https://i.hizliresim.com/78rabL.jpg vücudumun farkli yerlerinde bu yaralardan cikmaya basladi ne olur bilgisi olan varsa soylesin ne olabilir bunlar sabun deyince falan yanıyor. bacagimda kocaman var bitaneydi 3 tane oldu.. iki elimde var gogusumde gogus aramda göbeğimde ve belimde varr:((( ne bunlarr yayiliyoere yüzümde olcak diye korkuyorimm yardmm lutfenn
Cevabın nedir?
Herşeyden önce bir doktora görünmelisin bayan. Biz burada sadece tahminler yürütebiliriz o kadar. Eminim ki bunuda yapacaksın zaten.
Tahminimce ilerlemiş derecede cilt mantarı olabilir.
Egzama veya başka bir hastalıkta olabilir. Aklıma daha farklı birşey gelmiyor.
Geçmiş olsun...
www.google.com.tr/imgres02 Yorumla
Soran+1 yılgidicem evet teşekkür ederim
En İyi Cevaplar
+1 yıldoktora gitsene be tatlım kim nerden bilsin burda. biri egzama diyor biri soguktan çatlamış nemlendirici sür diyor. soguktan memenin çatladıgı nerde görülmüş. mantar benzeri birşey büyük ihtimal.. kendiliginden geçmez onlar. en iyisini doktor bilecek.
00 Yorumla
Sedef değil bu benim arkadasim da var sedef kucuk kucuk onun ki ve boyle kocaman bir yerde degil dagilmis koluna pitir pitir neyse eger sedefsede bana yazarsan bir ilac oneririm arkadasim kullaniliyor ve o bu ilaci zor bulmus yani her cildiyeci vermiyomus sanirim
01 Yorumla
Soran+1 yılinsallah degldrr eger allah korusunn oyleyse yazarm sana gercekten cok iyi olur
+1 yılMantar olabilirmi ki ya :( tırnaklar da degisim var mı
110 Yorumla
Soran+1 yıltirnaklarda bisi yok mantar gecen bisi midir kii
- +1 yıl
Mantar bulasir ya catlamis ama soguktan sanmam nasir tutma vucudda her yerde olmaz mantar genelde tirnakta olur o tirnaktan o tirnaga netten bakabilirsin canım sedef degil o bir kesin babamda var ordan biliyorum icin rahat olsun yarılmış bildiğin hemen doktora git
Soran+1 yılemin misin sedef olmadigina nassil olur sedef tam belirtileri
- +1 yıl
Babamda var canim kol ve bacaklarda deri uzerinde kirmizi lekeler ve onlarin uzerinde pul pul dökülür kasinma olur sürekli sabun felan acitmaz yillardir var
Soran+1 yılya ben baktim ayni sedef hastalığına uyuyorr bnemm alti pembe evet ustu pul pul kasininca dokuluyor hatta ya yokmudrrr bunun caresi
- +1 yıl
Canim bilemezsin sedef olup olmadigini bu yuzden hemen doktora git sedefin tedavisi malesef yok sinir stresten oluyor ailede olan var mı genetik de olabilir
Soran+1 yılHayır yok ailemdee ya peki bu boyle heryere yayilip bütün vuducumu kaplar mi sedefsee geçmez mi hcc
- +1 yıl
Sedef teshisini doktor koyar canim canini sıkma şu an en iyisi doktor bir doktorla yetinme ya babamdada var benim ama avuv içinde yok ve bu sekilde degil onunda mantar olabilir dua et mantar olsun sedef olmasin yanı eger seyse bile ama sedefin tedavisi yok yuz de bile olabiliyor ama bayanlarda erkeklere gore daha az olur o yüzden doktordan al hemen ve sonra teşhis ne bak eger kotu birsey derse baska bir doktorada gorun
Soran+1 yılanladm canm cok sagol cok korkuyormm insallah degildrrr
- +1 yıl
Sen icini ferah tut canım :)
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
75Cevap
+1 yılGüzelim ben dahiliye uzmanı yim alerji falan demeden önce tahlil yaptırmanın lazım çinko veya demir eksikliklerine de ciltte dudak kenarlarında eller ve tırnaklar da böyle yarıklar olur. Anemi var mi sende?
21 Yorumla
Soran+1 yılhayir yok sadece saydigim yerlrrde var ve buyuyola ve artk elime sabun degsiremiyorum yanıyor cok
Alerjik reaksiyon aynısı kuzenımede olmuştu vitaminsizlikten demişlerdi
61 Yorumla
Soran+1 yılay umarm oyledrr
Cok yuksek ihtimal egzama. Kasinirsa falan sakin yaralarini kasima iyice buyuyup yayilir. Ilk firsatta doktora gidip duzenli krem kullanman gerekiyor bundan sonra.
32 Yorumla
Soran+1 yılkrem geciriyor mu
Şşampuan sabun ya da kullandıgın bir kremden parfumden olabilir çamaşırlarının yıkandıgı deterjandan olabilir alerji testi şart doktora git korkulacak bişey yok kimyevi hangi maddeye alerjin olduğunu öğrenip dikkat edeceksin..
00 YorumlaArkadasim korkma egzama veya sedef degil o burada cogu atip tutuyo birisi birsey demis 40 kside onylmis sen bir doktora git ihmale gelmez belki soguktan olabilir cildin hassassa ama kesinlikle gorun bir doktora pisman olma
02 Yorumla
Soran+1 yılgorunucem gorunucem insallah dediğin gibidirr
Sağlık konusunda 314 cevap paylaştı. Orangutan g*tü hastalığına yakalanmışsın ölümcül bir hastalıktır hemen ameliyat olup o eli kestirmen gerek kardeş. Yoksa vücuduna yayılıp seni öldürebilir.
(Amma salladım haaa). . s00 Yorumlaen net bilgiyi bir hastanenin dermatoloji bölümüne başvuraraktan öğrenebilirsiniz sağlığınız netten öğrenilecek kadar değersiz birşey değildir
10 YorumlaEgzama canim ya. s annemdede vardi ilaci bulursam onereyim sana
14 Yorumla
Soran+1 yılgecti mi peki annenin nerelerinnde vardi
- +1 yıl
Senin gibi avcunun icerisinde vardi evet şu an gecti ama bir kac sene sonra tekrar basliyor ilaci kullaniyor gercekten rahat esiyoesun bir kiz vardi kucuk onunda basinda saclarinin arasinda ayni yara vardi doktorlar bir care bulamamamis annem egzama diyip ilacinsan surmustu kiz sabah rahat uyudum demis anneme dur bir sorayim hem krem hemde suyu var
Soran+1 yılay sorar msn lütfennn
+1 yılDoktora gitsene en acilinden daha neyi bekliyorsun?
04 Yorumla
Soran+1 yıldevlet hastsnesi hemen vermiyor randevu :(
- +1 yıl
Aile hekimine gitmeyi neden denemiyorsun yarın hemen?
Soran+1 yılsaglik ocagina mi ya bn gittim iste aleerji dedi iki sene once ilac kullandm gecmedi daha cok yayildi
- +1 yıl
O kadar çok arttıysa yarın gündüz vakti acile git ;)
ayaklarda oluşan mantara çok benziyor. acilen bir doktora görün.
02 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah mantardrr sedeff olmasnn
- Sağlık konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılegzama sedef bu tarzda bişey gibi duruyor cevabın cildiye dokturunda geçmiş olsun bir an önce git.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederm gidicem:(
bana egzama gibi geldi ama doktora git burdan derdine çare ararsan her kafadan farklı ses çıkar
03 Yorumla
Soran+1 yıloyle oldu zaten.. gidicem doktora yarn ama şu an uyuyamiyorum sedef olmaktan korkuyorum
Soran+1 yılinsallahhhh:)
+1 yılSedef değil bu bunda rahat ol...
Ne zamandır var
Hic muayene oldun mu...
Kasinti var mi09 Yorumla
Soran+1 yılyaa sedefff galibaa
Soran+1 yılkasintii var gitmistim ben 2 sene once bitek koltuk altimda vardi dedi doktorr agdadan olmus gecer ilac verdi aama gecmedii cogaldii
- +1 yıl
2 sene önceden vücudun o kadar yerinee yayıldı sen de öylece baktın mı
Soran+1 yılEvet ilgilenmedim ama zaten bianda yayildi böyle anlamadm ben
- +1 yıl
sedef önce kulak arkası , diz ve dirsekte çıkar... kırmızı zemin üzerinde deri döküntüleri olur çok tipik görüntüsü vardır çatlama olmaz... hastalığın başlagıcında kişinin başında çk büyük üzücü bir olay vardır genelde
Soran+1 yılbitek elimde catlak var ama digerlerinde yk elimde cok kasimaktsn
- +1 yıl
muhtemelen egzema veya kontakt dermatit gibi bişeydir... bir tetikleyici vardır yeni aldığın bir elbise veya daha başka bişey...
önce muayene ol tanıyı kesinleştir sonra da varsa allerjen bişey o araştirilir
geçmiş olsun - +1 yıl
Bende Sedef var? Nasıl mücadele edebilirim. Ne yapmam gerekir?
- +1 yıl
sedef eritemli kırmızı zeminde olur ilka başlarda elde görülmez sedef değildir
- Sağlık konusunda 384 cevap paylaştı.
+1 yılSeni korkutmak istemem ama bu yara normal birşey değil. Cilt doktoruna görünmelisin. Cüzzama benziyor bu. 😰 umarım değildir. Çok geç olmadan gidip doktora tedavi ol.
02 Yorumla
Soran+1 yılya ne cuzzami ne alakaa
- +1 yıl
Git doktora ozaman alla alla
Şu anlık egzama gibi gozukuyor. Çeşitli ilaçlar ve doğal karışımlarla tedavisi var. Dikkat etmen gereken eline deterjan degdirme. El sabununu ona gore al ve banyoda bebe sampuani kullan cok dikkatli olmalisin.
00 YorumlaHemen bir cildiye doktoruna görün. Alerji gibi duruyor. Mantar da olabilir
02 Yorumla
Soran+1 yılmantar kötu bisi mi
sedef değil bu annemde var biliyorum sedef böyle olmaz. büyük olasılıkla egzemadır bir cildiyeye git
24 Yorumla
Soran+1 yılsedef nasl anlatir msn
Soran+1 yılbendede beyaz pullar oluyo bazenn
- +1 yıl
www.google.com.tr/search sedef bu bak burdan demek istediğimi anlarsın
Alerji , egzama olabilir.
Doktor bir takım testler yapar sonra daha net belirlenir. Vakit kaybetme derim ben de =)))01 Yorumla
Soran+1 yılyarn gidicem kotu bisi degldr umarm
sedef değil bu ya. ama yinede ihmal etme en yakın zamanda iyi bir cildiyeci bul ve göster. prednol melhem kullana bilirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılallahmm insallah ddgldrr
+1 yılCatlamis vucudun soguha cok masuz kaldin mi bepante sur nemlendirici kullan
10 Yorumla
+1 yılBurada sorman yerıne hemen cilsiyeye basvurmanda dha fayda var. Gecms olsun cıldınde bir kuruluk bsey var sanırım en ıyısını hekim blir
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet gidicem zaten teşekkür edrm
sana bırsey dokuyor bence bu tıp yaralar bı yakınımda cıkıyordu kasınma su toplama fılanda vardı ılaclar dokunuyormus bazı kısılerdede yıyecekler yapabılıyormus bu tıp yaraları acılen doktora gıtmelısın
00 Yorumlaortaçağda olsan seni yakarlardı. Ufak bir sorun doktora git verdiği ilaçlarla çok kısa bir sürede geçecektir, bak görürsün büyültülcek bir sorun değil bence
02 Yorumla
Soran+1 yılinsalaah oyledrrr
+1 yıltestler yapılmalı. şimdi bir şey söylersek olmaz. en kısa zamanda doktora görünün
00 YorumlaEbola mı oldun laaan :((( aqq var ya harbi maskeyle gezmek lazım artık. Her taraf virüs dolu. Toplu taşıma araçlarından tutun da banklara kadar. Ölüp gidicez beleşinden aqq
10 Yorumlayorumları okudumda sedef diyen var :D sedef böyle olmaz olum ya :D ayrıca korkma gizli nemlendirici sür 1 hafta düzenli olarak düzelir
12 Yorumla
Soran+1 yılama heeyermde var nemlendiriciyle olxak is degll
+1 yılCildiye ye git hemde hemen daha fazla yayılmasın nemlendırıcıyle gecıcekmıs gıbı gorunmuyor
00 Yorumlakızım buruya yazacağına bir doktora neden gitmiyorsun büyük ihtimal ile problemli bir şeydir o kadar çıktığına göre acilen doktora git erken teşhis çok önemlidir
02 Yorumla
Soran+1 yılgittim alerji dddi kullandm ilac gecmedi sonra vucudumn heryerine yayıldı yarn ilk is gidicem
Valla biz burdan okusak üflesek düzelirmi bilmiyom ama bir doktora gitsene burada vakit kaybetceğine
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun yarın doktor a gidince neticeyi soyler misin? Inşallah sıkıntı çıkmaz. ..
02 Yorumla
Soran+1 yılsöylerim insallah sedef demezde sevincle soylermm:(
- +1 yıl
Inşallah ama olur da Allah korusun Sedef olursa Allahın verdiği çile üzülme beterin beteri var tmm? Ve Allah a ağrı hastalık olduğu zaman şükür etme Hamd-u Senalar olsun Ya Rabbi de sukredersen hastalik çoğalıyor mus
Bu karaciğer ile alakali hepatit olabilir bizim iki komşuda çıktı böyle hepatit dediler
02 Yorumla
Soran+1 yılallah allah bunu ilk defa duydum
cilt doktoru arkadaşıma gönderdim, egzama ya benziyor kesin bişeye alerjisi vardır, elecon pomad önerdi
04 Yorumla
Soran+1 yılgerçekten mi insallah oyledrr
Soran+1 yılNasıl tedavisi yokmus gecmez mi
Dr a Görün canim ins Sedef hastaligi degilidir..
25 Yorumla
Soran+1 yılallahhh korusunn
Soran+1 yılya bende baktim şu an okudum.. sedef hastaliginn tum belirtileri var tedaviside yokmus cok kotu oldum bütum vucudum boyle olursa neyaparm
Soran+1 yılTeşekkür ederm:(
+1 yılcilt kanseri de olabilir durduk yere olması normaldeğil
01 Yorumla
Soran+1 yılallahh korusunnnn onu demee
kaşıntı var mı ki sedef ya da egzama gibi bişey mi acaba?
02 Yorumla
Soran+1 yılkasinti cok kasimaktan yarildi ve büyüyor
+1 yılCildiyeye gitmen buraya yazmaktan daha mantikli olmaz mı?
03 Yorumla
Soran+1 yılsabah gidicem
- +1 yıl
Geçmiş olsun diyorum şimdiden.
Soran+1 yılTeşekkür ederm
bir çeşit egzamaya benziyo. cilt doktoruna gitsn daha iyi olur.. ozon yağı cok iyi geliyo egzamalara.. gecmiş olsun..
02 Yorumla
Soran+1 yılgidicem yarin eger egzamaysa alirim ozon yagini eşekkür ederm
Merhaba arkadaşım
Öncelikle bir doktora gösterin
Tahmin olarak egzama olabilir
ya da birşeye alerjiniz varsa ondan da olabilir02 Yorumla
Soran+1 yılalerjidir inşallah
Cüzamlı l*n bu yakın bunu çabuk @nemsi yaklaşma buraya sakın
11 YorumlaSifayi buralarda arama. cildiyeye git. randevu al 182den.
00 Yorumla
+1 yılDoktora ne zaman gitmeyi düşünüyorsun? Suratında çıkınca mı?
00 Yorumla
+1 yılCild hastaliklarina git ordakiler baksin ciddi bir seye benziyo
00 Yorumla
+1 yılEğer diz kapaklarında ve dirseklerde başladıysa egzema değilse değil allah şifalar versin
04 Yorumla
Soran+1 yılhayr bacagimn ic kisminda basladi sonra koltuk alti sonra sac gobek diz gogus son olarak el... ayy sedef demee
- +1 yıl
Arkadaşım önce bir sakin ol derdi veren rabbim dermadınını da verir önce doktora bir git tanı konulsun tedavi zor olmasa gerek
Soran+1 yılsedefin tedavisi yokmjs:(
- +1 yıl
Sen rabbine sığın kanseri bile yenenler var içini rahat tut
+1 yılNiye bir cilt doktoruna gitmek yerine burdan yaziyosun ki?
04 Yorumla
Soran+1 yılyarin sabah gidicem ama şu an icim icimi yiyo sedef olmasından korkuyorimm icimi rahatcak bisiler bulmaya calisiyrm yoksa uyuyamiycam
Soran+1 yılama avuc icinde koltukaltinda ve dizde de var
- +1 yıl
Yok o kadar sorun yapma bence muhtemelen stresten alerji olmussundur
+1 yılElindekini bilmem de, göğüs arasında genelde egzama olur.
02 Yorumla
Soran+1 yıloyle mi
- +1 yıl
Egzama deriyi kepek gibi döker.
Alttan çıkan deri kaşınır, kolayca kızarır ve acımaya başlar.
Elocon losyonla veya dermovate merhemle kolayca geçer. Ama ilk stres yaptığında hemen tekrar oluşur. Yani çözüm kısa sürelidir.
alerjik olabilir bir hekime başvur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCildiyeye git bence, evde düzelticem diye daha kötü yapabilirsin
00 YorumlaCanim acilen doktora gorun kimseye kulak vs asma onlemini al buyumeden...
00 Yorumla
+1 yılKac tane cikmis niye hala gitmiyorsun doktora biz nerden bilelim. vakit kaybetme burada
00 Yorumla
+1 yılEgzama gibi duruyor ama biri vitaminsizlikten demiş o da olabilir
00 Yorumlabunlar cildin tazelenmiyor demek git muz ye salatalık ye bol bol duş al benimde olmuştu
00 Yorumla
+1 yılAİDS olmuşun geçmiş olsun.
Bişey yok mevsim değişkliğinden olan şeyler bendede var aynısı04 Yorumla
Soran+1 yılvalla mk var mi sende de gittin mi doktora
- +1 yıl
3 yıl önce gitmiştim. Mevsim değişikliğinden denilmişti, her yıl eylül ekimde felan oluyor , avcumun içinde ve geçtiğinde derim soyulmaya başlıyor. Geçer sıkıntı etme , etcem diyorsanda gidebilirsin cildiyeye
Soran+1 yılinsllah öyledir yaa
- +1 yıl
Tekrar belirtmek istiyorum aklında? kalacaksa cildiyeye gitmelisin matmazel.
Gizli Üye(30-35)+1 yılay içim gitti valla ben olsam doktora giderdim ama illa gitmem diyorsan aloevera sür
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıleğer şu an yoksa aktarlardan yağını bile alabilirsin
Soran+1 yılyok gidicem ama korkuyormm sedef dicek diye bütün vücudum böyle olcak diye
Cevap sahibi+1 yılsedef gibi değil bu
Soran+1 yılUmarimmm tek istegmm
Yılan gibi deri atıyorsun :D Bu havalarda çatlamış. Soğukta çok kalmışsın belli.
00 YorumlaBu soruyu buraya sormanın mantığını anlamadım görende sağlık sitesi veya bütün herkes tıp vs okuyor sancak
21 Yorumla
Soran+1 yılşu an bu saatte yapabilcegim bisi yok.. cok endiseleniyorm ve yatsam uyuyamiycam belki birinn başına gelmiştir biliyoedur diye sordum.. neyini anlamadin
Egzama olabilir kesinlikle doktora git burdan boyle Soylemekle yardım edilmiyor maalesef saglık onemli!
00 Yorumla
+1 yılcanım doktora gıtsene
13 Yorumla
Soran+1 yılyarnn alicam randevuuu
- +1 yıl
kötü bişi değildir inşallah canım
Soran+1 yılİnşallah:(
Oww çok kotu olmuş içerden birşey cikacak gibi geçmiş olsun
00 Yorumlabüyük geçmiş olsun bence hemen bir Dr ye git zaman kaybetme önlemini al cogalmadan
00 Yorumla
+1 yılErkek olsaydin cevabim farkli olurdu gecmis olsun :)
00 Yorumla- Devamını Gör (49)
Devamını Gör(94)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem