşeylerle kendimizi avutup, motive etmeye çalışacağız..
bende çok sıkıldığımda yorgunluğumu alıp beni dinlendirecek bir müzik açarım, cam kenarında oturup içkimi yudumlarım, geçmiş ve gelecek konusunda düşüncelerle günü bitirip..
hayatıma kaldığım yerden devam ederim..
ama ölçülü ve dengeli olmak şartıyla, yararından çok zarar getirir aksi halde...
böyle zamanlarda room güzel gidiyor..
geçen akşam bir tavsiye üzerine keşfettiğim alman likörü de harikaydı :) ama alkolün bitkisel ve faydalı olanı ile ilk kez karşılaştım..
Jagermeister Likörü
Bir Alman likörüdür. 56 çeşit bitki ve baharattan elde edilen bir karışım olan içki, hazmı kolaylaştırıcı etkisi ve mide rahatsızlıklarını gidermesi ve bitktkisel yararları ile ün yapmıştır.%35 alkol oranına ve koyu kahverengi bir renge sahiptir. - Gizli Soran+1 yıl
doğrudur daha önce hiç duymadım ama bazı içkilerin o tarz faydaları olabiliyor ben sağlıkçıyım arada bende araştırıyorum şarabın faydalarından ötürü ona diğer içkilerden daha sıcak bakmışımdır her zaman :)
- Gizli Soran+1 yıl
teşekkürler tavsiyenizi uygulayacağım bende :)
bazı arkadaşlar alkol kullanamdığını söylemiş, fakat arkadaşımız hangi şarabı sevdiğinizi sormuş, alkol alıp almadığınızı sormamış. kullanmıyorsanız zaten size hitap etmeyen bir sorudur. girip neden kullanmadığınızı yazıyorsunuz ?
180 YorumlaDimitrikopoulos şarabını ben çok severim. Ama bunun dışında ilk tercihin şarköy sarapları olsun sonra bozcaada, rüzgara göre ve üzüm kalitesine göre güzeldir. Kadıköy'e yakınsan başka mekan tavsiyeleri için uğra
34 Yorumla- +1 yıl
izmirde yaşıyorum. üç hafta sonra kadıköye gelme ihtimalim var :) sen mekan tavsiyelerini yap belki uğrarım :)
- +1 yıl
Viktor Levi Şarap Evi vardır Moda Mühürdar arasında. Ama Ben çok nadir orada içerim ama içtin mi de tadı çıkar. İzmir'e geldiğimde ben genelde Alsancak'ta içerim bir zamanlar Karşıyaka Öğretmenevi de verirdi bahçesi açık olunca güzel giderdi. Başka öneriler daha çıkar İstanbul'a geline bul beni
- +1 yıl
istanbula bir iş için gelicem ve ziyaret etmem gereken çok kişi var ve vaktim kısıtlı 2 gün gibi. neyse vaktim olmayacak gibi. yine de teşekkürler :)
Selam ,
Kesinlikle önereceğim beni şaraba sevdiren tek şaraptır.
Verano Blush, gül şarabıdır. şiddetle tavsiye ederim.
Dene beğenmezsen paran iade ederim:)44 Yorumla- +1 yıl
vaow baya idddialı. Kesinlikle deneyeceğim. Ardından buradan geri dönüşü yaparım :)
- +1 yıl
shiraz denedin mi? geçenlerde şarap belgeselinde görmüştüm çok merak ettim tadını ama bir türlü fırsat olmadı.
- +1 yıl
Şaraba gidip dünya para verme. Çok gelişmiş bir tat duyun yoksa aradaki farkı anlamayacaksın zaten. İçimi kolay şarap istersen meyve şarabı al. Küp markasının mistel meyve şaraplar çok güzel. Mistel olmasına dikkat et.
32 Yorumla- +1 yıl
Mistel güzeldir Denizli şarabıdır. Şarabı içeceğim bayan kaliteden anlayan birisi.
- +1 yıl
Porto şarabı işini görür.
- +1 yıl10 Yorumla
Her soruna cevabına Türkiyeli kızlar,Türkiyedekiler gibi cümle kullanmamışsın hayret..
33 Yorumla- +1 yıl
amerikalı alman rus ukraynalı türkiyeli ne var bu kelimelerde
- +1 yıl
Değecek bir karakter olsan sana,birkaç gündür gördüğüm sorularda cevaplarda hep kullandığın,Türkiyedekiler, türkiyedeki insanlar vs vs hep Türk insanı gibi sözlerini tek tek bulurdum ama değmezsin.Kendini ve yaşadığın yeri hep Türk insanı ile karşılaştırma tutumun var.3/5 şarap markasını ezbere biliyorsun diye buradaki herkesten kültürlü mü sanıyorsun sen kendini?Yada kültür, şarap markasından mı geçiyor?
https://i.hizliresim.com/aDWQJB.jpg
Yarra yeringin üstüne tanımam ahhahha :Dd70 YorumlaSirinceye uzak degilsin aslinda sarapcilar var orda meshurr gidip alablsen iyi olurdu ben oraya cok yakin oturuyorum alir yollardm sana ama yokum smdi orda :/
01 YorumlaDenizlideysen vişne küp diye bir şarap var vişne şarabı onu al içimi rahattır biraz tatlıdır hatta ;) ama etkiside güzeldir. Hiç olmadı ben ev yapımı getireyim ;)
01 YorumlaDoluca ve carmen di sanırım bu ikisi güzel dediğin fiyat aralığında carmen beyaz i birkaç sefer içtim güzeldi daha ucuz diyorsan sava var
12 Yorumla- +1 yıl
senin en begendigin?
https://i.hizliresim.com/02vRoY.jpg
Kesinlikle tavsiye ediyorum.16 Yorumla- +1 yıl
Ne var ya? Her seyı yanlıs anlamayın. @Dogukan41
- +1 yıl
Deminden beri bakıyorum buradaki komik olan şey ne diye. te allam yaa :)
- +1 yıl
@Nemsi tavsiyen için tşklr :)
Mahlep şarabı almalısın tadını ben çok beğeniyorum :)
10 Yorumlanasıl bişi düşünğyon köpek öldüren mi yoksa kaliteli mi? ne kadara kadar maddiyatın var :)
15 Yorumla- +1 yıl
yani tabii ki çok aşmasın ama çok da düşmeyelim. bir kalitemiz olsun dimi :))
- +1 yıl
Merlot daha önce denemiştim. Hoş bir tadı var evet. :)
- +1 yıl
tabii ki, zaten kararsız gidersem almaya dönüşte çantamda merlot olur muhtemelen :D
pek şarap içemiyorum, benim mideye yaramıyor
yabanmersini karasını severim34 YorumlaYeme & İçme konusunda 687 cevap paylaştı. Doluca serilerinden öküzgözü,kalecikkarası,boğazkere bunlardan birini seçebilirsin başlangıç için iyidir sanıyorum
10 Yorumla- +1 yıl
Maalesef alkollu icecekleri sevmiyorum. Sevene saygim var icenede ama ben alkollu icecekleri gordugum anda midem bulaniyor basim donuyor. Nedendir bilemiyorum.
00 Yorumla - +1 yıl
Ne pahalı ne ucuz al bir Cumartesi şarabı. İyi gider kırmızı al.
10 Yorumla - +1 yıl
Bütçe ne kadar. Orta halli ise Kavaklıdere pendore iyidir.
10 Yorumla öküz gözü - köpek öldüren - şangırtı - kavaklıdere - kalecik kırmızı bunlar
16 Yorumla- +1 yıl
Fiyatı ucuz olan şaraplar sıkıntı çıkarırmı dostum kopek olduren fılan dıyolar onlar gerçekmıdır?
- +1 yıl
bu önerdiklerin arasında en begendıgın hangısı :)
- +1 yıl
Öküzgözü nün hangi markasını içtin dostumbaya marka var
- +1 yıl
dolce vita hem kırmızı hem beyaz mükemmeldir. 17 tlydi en son
06 Yorumla- +1 yıl
cabernet sauvignon ve merlot un birlikte olduğu (arkadaki etikette yazar) herhangi bir şarabı da alabilirsin ;)
- +1 yıl
Fiyatı ucuz olan şaraplar sıkıntı çıkarırmı dostum kopek olduren fılan dıyolar onlar gerçekmıdır?
- +1 yıl
onlar 10 tlden aşağıdır ya ben şarap içtim mi dolce vita içerim, şimdiye kadar da hiçbişey olmadı
- +1 yıl
tamamdır tesekkurler
- +1 yıl
senin dedigin yazgan dolce vita dimi
- +1 yıl
aynen yazgan
valla en güzeli hiç içmemek hani 5000 tl de cebine kalır oh miss valla... sonra bir tatil yapıistirrrrrrrrr
02 Yorumla- +1 yıl
:) önerin için saol. Tercih meselesi. Ben hem şarabı alıp hemde tatilide yaparım :)
Maalesef alkollü içecek kullanmıyorum ama Trakya İlkeren üzümü yiyorum.. :)
00 Yorumlamaddi durumuna gore onerelim ve nerede icecegine, ayrica sorum su, tnormal yemeklerini atli mi seversin tuzlu mu?
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 387 cevap paylaştı. Şarabı ilkokul son lise başında içerdim ama hatırladığım kadarıyla biricik ve ya Angora mı ne vardı tam hatırlamam ama onları içerdim o yaşta içtiğime göre fazla sert değildir
10 YorumlaTrakya bölgesinde kendi şarabını yapanlar var anlayan birisiyle gidip tadarak almanız hem daha ucuza gelir hemde birçok markalardan çok daha kaliteli ve lezzetli şarap almış olursun
01 Yorumla- +1 yıl
gidip tatma imkanım yok. Sadece Para yatırıp kargo ile alma imkanım var. Sayılı mahsenler harici ise böyle yapmam. güven meselesi. Teşekkürler yinede
ürgüpde TURASAN şaraplarıı çok harika bizzat şarabın yapılışına şahit oldum yer altında peri bacaları içinde mahsenler var orada dinlendiriyorlar şarabı
00 Yorumlaen son param bitince 7 liraya bi şarap almıştım ne iğrenç bişeydi o öyle be.. kaliteli şarap içilecek bi ortam veya isteğim olmadı ama denemek lazım tabi.
11 Yorumla- +1 yıl
Corvus Cruturk, Terra Italia Barolo , Kayra Imperial, Chateauneuf du Pape
20 Yorumla şaraptan anlasam istediğin cevabı veririm alkol almıyorum bile...
01 Yorumla- +1 yıl
bu soruya özel yazmadım
- +1 yıl
Buzbağ kırmızı şarap 😍 hem uygun hem kaliteli 19.90 migrosta
04 Yorumla- Gizli Soran+1 yıl
Ne kadar ucuz bir yanlışlık olmasın :D
- +1 yıl
Bana güven , ikamet ettiğim semt nedeniyle ağzımın tadını bilirim
- Gizli Soran+1 yıl
Tamam teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim 😊
- +1 yıl
pamukkale - siraz
kavaklıdere - selection
sevilen - okuz gozu11 Yorumla saatlerimiz tam 22:03 ü gösteriyor. onun için şarap neyim alamıyorsunuz :/
01 Yorumla- Gizli Soran+1 yıl
bugün için değil zaten
- +1 yıl
saraba tovebılıyım ama kıs gelınce souk olunca dayanamam her halde bı yarım sıse ıcerım gene :D
03 Yorumla- +1 yıl
soğuk şarabı sıcak bir bayanla içmeye kimse dayanamaz ;)
- +1 yıl
vay beeeee aynen :D
- +1 yıl
:)))
Cumartesi :) mösyö işi değil yani :)
Şarap kültürüm yoktur ancak rakı kültürüm mükemmeldir :)00 YorumlaVinkara kalecik karasi al. Hem fiyati normal hem icimi hafif. Simdi burada herkes sarap gurmesi kesilir.
14 Yorumla- +1 yıl
Tahmin ettim zaten o yüzden kendimin gurme olmadığını belirterek girdim lafa. :)
Kalecik karası da fena sayılmaz, denemişliğim var. Teşekkürler. - +1 yıl
ahahha tamam aklımda olsun bir gün beyin cerrahi ihtiyacım olursa buraya yazarım alkdsjasl :D
güncellemeye yanıt : türkiye gençliği diye aşşağlamaya çalıştığın insanlar adamlıkta sana 10 basar.. kültürü şarap içmek zanneden kültürsüz arkadaşım.
20 Yorumlabira amele içkisidir diyeceksin ama bağımlısıyım ben ihanet edemem.şarapların bazıları güzel oluyor çoğu zaman çürümüş üzümle kan içiyormuşum gibi geliyor.
05 Yorumla- +1 yıl
:Dyok est..ya ama türkiyedeki biralar yemekle filan hiç gitmiyor glikoz basılıyor yoksa bende severim maç filan izlerken zaten stadyumlarda biradan başka alkol yok
- +1 yıl
:D zevklerimiz farklı desene:D
- +1 yıl
:D
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
şarap çok severim ama söylediğn markalardan hiç içmedim sanırım biraz daha bilinçlenmeliyim
11 Yorumla- +1 yıl
hangisini seviyorsun en çok diğeri işaretliyebilirsin bunlar türkiyede bulması zor sanırım çok güzel türkiye şarapları var ama bende onları bilmiyorum malesf:D
oküz gözü alabilirsin çok güzeldir kokusu tadı. eğer ucuz birşey almak ıstıyorsanda Dikmen al
10 Yorumla- +1 yıl
Corvus Corpus 2006 200 tl civarında veya Chateauneuf du Pape 100-300 arasında değişir
10 Yorumla - +1 yıl
Bogazkere bence icim olarak uygundur ama neyin yaninda iciceksin oda onemli. Bir garson olarak soruyorum bunu :)
12 Yorumla- +1 yıl
kitap okurken, alttan calan romantik latin müziklerinin yanında içicem :) yemekte falan değil yani keyif yapmak için, belki de biraz kafamı boşaltmak rahatlamak için :)
- +1 yıl
O halde rose sarap icmelisin. Sahsen muhabbet ederken film izlerken cok iyi oluyor :)
Corvus Corpus (Roze) ... Büyülübağ Cabernet Sauvignon
20 Yorumlakirmizi mi beyazi buruk tat mi seviyorsun yolsa tatlo sarap mi
01 Yorumlakırmızı şili şarapları cabernet sauvignon ve carmenere. mükemmeldirler.
10 YorumlaPek damak tadın yok anlaşılan bir içki deniyeceksen votka dene
02 Yorumla- Gizli Soran+1 yıl
yani deneme amaçlı içtim zaten de şarap merak ediyorum
Domisex sarap al mytkja tbi bulabilirsen yaninda da galeta ve ezine peyniri meze yap.
22 Yorumla- +1 yıl
ilk defa şarap konuşurken yanında meze önerisi alıyorum. teşekkürler :)
Wime rose köpüklü şarap. Ucuz olduğu kadar lezzetli, ilk kezz içeceksen.
00 Yorumla- +1 yıl
Corvus Corpus gönder en iyisi odur.
10 Yorumla - +1 yıl
Vişne suyu iyidir be kanks :) asddfghha
10 Yorumla Kavaklıdere/Öküzgözü
Öküzleri de çok severim.10 Yorumlaçamlıbağ
Cevabın çok uzun ya da çok kısa!15 Yorumla- +1 yıl
içeceğiniz en iyi şarapları üreten bir firmadır. özellikle kuntra hafif ve meyvemsi tatları olan güsel ada kokulu bir şaraptır. (bundan dolayı tercihim) cabernet'si ise kendi kurduğu bağdan geliyor ortadoğu ve balkanlarda hatta çoğu orta halli fransız cabernetlerinden dahi iyidir. Olsa da içsem..
Yeme & İçme konusunda 994 cevap paylaştı. Doluca , Kayra ve Sevilen
00 Yorumlau
+1 yılKavaklıdere Selection
00 Yorumla- +1 yıl
Kırmızı mı, beyaz şarap mı?
00 Yorumla Bunun sağlıkla alakası ne ?
01 Yorumla- Gizli Soran+1 yıl
Günde bir kadeh şarap, kalp krizi riskini düşürür.
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Felsefe melsefe beni ilgilendirmez, 2 seneden fazla bir şehirde kalmak beni bayar ff
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Felsefe melsefe beni ilgilendirmez, 2 seneden fazla bir şehirde kalmak beni bayar ffffff
00 Yorumla - +1 yıl
hiç içmedim tadını bilmem
00 Yorumla - Devamını Gör (65)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?