Bu ara sabah 4 gibi uyanıp,2 saat sonra tekrar uyuyabiliyorum. Sizde durum nasıl?

Bu ara sabah 4 gibi uyanıp,2 saat sonra tekrar uyuyabiliyorum. Sizde durum nasıl?

Bozk çok bozuk. Celal Şengör dinme eycam artık.
https://www.youtube.com/embed/SMQeXvS9ZjIAdam ders verir gibi, güzel güzel anlatmış. "2045 civarına kadar deprem beklemiyorum" diyor. "2007'den beri sürekli deprem olacak diye milletin psikolojisini bozuyorlar diyor. "Bir evi sağlam yapmanın maliyeti bir birim ise, depremde yıkılıp, tekrar yapmanın maliyeti 30 birim" diyor. Bina denetimin yapan firmanın parasını müteahhit ödüyor, para aldığın kimseyi denetleyebilir misin" diyor. "Bir insanın köyde kalmasını sağlamanın maliyet 5 bin iken, onu şehirden köyüne geri döndürmenin maliyeti 30 bin, binası yıkıldığında o kişinin ölüm maliyeti 1 milyonu geçiyor" diyor. İstanbul'u bir an önce boşaltmak gerek" diyor.
Gene konudan saptım ama bu adamı dinledikten sonra herhalde daha iyi uyurum. Öbürlerinin yıllardır "sürekli deprem geliyor laflarından" bıktım artık. Tamam millette bir alsın ama milletin psikolojilerini de düşünsünler artık. Ayrıca deprem olacak deyince manşet oluyorlar deprem olmayacak diyenleri kimse bakmıyor bile.
Uyumak isteyenlere uyumayın demek olmaz. Ama bir bilim insanı, olası kötü senaryoyu söylemek zorundadır. Mesela bu sene deprem olsa millet Ahmet Ercana sövüp duracak.
Böyle bir durumda kötü senaryoya göre tedbirli olmak daha mantıklı olmaz mı? Psikolojileri etkileniyor insanların ama bu korku hem seçimlerine hem de siyasetten taleplerine olumlu etki yapacaktır. Uyumak ise siyasilerin işlerine gelir. Günümüzde siyaset, insaat sektöründen besleniyor. Kapsamlı bir deprem dönüşümü , kar amacı gutmeden olacağı için, birçok mütahit ciddi iş kaybı yaşar, hatta işi bırakırlar.
Halkın siyasi erke gereken baskıyı yapabilmesi için, korkması gerekiyor maalesef. Çünkü akıl yeterli değil.
Akıl yeterli ama ülkede maalesef bunu kullanan sayısı oldukça az
@aerolite ben öyle düşünmüyorum. Korku, bir yerden sonra ya panikatağı ya da umursamazlığı doğuruyor zaten. Bu adam olasılıkları hesaplıyor, çünkü bir fizikçi. Anlattıkları önemli ve yol gösterici şeyler, böylesi bir felâket zaten bizi bunlara uymaya zorlayacak. Evet 99 yetmedi ama en azından, yönetmeliği iyi bir hale getirmemize yaradı. Ben böylesi bir dibe vurmuşluktan sonra inanıyorum mecburen denetim içinde bir şeyler çıkacak ve bu hocaların da öğütlerine bakılacak çünkü siyasetin işine gelecek şeyler söylüyor. Üstelik mecburlar.
Oturduğum ev 50 yıllık. Dün toplantı yapıp karar almaya çalıştık Günlerdir kafamda senaryolar dönüyor, bir süre sonra anca yorgunluktan uyuya kalıyorum...
Belediye de maliyetine yeniliyor. Sizinkisi site ise değer artışı oluşsun diye yeni ve güzel bir proje talep edilebilir. Ama tabi belediyede bunun karşılığı olur mu bilemiyorum. Apartman ise daha kolay olur. Bir arkadaşım mütahit eniştesinden 1 kalite 100 metrekare dairenin maliyetinin 600 bin lira olduğunu öğrenmiş. Devlet daha ucuza mal ediyormuş.
Bizimki de apartman, belediye sadece bölge için çıkardığı emsal değerle ilgileniyor, sen hangi müteahhitle anlaşırsan ona göre projelendirmek zorunda. Tabi iyi bir rüşvetle istediğini de yapabiliyor müteahhitler ama bizim gibi 4 katlı apartman için kimse uğraşmıyor. İBB nin istanbulyenileniyor diye web sitesi var, oraya başvurmuştum ama evrak prosedürleri bitmek bilmedi. Normalde en güvenilir yer, kendileri fiyat belirleyip gerekirse devletten uygun kredi alıp istediği mütehahitle anlaşmana aracı oluyor. Fikren güzel ama eksikleri çok.
bu sabah başvuru yaptım yine cimer'e , emsal değerler artırılsın ki en azından insanlar eski evini fark ödemeden yenilesin, müteahhitlere de açık kapı kalsın diye. eskiyi ancak böyle temizlerler. belediyenin sadece ön teklif için istediği belgeler zaten imar bakanlığı, yapı denetim firması, belediye de süründürüyor. süreçleri yanlış. kendileri binayla ilgili zaten sistemden daha fazla bilgi alabiliyorlar. Süreçlerini yenilemeleri lazım.
Zaten uyuyamiyordum ama bu olaylardan sonra iyice bozuldu. Gece kalkiyorum, avizeye bakiyorum, tekrar yatiyorum. Gece aklima bin turlu dusunce geliyor, yatakta kaskati kesiliyorum. Kendimi serbest birakiyorum tekrar aynı hale geliyor vücudum. Seslere duyarliyim. Disarda ne oluyor, apartmanda ne oluyor diye dinleme halindeyim ister istemez. Cunku biz cok katli yerde oturuyoruz ve deprem sirasinda herkes hurra asagiya inmisti.
Gun icinde ya artcilardan ya uykusuzluktan kendi kendime sallanip duruyorum. Herkese ucretsiz psikolojik tedavi verseler keske. Bu ulkenin insanlarinin normalde de psikolojisi zaten iyi degildi, azicik psikolojimiz azicik aklımız vardi o da gitti artik. Deprem oluyor gibi hissedip kalbim gum gum atıyor bazen, o carpinti az da sürmüyor. Allah yardimcimiz olsun.
Geceleri uyanma bende de oluyor, tekrar dalmak , uykuyu yakalamak zor oluyor. Bi sinir bozukluğu oluştu. Tekrar düzeni yakalayacağız inşallah
Cevap
8Cevap
Beni etkilemedi ama uyku düzenim oldukça bozuk. gece yine geç uyuyorum 4-5 saat uyku ile son günlerde bozuldu iyice düzeltmeye çalışıyorum bende.
Ben uygulama üzerinden kontrol ettiğimde sürekli uyandığımı görüyorum. Özellikle sabaha karşı çok sık uyanıyorum. Üstelik rüyalarımda bie deprem görür oldum.
Herkes perişan ve darmadağın oldu
Bendeki depremden değil 3 4 aydır olan bir şey saat 3 ila 5 arası nerden baksan 5 6 kere uyanıyorum. Uyuyamamaktan daha kötü bu insanı aptallaştırıyor.
Uyuyorum uykusuz kalmanın faydası yok, deprem gece gelecek diye bir şey de yok. Evde yakalayacak diye bir şey de yok. Düşünmek de depremi ertelemiyor.
Al benden de o kadar.
Artık uyku düzenim hiç oldu.
Sabah ezanından sonra uyuyabiliyorum buda beni olumsuz anlamda etkiliyor.
Uykum zaten düzensizdi pek bir şey etkilemedi. Sadece arada uykumda sallandığımı falan hissettiğim oluyor
Geceleri uyuyamıyorum artık her an deprem olabilecekmiş gibi geldiği için Allah korusun bizleri inşallah
Uykularım kaçtı deprem bölgesine 2.5 gün gittiğim halde. Home office çalışıyorum 1 aydır iyi ki
Uykuya dalarken birden ya deprem olursa nereye saklanırım gibi şeyler aklıma geliyor. 😶
İyice düzenimiz bozuldu ne yazık ki gece sallandim hafiften sonra hiç uyuyamadim
Hayır sonuçta her an her şey olabilir bunun için uyku düzenini bozmanın bir anlamı yok.
normal uyuyorum napalım yani paranoyak gibi deprem olacak diye uyumayalım mı? böyle hayat geçmez er geç öleceğiz
Sabaha kadar deprem olucak hissiyle lambayı kontrol ediyorum 😔
Geçmiş olsun. Pisikolojik bu zamanla ancak düzelir
Deprem uyku düzenimi etkilemedi.
Uyku düzeni müzeni kalmadı...
Benim zaten aylardır uyku problemim var.
aten bozuktu çok fazla değişmedi
Uyku düzenim yok zaten ecelden kaçılmaz diyorlar
Berbat
Rtkilemedi
Uyuyamıyorum.
B*k gibi
Çok kötü hiç iyi hissettirmiyor
Aynı değişmedi
Zombi modunu actım
Uyuyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?