Şarap, alkollü içecekler arasında en romantik alkol çeşididir. Belki de bu alanda tek alkollü içecek. Oldukça yumuşak bir içime sahip olan şarap ilk tüketilen alkol olma konusunda oldukça iyi bir tercih. Peki şarabın yanında ne gider bakalım.
Kırmız Şarabın Yanında Ne Yenir, Kırmızı Şarapla Ne İyi Gider?
kırmızı şarap
1- Peynir
Küflü peynir, gravyer, otlu peynir, parmesan peyniri, gouda peyniri, eski kaşar ile iyi gider.
2- Kırmızı et
Kırmızı şarabın yanında ne yenir denince ilk kırmızı et gelir. Kırmızı şarabın tadı oldukça keskindir. Bu yüzden sek içimi pek iyi değildir. Bu yüzden kırmız et eşliğinde iyi gider. Antrikot, köfte, biftek ya da soslu et olabilir.
3- Çikolata
Özellikle yemek sonrasında tüketiliyorsa bitter çikolata ile kırmızı şarap güzel olur.
4- Meyve
Kırmızı şarabın yanında ne yenir diye sorsanız çok az insanın aklına meyve gelir. Oysa kırmızı şarapla birlikte kırmızı üzüm de tercih edilebilir.
5- Kuruyemiş
Daha çok meyveli şarap denince akla gelen kuruyemiş, kırmızı şarapla da tüketilebiliyor. Özellikle yer fıstığı önerilir.
Beyaz Şarabın Yanında Ne Yenir, Beyaz Şarapla Ne İyi Gider?
beyaz şarap
1- Balık
Beyaz şarapla ne yenir denince ilk akla balık gelir. Bu da yanlış değildir elbet. Izgara levrek veya çipura gibi az yağlı balıklar, beyaz şaraba en iyi eşlik edebilecek lezzetlerdendir.
2- Makarna
Her iki şarap çeşidine de eşlik edebilen makarna, daha çok beyaz şarapla güzel oluyor. Kremalı mantarlı fettuccine tavsiyemdir.
3- Beyaz et
Kırmızı şarap eşittir kırmızı et iken, beyaz et eşittir beyaz şaraptır. Özellikle tavuk ızgara şahane eşlik ediyor.
4- Kuruyemiş
Hemen hemen çoğu kimsenin sevmediği beyaz leblebi, beyaz şarap ile güzel gider.
5- Meyve
İnce ince dilimlenmiş ekşi elma beyaz şarapla enfes olur. Ekşi elmanın o mayhoşluğu ile beyaz şarap harika oluyor.
Kırmızı ve beyaz şarapla birlikte ne yenir aktardım, umarım faydalı olmuştur. Buradaki içerikte de şarap sarhoş eder mi? Kaç kadeh içilirse sarhoş olunur? sorusunu yanıtladım, şarap içmeden önce mutlaka göz atmalısın. :) Bu arada alkol sağlığa zararlıdır notunu düşeyim.
Eski kaçar ve badem süper eğer tv karşında olacaksan. Yemek olayında Fix laf var kırmızı et kırmızı şarap beyaz et beyaz şarap...ben kırmızı sevdiğim için hep ete denk geldim
Şarap aslında yanlış anlaşılan bir içecektir. Çoğu kişiye abes gelecektir belki ama meyve suyu vucut için zararlı olduğu halde şarabın makul miktarda içildiğinde böyle bir zararı yoktur. aksine çok da yararı var oldugu yapılan calısmalarda ortaya cıkıyor. Zaten Fermante ürünlerin hepsi de böyle değilmidir ? Sirke, Turşu, Kaşar Peyniri vs gibi hepside oldukca yararlıdır. Şarap türüne göre kırmızı et, peynir türleri ve çeşitli balıklar ile beraber içilebilir. Elbette şarabın bağı, yılı, üzüm cinsi, bardağı vs etkenlerde çok önemlidir. Öneri olarak boğazkere, öküzgözü, kalecik karası vs üzümlerden elde edilen şarapların tadları ve aromaları birbirinden farklıdır. Ve yine bilinenin aksine şarabın yanında sigara içmek şarabın aromasını alamayacagınız için pek doğru değildir. Sigara zaten tat alma duyunuzu köreltir. Sadece alkol almak için şarap içecekseniz bu söylediklerimi unutabilirsiniz. afiyet olsun ;)
Kim demiş onu abii.O dediğin cennetteki şarap için geçerlidir de o da zaten sarhoş etmez.Birde benim bildiğim insandan insana alkol almanın vereceği zarar değişir.Onun yerine ikame edilebilecek fermante birçok ürün varken ona gerek olduğunu sanmıyorum :)
Öncelikle şarap markası çok Önemlidir ve herşey her Şarabın yanına uygun değildir kaşar olarak tavsiyem Kars kasları Otlu peynir İzmir tulumu Safarin Blanc - pizza Dlc moskado - biftekli salata Tuğra Öküzgözü - Sezar salata Karma cabennet - çupra Alçıtepe - kuru yemiş Bunları birlikte denemezi tavsiye ederim eğer yapamam diyenler için kıymalı makarna damak zevkinizin olduğu bir şarap şeçin derim. En önemlisi sevgilinizle yapacaksanız mum ışığı bir Gül slow ya da jaz müzik kesinle kullanın :) Sevgiler Çapkın
Öncelikle alkol dostunuz değildir tavsiye edilmez ama bunlarıda yazmadan edemeyeceğim arkadaşlar şarap romantik ortamlarda kullanılacak bir keyif içkisidir özellikle içmeyi sevdiğim meyve şarapları piyasada en çok bulunan marka vincent , her aroması bu kadar mı güzel olur bir şarabın fiyat olarakta bence orta fiyat bir şarabı 100 200 tl arasında bulabilirsiniz çoğu yerde fiyatlar değişiyor çünkü ve bu şarabın yanına yakışan tek şey var oda bence kuruyemiş lüx bir kuruyemiş işinizi fazlasıyla görecektir lüx ( antep fıstığı , badem , kaju , fındık) vs gibi kısaca tam bir first date içkisidir şarap bu zamana kadar yaşadığım gençliğimde bana hep yol arkadaşlığı yapmıştır çoğu konuda tavsiye ettiğim markanın şaraplarını bir denemenizi tavsiye ederim rose şaraplarıda deneyebilirsiniz ondada casal mendes i öneririm şimdiden afiyet olsun :))
Kaşar peyniri veya örgü peynir Ve fıstık olabilir ayrıca alkolle yemek iğrenç birşeydir. Alkol genelde aç karnına alınır ve bayağı bir acıkılır üstüne yemek yenilirrr. he birde şarap sevgilisiz içilmemeli. Sakıncalıdır. Enerji yaratır
elma dilimleyip üzerine türk kahvesi serp,muzun üzerinde bal gezdir.bunlar yeter ama peynir tabağıda iyi bi seçenek olarbilir.şarap fazla mezeyi kaldırmaz:)
Bir ara içtiğim dönemlerde kırmızı şarap-eski kaşar ikilisine bayılıyordum bir şeyin tadı birbirini bu kadar iyi mi tamamlar diye düşünmeden edemiyordum. Ama benden sana bir tavsiye alkol alma kullanma;)
Kadınlar için içki ile en güzel y..rrak gider afedersin.Herikisi de(meşru olmadığı sürece) şeytanın işi.Biri varken ötekisini eksik etmemek gerek.Bir ondan bir ondan bir ondan bir ondan :)
En İyi Cevaplar