birincisi devamlı kuru gıdalarla beslenmeyi bırak.
ikincisi günlük su tüketimini 2 litre üstüne çıkart. 3 litreyi de geçme eğer 100 kilo civarı değilsen tabi.
ilaçlarla alakası yok, en büyük sebebi devamlı kuru gıda ile beslenmek ve yetersiz sıvı alman. ikinci en büyük sebep ise psikolojik. yolculuk yaptığın yahut tuvalete giremeyeceğin bir yerde kaldıysan, tuvaletin geldi de yapmadıysan vs gaiata katılaşabiliyor. hatta o derece ki vücudundan çıkarken anüsteki damarları çatlatıyor. kanama tekrar ettikçe mutlaka sabunla temizle. enfeksiyon olmasın. mümkünse de batikonla sil. çok fazla da zorlama kendini, hemoroid olma ihtimali çok düşük şu an için, devam edersen baya yüksek.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKuru kayısı veya haşlanmış mısır bulabilirsen ye. Bağırsaklarını epey çalıştırır. Kuru kayısıyı her markette, haşlanmış mısırı da işlek yerlerde ve çiğ köfteci önlerinde plastik bardakta satılan süt mısır olarak bulabilirsin.
Not: Yalnız haşlanmış bulamam, patlamış mısır yiyeyim deme, kabız yapar.
Geçmiş olsun.00 Yorumla
+1 yılHemoroidin ilk safaları diye düşünüyorum kesinlikle ıkınma birkaç ayda bir tekrar eder eder tekrar durur. Kayısı suyu tavsiye ederim. Krem olarak anestol kullanabilirsin. Doktora git tedavi sonrası genelde tekrarlanmıyor. İleri seviyeyse ameliyatla oluyor ama ameliyat sonrası tekrarlanma olasılığı sıfır. Ha birde acı yeme.
00 Yorumla
İlaçların yan etkisiyle birlikte beslenmeyle de alakalı olabilir. Bolca su tüket fakat soğuk olmasın, hatta aç karna bir bardak sıcak su iç. Kurubaklagil tüketmeye dikkat et. Çorba iç. Meyveni sebzemi eksik etme.
Bonus: sabah aç karna bir kaç tane kuru incir ya da kuru kayısı98 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :)
Soran+1 yılÇok su içiyorum. Ama beslenmem düzensiz biraz
Soran+1 yıl:):)
- +1 yıl
En önemlisini unutmus tamamlayalim.. zeytinyağı ic.
- +1 yıl
Tesekkur ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
62Cevap
Ya şimdi hani kabızlık olurda.. Kan gelmeside büyük ihtimal işte o idrar yapılırken bağırsak duvarlarındaki zar yırtıldıysa kan gelir.. Büyük ihtimalde öyle olmuş hani çok zorluyorsa doktora bir görün oda zaten müshil veya ona benzer bir şey verebilir..
00 Yorumlabecunis al
Geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim...01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Sağlık konusunda 314 cevap paylaştı. İlk anal ilişkiye giren birçok hatunda da bu tip kanamalar olur ve kabızsın içinde biriktirdiğin onca pisliği biranda dışarı atmandan kaynaklanıyordur. Çok iğrençleştim ben bu aralar neyse gidiyorum. -.-
13 Yorumla
Soran+1 yılAnal yapmadım ya :( bişeyi de biriktirmedim. Tuvalet eğitimim var evelallah :(
hiç kimsenin bir hastalık ya da rahatsızlıkla dalga geçmeye hakkı yoktur. kabız olmakta bir rahatsızlıktır. ilaç kullanmaya başladıktan sonra bu olay gelişti ise ilaçların yan etkisi olabilir. uzun süre geçmezse doktora gitmende fayda vardır
05 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yaparım. İlacı bırakıcam ya zaten gereksiz bence. Dalga geçmeyi şakasına dedim onlar da olmuştur illaki :D
Soran+1 yılAyağımda mantar çıkmıştı kaşıntı ilacı verdi ama hiç kaşıntım yok ki zaten
Soran+1 yılYok mantara ayrı ilaç verdi o sadece kaşıntı için
Mutlaka bir doktora gidin. Erkek doktorlarla ilgili şüpheniz varsa, kadın doktora gidin. Ama mutlaka doktora gidin ! Kabızlık önemli bir rahatsızlıktır ve altından başka hastalıklarda çıkabilir ! ! !
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam Ahmet abi
+1 yılNiye dalga geçelim ki? Beyaz ekmeği az tüket, bol su iç ve yürüyüs yap ki bağırsak hareketlerin hızlansın. Zorlamaktan olmuştur ihmale gelmez bu eger cok sık tekrarlıyorsa doktara git. bağırsağında yırtığa kadar gider bu.
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru haklısın çok su içiyorum yürüyüş yapmıyorum özellikle ama her gun yol yürüyorum.
mutlaka D. R görün kanama diyosun basur olma ihtimalin var utanmanı sıkılmanı gerektirecek bir durum yok mutlak ama mutlak hastaneye git ilerde başına iş açmasın
00 Yorumla
+1 yılçok anal takılanlarda ya da ilk kez anal yapanlarda da böyle olabilir.
yok anal yapmadıysan kullandığın ilaçdan olabilir ilacın yan etkilerine bak yazar orda gabızlığa neden olur diye falan..37 Yorumla
Soran+1 yılYazıyor anal yapmadım ya :(
- +1 yıl
ben anal yaptın demedim zaten yapanlarda da böyle olur dedim. hem nerde yazdığınıda görmedim.
madem değil o zaman ilaçların yan etkisinden. armut ye üzerine bolca su iç ishal yapar bu. - +1 yıl
@Erdbeere yorumum seni ne ilğilendirir onu anlamadım ben
- +1 yıl
Önce insan ol insanla konuştuğunu unutma! Ben anal yaptığını söylemedim türkçen iyi değilse senin sorunun. Kimseye hakaret etmedim bu etik bir konu anal ilişki yapmak bir tercih meslesidir saygı göstermesini bil. Şimdi defol git yorumumudan.
- +1 yıl
aa bu arada soran arkadaş sen benim yorumumdan 2 dk sonra sonra güncelleme yapmışsın.. bu arada diğer yorumlara da göz attım da bayağı bir kişi anal falan demiş ama yukardaki kullanıcı bana atarlanmış..!
Gizli Üye(36-45)+1 yılcanim bagsur başlangıcı olabilir doktora gorunmedigin takdirde ilerleyebilir. anüste meme gibi siskinlik ya da catlak var mi buyuk abdest ihtiyacini yaparken ikinirken dikkat et dokun bir anlasilir zaten.
00 YorumlaRektum kaslarında kılcal damar fazladır ve toplar damarlar ordan yakın geçer. Çok fazla zorlamada hafif kanama olur. Geçicidir. Korkma. Eğer durmadan devam ediyorsa doktora git ve utanma.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSivilceler için ilaç kullaniyosan o yapar çok dikkat et şu an basur değil çatlak olmuş doktora git ilaç versin yoksa buyur basur olur ömür boyu onu cekersn
03 Yorumla
Soran+1 yılDoğru ya iyileşir bikaç güne daha önce de olmuştu. İyileşince gideyim utanırım şimdi :)
Cevap sahibi+1 yılUtanma açıp bakmaz sikayetini söyle yeter :) basur olursa bakar
Soran+1 yılYaof :D
Zorlanmadan yırtılma olmuş olabilir geçmezse bir sorun vardır ama
01 Yorumla
Soran+1 yılBekliyim biraz :(
bölgede meme gibi bişey var mı ya da fazla zorladığın için damar çatlaması olmuştur
04 Yorumla
Soran+1 yılYok öyle bişey daha önce de oldu böyle damar çatlağı olmalı geçiyor zaten :/
Soran+1 yılAllah korusun :D
+1 yılTek sorun posasiz beslenmen. Ev yemeği tuket hazır besin değil 2 litre su tüketmeye özen göster. Kuru kayısı oldukça faydali olur. Daha da olmuyorsa eczaneden bt enema al.
01 Yorumla
Soran+1 yılYarın kayısı alayım ben :D teşekkürler
+1 yılLeğene ılık su doldur içine otur. Rahatlatır ama yoğurt vb şeyler tüket kuru veya yüksek kalorili şeyler yeme
02 Yorumla
Soran+1 yılYedim valla kuru kuru :D
- +1 yıl
Ondan böyle oluyor
+1 yılkabız olduysanız zorlamanız gerekir çünkü makat çatlamasına sebep olabılir zaten kanda gelmiş çatlama olmuş olabılır çir, kuru kayısı yemınız tavsiye ederim ayrıca makat çatlagını gogoldan araştırabılırsınız
03 Yorumla- +1 yıl
zorlamamanız gerekır çok ıkınmak makat çatlagına yol açar
Soran+1 yılZorlamamaya çalıştım ama bu sefer de olmuyor yani
- +1 yıl
zorlarsan makat çatlagı oluşur onun için çir ye moturu bozan zaten böylece zorlanman:)
Anal fissur ( kas yirtilmasi) uzman tv de izle eger sende belirtileri var ise acilen doktora gozuk canim... yoksa kroniklesir
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
+1 yılher tuvalete gidişinde popişini yıka, kurula ve talk pudrası sür. ertesi güne bişicik kalmaz.
00 YorumlaMuhtemelen hemoroid in var, bir genel cerrahiye görün.
00 Yorumlazeytinyağlı yemeklere ağırlık ver ve zeytinyağlı ekmek ye biraz belki düzelir :D
00 Yorumla
+1 yılSonu hamileliğe bağlanır diyordum ama neyseki öyle değilmiş. Musil iç.
01 Yorumla
Soran+1 yılYok ya geçti sayılır işte bir zorladı bitti
Hiç kimseyi dinleme hemen yarın doktora gıt baksın içten dıştan hemoroid olabılır bıde ıkınma yaparken bekle gelsin cok cıddı bı hastalık bu kuru gıda alma bol bol elma ye
00 Yorumla
+1 yılBol su iç lifli gıdalar ye ama en doğrusu doktora git kabızlık başka hastalıkların habercisi olabilir. Doktora da durumu olduğu gibi anlat utanma
02 Yorumla
Soran+1 yılBiraz bekliyim :(
- +1 yıl
Bence herkes 6 ayda bir düzenli olarak tahlil yaptırmalı hastalıklarda erken teşhis önemli. Misal ben diyetisyene gitmek için gitmiştim önce dahiliye dediler. Gittim hipoglisemi ve haşimoto çıktı. Artı vitamin eksiklikleri. Gitmek de her türlü fayda var yaşam kaliten artar.
yarın doğru doktora git bağırsağın iç zarı zedelenmiş olabilir.
00 YorumlaMeraba ben hemsireyim önerim olabilir sana kabızlık için eczaneden bekunis alabilirsin geçe yatmadan iç çok iyi gelir sabah kanama sebebi zorladı için kalacak damarlar çok hasstir ondan kanamistir
04 Yorumla
Soran+1 yılYa en son gittiğimde düzelir gibiydi yine gitmeye korkuyorum :( ilaca gerek var mı kii
- +1 yıl
benim de belim ağrıyo hemşire hnm soğuklarda genelde neden olabilşr sıcaklarfa gayet iyiyim hım? :D
Soran+1 yılTeşekkürler şimdi alamam ama yarın alırım geçmezse :)
dalga geçilecek birşey değil zaten :) fazla katı gıdadan olsa gerek bide ilacın ya etkisi de olabilir tabi
00 Yorumlakrem kullan kabız sonrası boşaltım yaparken dışkı katılaşıp çıkışa zarar vermiş olabilir
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyle oldu :(
+1 yılilaçtan da olabilir yan etkisini oku varsa doktora git değiştir
05 Yorumla
Soran+1 yılBırakayım aslında ilacı ihtiyacım yok bence şu an
- +1 yıl
ne ilacı ismi ne
Soran+1 yılKaşıntı için bişey alerjik şeyler için kullanılıyor ama kaşıntım yok ki
- +1 yıl
kes o zaman zeytin yağı iç biraz
Soran+1 yılTamam içerim :(
+1 yılKabız olduğundan gelmiştir. Aynı sorun bir ara bende de vardı. Duplabac < bu şurubu al her yerde bulunur günde yarım kaşık al. 4 günde kendini topluyorsun mis gibi.
00 Yorumla
+1 yılbak güzel kardeşim tek yapacağın şey 4 çay kaşığı ya da bir yemek kaşığı kadar zeytin yağı içmek.. hepsi bu
04 Yorumla
Soran+1 yılTamam :) içicem şimdi
Soran+1 yılAyçiçek yağı varmış ya :(
- +1 yıl
hayır zeytin ben zeytinciyim 600 adet yetişkin ağacım var ve her sabah az önce yazdıklarımı içerim aç karınla..
- +1 yıl
zeytin yağı Ayçiçek olmaz hiç bir faydası olmaz
- Sağlık konusunda 15,3b cevap paylaştı.
+1 yılKabız olmamaya çalış bence öncelikle. Anüs civarında değişik bir kitle hissettin mi?
00 Yorumla
+1 yılArkadan yaptırmanın cezasını çekersin işte böyle panpiş :(
11 Yorumla- +1 yıl
eksileyen elleriniz girsin gözünüze totoşlar...
Vay MK :D Dünde arkadaşla kabız diye dalga geçiyoduk :D
01 Yorumla
Soran+1 yılAhahah bende dalga geçtim böyle oldum bak :D çok acıyor geçmeyin :(
Hemeroid olabilirsin ama yinede kötü düşünme bol bol su iç, lifli gidalarla beslenmeye bak. Geçmiş olsun.
00 Yorumlaeczaneden fitil al. ya da sabunlu su yap bir şekılde makattan içeri gonder suyu
02 Yorumla
Soran+1 yılDaha çok enfeksiyon kaparım öyle be
Gizli Üye(30-35)+1 yılTerbiyesizlik yapanlara bakma sen doktora git sana ilac versin hemen gecsin cok acitir o yazik sana.
00 Yorumlazorlamadandır canım o ne ilacı kullanıyon söyle ben hemşireyim yardımcı olayım
15 Yorumla
Soran+1 yılRupafin adı. Alerji kaşıntı için falan. Yan etkilerine baktım yazıyor zaten
Soran+1 yılDoktora gitmeme gerek var mı şimdi yoksa biraz bekliyim mi
Soran+1 yılTeşekkürler
zorlama sonucu damarlar zarar görmüş. lifli beslen. zorlama
00 YorumlaSen çok yanlış gelmişsin kardess o kabızlık değil bağsur olmuşsun sen bir doktora görün
00 YorumlaKizlar kabiz olmaz yalani birak onlar sicmiyolar bile nolur yalandi de :(
00 Yorumla
+1 yılBiraz daha yorsalar üç aylık ömrün kaldı diyecekler. Düzgün yorumlar var zaten, dağılın...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoktora git basur olmuş olabilirsin ilerlemeden git yarın aile hekimine sor bunu. Cerraha görün derse görünmen şart yoksa sonra çok zor olur
02 Yorumla
Soran+1 yılAile hekimim çok kokoş gitmem ona
Cevap sahibi+1 yılİlerlerse ameliyat olman gerekir ciddi bir konu git basşa bir doktora sor sorman yetio yönlendirir
+1 yılLimonlu tarhana içi. Üstüne tyhlot iç aralarında saat farkı olsun ama. Gçmiş ola
03 Yorumla
Soran+1 yılGrip olmadım :D
- +1 yıl
burada benim dalga geçmem gerek kız bizle geçti iyi mi adfjhdsff:/ ama bende bildiğin grip formülü vermişim he :D
Soran+1 yılHaha :D
bir yemek kaşığı sıvı yağ iç... yarım saate çözülür ;)
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam :D
+1 yılsıcak su dolu küvette yarım saat otur. ağrı sızı azalır.
00 Yorumla
+1 yıl5 adet kuru kayısı yersen derdine çare olacaktır geçmiş olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsuya limon ve mandalina sıkarak iç rahatlatır
geçmiş olsun01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
+1 yılKatı şeyler yeme bol meyve ve su tüket kısa zamanla düzelirsin ;)
00 Yorumlahemoroid olmuş olabilirsin bekunis rahatlatır
12 Yorumla
Soran+1 yılDeğildir ya
+1 yılhaslanmıs patayes ye cok ıyı gelır gecmıs olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılPatates tam tersiydi ya :D
+1 yılHemoroid olma ihtimalin yüksek malesef :(
00 YorumlaTebrikler basur olmuşsunuz hemen bir doktora git
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır ya :(
Sevgilinle anal yapın :) Yollar açılsın.
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır yapmadım
Hemoroid olabilir, geçmiş olsun.
00 Yorumla
+1 yılBir tatlı kaşığı zeytinyağı iç iyi gelir.
00 YorumlaZorlama olabilir bide ne ilacı kullanıyorsun
06 Yorumla
Soran+1 yılAlerji
Soran+1 yılÇok su içiyorum ya aslında
Soran+1 yılHayır
Gizli Üye(30-35)+1 yılkabız olduğun için zorlanmıştır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSıca suya otur katı yeme doktora git zorlama
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılŞu arkadan yapmanın cezasi diyenler ben mesela hiç bilmiyorum arkadan yapinca böyle oldugunu bildiğinize göre yapmissiniz pislikleer
Soran+1 yılSekse karşı değilim ama ona karşıyım :)
Ne yedin anasını satayım kabız yapacak kadar..
00 YorumlaGelmiyorsa da fazla ıkınma hemoroid olabilirsin.
00 Yorumla- Devamını Gör (25)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat