Çevrem bana hep kötüledi, bağımlı oluyorsun diyip durdu.
Kendimi çok mutsuz, isteksiz ve keyifsiz hissediyorum. Konuşacak mecalim bile yok desem yeridir. İçime kapandım ve kendime sarıp duruyorum.
Kullanan ve iyi gelen var mı?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çevrem bana hep kötüledi, bağımlı oluyorsun diyip durdu.
Kendimi çok mutsuz, isteksiz ve keyifsiz hissediyorum. Konuşacak mecalim bile yok desem yeridir. İçime kapandım ve kendime sarıp duruyorum.
Kullanan ve iyi gelen var mı?
Şifayı verecek olan Allah tedavi yöntemini nasip etmiş , tedavi olman gerekiyorsa yani öyle hissediyorsan kimseyi de dinleme doktora randevu al kendini anlat, o tedavi olman gerekiyosa yardımcı olur gerekmiyorsa başka yöntem önerir, psikolojik rahatsızlıkta normal olağan bi hastalıktır , toplumda ne kadar deli damgası yeniliyorsa da aldırış etme sağlığını düşün yenemediğin sıkıntı için yardım almak en doğal hakkın
Evet ama devlet hastanesinde yeterince ilgilenilemediğini ve sırf bu olay yüzünden çok yanlış bir tedavi süreci içine girebileceğimi düşünmek bile beni aşırı geriyor
Yakınımda tedavi olanlar var şimdi sıkıntıları kalmadığını söylüyorlar maddi imkan yeterli olsa özel ister herkes
Kesinlikle bende isterim ama şimdilik imkan yok
İmkanınız yoksa devlet hastanesine gitmelisiniz
Cevap
3Cevap
1 yıl kullandım bu süreçte kafayı düzelttim ama kilo da aldırdı bana 15 kg kadar almışımdır 1 ay oldu bırakalı 7 kilo verdim.
Kilo harici herhangi bir olumsuz etki oldu mu acaba?
Ve özel değilse sebebi neydi?
Takıntılı biri olmak kafamı mesgul edip hayatımı etkiliyordu o yüzden kullandım ilk zamanlar yan etkileri oluyor zaman gectikçe vücudun ilaçlara alışıyor öyle ciddi bir yan etki olmadı bende
Peki bu yan etkiler ne türdeydi?
Sınava hazırlanıyorum da süreci felç etsin istemem
Ben 2 ilaç kullanıyordum biri sabahdı onda yan etki yoktu aksam olanda kafama bir ağırlık çöktürüp aşırı derece de uyuma isteği yapıyordu sabah da bazen sersem uyanıyordum 1 kaç saate geciyordu
Birkaç saatte geçiyorsa yine iyi ya
Peki psikolog ile görüşme var mıydı yoksa sadece ilaç mı?
Psikologa bir kez gittim ilacı psikiyatri yazıyordu zaten asıl tedavi eden psikolog değil psikiyatrinin yazdıgı ilaçlardır
Evet ama psikoterapi şansı var mı onu merak ediyorum
Bana psikiyatri doktorum teklif etmişti haftada 2-3 kez terapiye gelme şansın olursa gel diye çalıştıgım vaktim olmadıgı için gidemedim ben senin vaktin varsa gideceğin doktora söyle devlet hastanelerinde de psikolog var bu arada.
Psikiyatristten çok psikolog ıstiyorum
Umarım öyle bir imkan sunulur
Söylersin psikologada gitmek istediğini ilk psikiyatriye git ama
Paylaşacağım
Umarım kötü bir süreç olmaz
Kullanma cidden daha kötü etkiliyor onun yerine eğlen sosyalleşmeni tavsiye ederim
Olmuyor
Maddi sorunlar var ve arkadaşım yok, yenilerini edinsem bile para harcayacak olmak beni fazla strese sokuyor
Arkadaş al buldun bir tane
Herkes gidiyor yaa
Artık çaba harcamak istemiyorum
Ben gitmem ki hem Sanal ortam bu maksat kafa dağıtmak
Evet ama sorunda o
Sanal ortam ve sohbet sarmadigi an insan bırakıp gidiyor
Benim ortam şen buyur dene
Hayatımı kurtardı diyebilirim
Sorun neydi peki ve ne kadar sürdü?
Majör depresyon, çok kötü bir çıkmazdaydım. Ağır bir ilaç verdiler ama bir iki ay sonra ağlamayı kestim resmen. Şu an hâlâ devam ediyordum ilaç tedavisine. 2 seneye yakın oldu
2 yıl çok uzun değil mi ama ya
Ömür boyu devam mı edecek 😕😕
Belirtilerin neydi acaba?
tabı buyrun bn sıze anlatım biraz bılgı verıp
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?