Valla ne buluyorsam yiyor gibiyim sizce dikkatli olsam mı öyle bir iştahlı oldum gibi yemeği ballandıra ballandıra yiyorum …
Ağırlık çalışıyorum buarada
Ağırlık çalışıyorum buarada
Bence devam edebilirsiniz. ama dikkat edin spor yaparken tabi ki de enerji lazım olur.
Egzersiz yapmak, metabolizmanızı hızlandırabilir ve iştahınızı artırabilir. Bunun nedeni, vücudunuzun egzersiz sırasında daha fazla enerjiye ihtiyaç duymasıdır ve bu da daha fazla yemek yeme isteği ile sonuçlanabilir.
Ancak, spor yapmaya başladıktan sonra sağlıklı beslenmeye özen göstermek önemlidir. Egzersiz yaptıktan sonra daha fazla kalori yakarsınız, bu nedenle vücudunuzun ihtiyaç duyduğu kalorileri almanız gerekmektedir. Ancak, kalorileri sağlıklı gıdalardan almanız önemlidir. Fast food veya abur cubur gibi yüksek kalorili, düşük besin değerli gıdalar yerine, sebzeler, meyveler, tam tahıllar ve protein kaynakları gibi besleyici gıdalar tüketmek sağlıklı bir beslenme planının bir parçası olabilir.
Ayrıca, egzersiz yaptıktan sonra iştahınızı kontrol etmek için bazı ipuçları şunlardır:
Egzersiz yapmadan önce bir şeyler yiyin, böylece egzersiz sırasında kan şekeriniz düşmez.
Egzersiz sonrası, birkaç saat sürecek olan enerji kaynağı sağlayan bir yemek yiyin. Protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağlar içeren dengeli bir öğün iyi bir seçim olabilir.
Bol miktarda su içmeye özen gösterin, çünkü sıvı alımı iştahınızı kontrol etmeye yardımcı olabilir.
Düzenli olarak egzersiz yapmak, vücudunuzun metabolizmasını ve iştah kontrolünü iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Genel olarak, spor yapmaya başladıktan sonra sağlıklı bir beslenme planı uygulamak ve iştahınızı kontrol etmek önemlidir. Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek ve fiziksel aktivitenin yanı sıra dengeli beslenme de dahil olmak üzere sağlıklı alışkanlıklar edinmek, vücudunuzun sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir.
Spor yapmaya başladıktan sonra iştahınızın açılması oldukça yaygın bir durumdur. Aktivite seviyeniz arttıkça vücudunuz daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar ve bu da iştahınızın artmasına neden olabilir. Ancak, bu durumda dikkatli olmanız önemlidir. İştahınızın artmasıyla birlikte sağlıklı beslenmeye ve porsiyon kontrolüne dikkat etmek önemlidir.
İşte bazı ipuçları:
Dengeli bir beslenme planı oluşturun: Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinleri almak için dengeli bir beslenme planı hazırlayın. Protein, sağlıklı yağlar, lifli karbonhidratlar ve çeşitli vitamin ve mineraller içeren bir beslenme düzeni izleyin. Bu şekilde enerji ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
Sağlıklı atıştırmalıklar tercih edin: Ara öğünlerde sağlıklı atıştırmalıklar seçmeye çalışın. Örneğin, meyve, yoğurt, fındık veya bir dilim tam buğday ekmeği gibi besleyici seçenekleri tercih edebilirsiniz. Bu, sizi daha uzun süre tok tutacak ve aşırı yemek yeme isteğini azaltacaktır.
Porsiyon kontrolüne dikkat edin: Yemeklerinizde porsiyon kontrolüne özen gösterin. Yemekleri yavaşça yiyin ve doyduğunuzu hissettiğinizde durun. Bu şekilde aşırı yeme riskini azaltabilirsiniz.
Hidrasyonu ihmal etmeyin: Sıvı tüketimine dikkat edin ve yeterli miktarda su içtiğinizden emin olun. Suyun iştah kontrolünde önemli bir rolü vardır ve susuzluğun açlık hissini tetikleyebileceğini unutmayın.
Duygusal açlığa dikkat edin: İştahınızın artması bazen duygusal sebeplerle de ilişkili olabilir. Stres, sıkıntı veya sıkıntılı hissettiğiniz durumlarda yeme ihtiyacınızın arttığını fark edebilirsiniz. Bu durumda duygusal açlığı kontrol etmek için farkındalık geliştirmek ve alternatif stres yönetimi tekniklerini kullanmak önemlidir.
Spor yapmaya devam ederken sağlıklı bir beslenme düzeni sürdürmek ve iştahınızı kontrol etmek için bu ipuçlarını takip etmek faydalı olacaktır. Unutmayın, her bireyin iştah düzeyi farklıdır, bu yüzden kendi vücudunuzun i
Chatgpt sağolsun
Spor istahi acar zaten de ne yedigin önemli yag karbonhidrat agirlikli yersen isin is.
Kas icin protein lazim, ama 10 gram protein icin 50 yag aliyorsan bi ise yaramsz
Form tutmakla derdin yoksa powerliftersan ne istersen onu ye, ama estetik bir vucut icin yag oranini kisman sart.
Estetik olmayan sporları tasvip etmiyorum.
Merhaba öncelikle hangi Spor ile ilgileniyorsunuz
Amatör vücut geliştirme değil mi
Ben bisiklet sporu yapıyorum
Sabah 8den tur a başlayıp saat 9 9bucuk gibi kahvaltı yaparız
Öğle yemeği gelenlikle barlar ile yatistirip akşam minareli ve karbonhidratlı beslenmeye dikkat ederiz
Size dikkat etmenizi tavsiye ederim çünkü bir anda yaktığıniz kalori i birden alıp vücut a yükle nin zararları var
Rica ederim
Cevap
4Cevap
Boyun ve kilon kaç
Benden de kilosunun ben 60 kiloyum zayıfım spordan dolayı iştah açılır normal
Boyuma göre evet.1.76 yim zayıflar için sağlıklı bir şekilde kilo almak beceri gerektiriyor
Önemli olan yediğini eritmek
Ohh yarasınn
Hedef hacim var mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?