Hayatım da ilk kez yulaf ezmesi denediğim için yapılışıyla alakalı bilgim yoktu.
O yüzden yarım su bardağı süt ile 3 yemek kaşığı yulaf ezmesini kaynattım. Bu şekilde olur mu bilen var mı?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hayatım da ilk kez yulaf ezmesi denediğim için yapılışıyla alakalı bilgim yoktu.
O yüzden yarım su bardağı süt ile 3 yemek kaşığı yulaf ezmesini kaynattım. Bu şekilde olur mu bilen var mı?
Yulaf ben tavsiye etmem ama tavsiye edenler var. Eğer yapıyorsan su ile dene süt sanıldığı aksine yararlı bir besin değil sindirimi daha zor keza bir de Süt tüketiyorsan bitkisel sütler tercih et laktozsuz sütler normal sütten bile zararlı yulaf lapalarının birden fazla yapılışı var bak dene tatlandırmak içinde meyve veya fıstık ezmesi kullanabilirsin
peki her sabah kahvaltı da su ile yulaf ezmesini yesem kilo vermeye yardımcı olur mu
Yulaf ezmesi illa spor yapanın veya diyet yapanın yemesi gerek olan besin değil kendini önce öyle şartlama hiçbir besin kendi başına kilo verdirmez kilo vermen için kalori açığı oluşturman gerek bir de bolca kardiyo yapman yani kısacası bol hareket bir de beslenmen iyi olması
Ben yulafı koyup üzerine sıcak su döküyorum sonra üstünü bir tabak ile kapatıyorum pilav gibi aynı ondan sonra tarçın, kuru üzüm ve çok az kako atıyorum karisitiroum üstüne de fıstık ezmesi ve duruma göre muz atıyom
ben sade yaptım yulaf sütü baya çektiği için garip oldu tadı. Böyle de olur değil mi? Kilo vermeye yardımcı olur herhalde
Cevap
0Cevap
Ben kaynatarak yapmıyorum öyle hoşuma pek gitmiyor ya soğuk süt ya da soğuk yoğurt ile yaparım
peki ölçülerini yazabilir misinn
1 bardak süte dolu dolu 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi 1 çay kasığı kadar chia tohumu (aktardan bulabilirsin tohumlar sütle ya da yoğurtla şisiyor 30 40 dkda daha doyurucu bir kahvaltın oluyor ) 1 adet orta boy muz istersen ez istersen doğra 1 tatlı kasığı bal varsa biraz findık ceviz fıstık artik hangisi varsa az biraz koy kabak çekirdeği de olur hic koymasan da olur ben ağzıma kıtır kıtır bir şey gelmesini sevdiğim için koyarım bunu yap dolaba koy en az 30 dk en fazla 1 saat dolapta beklesin fazla beklerse muz kararır tadı değismez ama gorüntüsü seni rahatsız edebilir eğer akşamdan yapıcak muz hariç her seyi koy sabah da muzu koyarsın
teşekkür ederimm peki tam olarak kalorisini biliyo musun kalori takıntım var da öbür türlü rahat edemiyorum
tamamdırr
Tam 292 aslında sınırda kahvaltıda 300 kalori üstü alınmaması söyleniyor bence tüketebilirsin ama her gün değil çünkü muz çok kalorili üstelik bekleyince şekerleniyor daha kalorili oluyor ama bunu dengeleyebilirsin mesela beklemiş muzun var diyelim e o zaten şekerlenmiş olduğu için balı koymazsın yine aynı kaloriye denk gelecektir
ben sade yapmayı düşünüyorum o zaman daha az kaloriye denk gelir herhalde
yarım su bardağının üstüne su koy o zmn daha güzel pişer
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?