Merhaba,
Hiç antidepresan kullanan oldu mu 6 aydan fazla? Olduysa yan etkiler nedir? Ve ilacı bıraktıktan sonra etkileri gidiyor mu vücuttan?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhaba,
Hiç antidepresan kullanan oldu mu 6 aydan fazla? Olduysa yan etkiler nedir? Ve ilacı bıraktıktan sonra etkileri gidiyor mu vücuttan?
Hiç kullanmadım ancak kullanan birçok kişiyi gördüm, çünkü lise çağlarında eczanede çalışırdım, gözlemlediğim kadarıyla bu ilaçlara ciddi anlamda maruz kalıp da kurtulabileni yok, yani asıl mesele ilaca hiç başvurmamak, vuranın da sonu iç açıcı olmuyor pek, sadece oldukları sanılıyor, yan etkileri falan da ayrı konu zaten, insanın en önemli organı beyni hedef alan bir ilaç zaten nasıl yararlı olabilir ki, bir çeşit uyuşturucu gibi düşünülebilir.
ben çok düzeldim ruhsal manada, kendime geldim, çok fazla kötüydüm, özgüvenim toparlandı ve sosyal bir insan oldum çıktım, asosyal bir insandım çok
Cevap
4Cevap
Çok yakınım da birisi kullandı ilacını bırakma kontrollerini aksatma asla en dibe vurursan yanlız kalırsın
valla yalnızım zaten yıllardır o konuda bir problem yok, yalnızlığı asla takacak bir insan değilimde, ama şükür aksatmadım , doktor kontrolünde bırakıyorum , 11. ayımdayım
Kullanma çok sıkıntı. Uykusuzluk huzursuzluk yapar. Ve geçmişinde de kayıtlı olur belirli meslekleri yapamazsın. Örneğin polislik gibi
Ben kendime geldim kullandıktan sonra, çok yararı oldu. Zaten bir mesleğim var ve sıkıntı olmuyor :) insanlarda biliyor rahatsız olduğumu. İnsanın rahatsız olması o insanın suçu değildir ayrıca. Benim boyum kısa zaten , ruhsal rahatsızlıktan önce, minyon tipliyim polis olamazdım büyük ihtimal :)
Cinsel isteği ortadan kaldırması uzun vadede gördüm en belirgin yan etkisi.
evet bunu bende biliyorum, bende çok kilo yaptı
Hangi ilacı kullandın. Ben cipralex kullanıyorum ama etkisini artık hissetmiyorum değiştirmek istiyorum.
bende cipralex kullandım, kilo yaptımı sende cipralex? Ben 6 aydan fazla kullandım ve toplam 20 kilo aldım. Sadece son 2 aydır citoles kullanıyorum
5-6 kilo aldım ama cipralex’ten mi bilmiyorum. Artık etkisini de görmüyorum. İlk zamanlar çok mutlu ve enerjik hissederdim. Şimdi yavaş yavaş eski halime dönüyorum.
ben halen enerjim yerinde. Baya hareketli biriyim, her hafta son geziyorum mutlaka, yerinde durmam, oda bu ilaç sayesinde oldu :)
Kullandm gülme istegi geliyordu bana
bende öyle bişey olmadı, o tür ilaçlar mutlu etmz, ruh halini dengeler sadece
Kac mg doz kullandn
20 mg ye kadar çıkarıldı
Hm normal
antideprasini bi anda birakirsan intihara surukluyo yavas yavas birakmak lazim bi bunu biliyorum yan etki
evet su an 11. aydayım 5. mg kullanıyorum, çok önceden 20 mg kullanıyordum
kullandığın doza bağlı, yan etkisi olmadı bende
şu an buna ihtiyacın mı var
10 ay kullandım, şu an 11. aydayım. Ama bende aşırı kilo yaptı, 20 kilo aldım toplam
Kullanma sebebi nedir. Sizi bu kadar etkileyen şey nedir
anksiyete / kaygı bozukluğu rahatsızlığım var
Yasiniznkac. Ne suredir bu teşhis var
26 yaşındayım, 1 sene önce bu teşhis konuldu
Peki 25 yaşına kadar farklılık vaemiydi. Bi anda mi gelisti
1 sene öncesinde gayet iyiydim, ama belirtilerde vardı tabi
Sizi bu noktaya taşıyan özel bir sebep olmalı. Nedir bu
çocuklukta yaşadığım akran zorbalığının sonuçları ve acısı desem yeridir bunlar, birde malum yetişme tarzım, ailemin kısıtlayıcı baskıcı bir aile olması vs. 26 yaşındayım, eve geç gelince halen kızarlar mesela.
Anladim
Tamamen gecmisin etkisi.
Ve aile
evet öyle, ablamında etkisi var tabi, bana halen ters davranıyor mesela , kendisi 30 yaşında ve hiç sevgilisi olmadı, ben 26 yaşındayım ilk defa ciddi bir ilişkim oldu, evlilik yolundayız hatta, ama ablam sürekli beni aşağılıyor hakaretler ediyor, sevgilim olduğu için. Ondanda çekiyorum
Ablanın etkisi büyük olabilir
Sevgilinle evlilik ne zaman.
Ayrıca senin ezik durustan kurtulman lazım.
Ablana tepki koymalisin
ezik ne alaka ya ne biçim laf o, ben ona çok karşı çıktım kendimi savundum tabiki, ama o kafası almayan bir , insan, ben dedim ona benimle bir daha konuşma muhattap olma diye söyledim
sözlenme seneye yaz ayında olacak
Bence sen muhatap olma ablan la
Neden seneye
öyle karar verdik, ekonomik sıkıntılarda var malum, o nedenle öyle oldu
Meslekler nedir sizlerin peki
ben oyak renault da özlük işleri sorumlusuyum, insan kaynaklarında, oda qnb finansbankta satış tarafında çalışıyor, firmalar ile. Bizim ikimizinde evi yok kiradayız
Istanbuldamisin.
Ailenle degilmisin sen
ailemle yaşıyorum
istanbuldayım
Anladimmm.
Peki sevgiline ne derece güveniyorsun. Eminmisin
annemle tanıştı zaten, 3 defa görüştüler, beni önümüzdeki hafta annesiyle tanıştıracak, önüzmüdeki sene ise istemeye gelecek beni
Hadi hayırlısı inşallah. Sen ablanla muhatap olma sakin
evet , rahatsızlığım yeniden çıkar diye korktum açıkçası
Anladimm ama sen ablanla asla muhatap olma. Ailen ne diyor buna
babam bir keresinde şey dedi, ben ablanla konuşucam, ablan kıskanıyorda olabilir dedi
Konuştu mu peki
hayır daha konuşmadı
Anladim
Peki sevgilinle cinsellik yaşanmıyor demi
daha evlenmedik o nedenle o söylediğin pek olmaz zaten, ben izin vermiyorum
Sevgilin talep ediyormu
hayır etmedi
İyi bari. Etsede kesinlikle Red et
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?