Yani bir açma 4 dilim ekmek eder. Yarım açma ile yumurta yiyebilirsin. Yanına da labne krem peynir değil de lor veya beyaz peynir eklemelisin. Bu ara çay, süt ve suyu at arda içersen seni çok şişirir, rahatsız olursun. Çay veya sütten birini tüket.
Genel olarak çok seçici biriyim. Domates, açıkta bulunan ( kapalı kutularda satılmayan ) peynir gibi şeyleri ağzıma dahi süremem. Ayrıca yurtta kaldığım için sahurda iştahıma göre yiyebilme şansım da yok. O yüzden sadece yiyebildiğim şeylerden yiyorum. Yiyebildiğim şeyler de bunlar.
Açmayı da, susatacağını hesaba katmadığım için ekmek yerine yerim diye düşünüyordum, ama susatacağını anlayınca 2 tane açma yemek yerine 1 açma, 1 tane de roll ekmek yedim.
5 dilim ekmek yemişsin işte, kahvaltıda ideal 3 dilim kadardır. Bak sadece sağlıklı bir tabak değil tamam mı? Eğer imkanın yoksa da sağlıklı diye uğrasma
Yani normalde düne kadar, yediklerimin sağlıklı olup olmadığını hiç düşünmez, canım ne istiyorsa onu yerdim; ama dün akşam protein ağırlıklı beslenerek kilo alıp aldığım kiloyu kasa çevirmeye karar verdim.
Normalde de fazla sağlıklı beslenmediğim için bünyem fazla güçlü değil, bir de oruç tutacağım için yediklerimin sağlıklı olmasını istiyorum, ama yiyebildiğim şeyler bunlardan veya buna benzer şeylerden ibaret.
Hiç protein yok burada Allah'a emanetsin😅Yumurta falan da mı yok yurtta anlamadım ki.. Ama böyle kastan alamazsın, ful yağ depolarsın. Sana şöyle anlatayım: Krem peynir:yağ Zeytin:yağ Açma ve roll ekmek:karbonhidrat Hurma:lif Proteinli süt:protein ve şeker (protein kadar karbonhidrat içerir bu arada)
Yumurta vücudun gunluk alması gereken tüm şeyleri karşılıyor diye dinlemiştim o yüzden. İşin kolayına kaçmış yurt yönetimi. Süt te tok tutar iyi yapmışsın