Biraz balkonda oturalım dedik, hapşırmaktan bi hal oldum, gözlerim kaşınıyor, sulanıyor off..🤧🤧

Biraz balkonda oturalım dedik, hapşırmaktan bi hal oldum, gözlerim kaşınıyor, sulanıyor off..🤧🤧
Yıllardır çekiyorum, kesin çaresini bulamadım. Baya etkili bir aşısı varmış, birkaç yıl vuruluyorsun ve bitiyor diyorlar ama ben henüz denemedim. Geçici çözüm basit, doktora gidiyorsun bahar alerjim var deyip belirtileri söylüyorsun, sana bi ilaç veriyor, 10 gün falan kullanıyorsun geçiyor. Bir sonraki sene yine aynı döngüye giriyorsun maalesef, yılın bu dönemleri o ilaçları alman gerekiyor.
Hımm peki teşekkür ederim ☺️
Ben bu meredin kesin kes tedavisini biliyorum. Onca yıl hangi doktora gittiysem bunu ömür boyu çekeceksin dedi. Her yıl Mayıs ayından eylül ayına kadar göz kapaklarımın altı iltihapla dolu oluyor, sürekli gözlerim batıyor ve her sabah göz kapaklarım yapışık uyanıyordum, sanki japonla yapışmış gibi, ağır bir reaksiyon gösteriyordu gözlerim polenlere. Kaç yıl geçti üzerinden, şimdi hafif alerjik reaksiyon gösterdi de gözüm ordan aklıma geldi. Nasıl geçti hala inanamıyorum. Size nasıl tedavi ettiğimi anlatayım.
Youtube'da bir doktorun konu hakkındaki videosunu izledim. Ben öyle kolay kolay bir doktorun ne dediğine de pek kulak asmam ama bu adamın söyledikleri o kadar mantıklı geliyorduki videoyu tam 1 saat izledim. Adamın adı neydi ya tüh... Neyse, özetle doktor diyor ki, bu alerjik reaksiyonların ana sebebi bağırsaklardaki zararlı bakterilerin fazla oluşu, ki bu sadece plen alerjisi şeklinde göstermiyo kendini, sebep olduğu bir sürü ciddi hastalık var. Neyse, adam diyor ki, bağırsaklardaki zararlı bakteri sayısını azaltıp, tararlı bakteri sayısını çoğaltmamız lazım, ki yararlı bakteriler aynı zamanda zararlı bakterileri öldürüyor. Özetle, bir bardak suya karbonat ekleyip günde 1-2 kez için. Bu zararlı bakterileri öldürüyor, ama ben aynı zamanda doktorun da önerdiği şekilde eczaneden probiyotik aldım, bu minik yavrularin içinde canlı bakteriler var, yararlı bakteriler. Bu minik yavrucaklari hoop alıyorsunuz ve hemen zararlı bakterilere savaş açıyorlar. Zararlı bakteriler şekerle beslendiği için, bunlar atta gidince şekeri de otomatikman kesmiş oluyorsunuz, o gün bugün kahveyi şekersiz içiyorum, hergün marketin çukolata reyonunda hangisini alayım diye bakarken, (ama her gün) aylar sonra hatırladım, aylardır çikolata yemediğimi ve markete gittim. Baktım baktım, ya dedim canım istemiyorki.. Midem kalktı, alsam yiyemicem...
Neyse işte, göz alerjim falan kalmadı. 2008'den beri her yıl çektiğim hastalık yok oldu gitti.
Ben de gıcık oluyorum buna, bi polen dokunduğu gibi canını verdiğin andır. 😅
Bunun için herhangi bir sağlık kuruluşuna gitmen yeterli olacaktır. Alerji için hap veriyorlar, burun spreyi veriyorlar onları kullandıkça geçiyor. Ama geçti diye de polenlerin arasına girme de 😅
Oyy okuyunca bile bi tuhaf oldum😄🤧
😅 bir önce ilaçlarını kullanmaya başla. Benim ki daha başlamadı şeytan kulağına 😅
Peki, teşekkür ederim 😊
Dur la benimki daha başlamadı, hele bi Nisan gelsin. Bu iki iğneden herhangi birini yaptırırsan en az üç hafta burnuna polen çeksen bile hiç bir sıkıntı yaşamazsın.
Yaa öyle mi çok teşekkür ederim ☺️
Cevap
2Cevap
Bende de var maalesef. özellikle nefes alamıyorum burnumdan dolayı. spreyler ve ilaç oluyor da ne kadar etkili bilmiyorum
Sende olmasan sorularımızın boynu bükük kalacak 😅🤗
Ne demek görüyorsun çağırmana bile gerek yok 😂🤗
Görüyorum tabiki çok teşekkür ederim 🌸🤗
Anaa site ahalisi nereye gitti yahu? Kimsecikler gelmemiş ayıp etmişler. Bunun çözümü bende bilmiyorum ama özellikle hassas bir burnun varsa çok sıkıntı yahu. En iyisi yanında hep peçete taşımak ve mümkünse -ki hiç sanmıyorum- maske takmak ‽
Eveet kimsecikler gelmedi soruma😓 peçete yol arkadaşım oldu artik
Ben bir dürtükleyeyim insanları
Yaa çok iyisin 🌸🤍
Senin kadar değilim 🌱🤎
Pamuk kalp🤍💞
Baktığın benim, gördüğün sensin 💜💜
Utandırıyorsunuz efendim🤍🌸
Ama gerçekler ben ne yapayımm 🥺🤎🌱
Yaa bebeğim 🌸🤍🤗
Balıım 💜🌸👻
✨🤍🧚♀️
Alerjin olduğu şeylerden uzak durarak😂süper cevap değil mi?:)
Süpersin baby😍😄
Geçmiş olsun
Teşekkür ederim 😊
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?