Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Eşime böyle bir şey teklif etsem o kesinlikle yapmaz. Erkeklerde de kısırlaştırma ameliyatı oluyor tüpleri bağlatma diyebiliriz kısaca. Eminim insanların çoğu garipseyip dalga geçicektir ama en garanti yöntem. Sizce napsam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bu, tamamen kişisel bir tercih meselesidir ve karar sizin ve eşinizin vermesi gereken bir şeydir. Kısırlaştırma ameliyatı, kalıcı bir doğum kontrol yöntemidir ve diğer doğum kontrol yöntemlerinden farklı olarak geri dönüşü olmayabilir. Bu nedenle, bu seçeneği ciddi bir şekilde düşünmelisiniz ve eşinizin de rızasını almalısınız.
Ayrıca, kısırlaştırma ameliyatının riskleri ve yan etkileri de vardır ve bu da kararınızı etkilemelidir. Bu nedenle, bir sağlık uzmanına danışarak, kısırlaştırma ameliyatının sizin için uygun bir seçenek olup olmadığını öğrenmeniz önemlidir.
Eşim bu konuda hiçbir sorumluluk almıyor. Kadınların kullanabileceği hiçbir yöntemi kullanmak istemiyor. Eminim benim bu ameliyatı olmama da karşı çıkar
Bunu isteyiş amacınızı önce kendinize sonra eşinize sormanız sizin yararınıza olacaktır eğer eşiniz gerçekten ciddi bir şekilde karşı çıkarsa ilişkinizde yıpranmalar meydana gelebilir işte bu yüzden önemlidir bu tür konuları eşinize sormak.
Eşime sormadan bir şey yapmam zaten. Hukuki olarak bile bu sıkıntılı boşanma sebebi bile olabilir farkıdayım
Tam olarak kısırlaştırma denemez çünkü vazektomi geri alınabilen bir işlem.
ABD ve Avrupa birçok çift istedikleri sayıda çocuk yaptıktan sonra vazektomi veya tüp bağlatmayı tercih ediyor doğum kontrol yöntemi olarak, bence gayet güzel bir fikir, yaptırmalısın.
Vazektomi geri dönüş istendiğinde başarılı olma ihtimali az diye biliyorum o yüzden ben geri dönüşsüz gibi bakıyorum. Eşimin bu konuda hiçbir sorumluluk almak istememesi sinirimi bozuyor. Ne iğne, ne hap ne de ria hiçbir şey kullanmak istemiyor kendisi
Dışardan kolay geliyor ama hepsinin yanetkileri var kullanmak istememesi çok doğal. Ben hap kullandığım dönem delirmenin eşiğine gelmiştim mesela psikolojik dengemi mahvetti.
Yaaa geçmiş olsun. Ee peki siz neyde karar kıldınız sonra
Geri çekilme riskini alıyoruz şu an için. İlerleyen zamanlarda hormonsuz spiral kullanmayı düşünüyorum
Dediğiniz gibi geri çekilme en risklisi. Tıbbi olarak doğum kontrol yöntemi bile değil. Ayrıca zevk kısmınıda azaltıcı ve sınırlayıcı bir yöntem. En genç ve istekli zamanlarımızın böyle geri çekilme yaparak geçirmekde istemiyorum