Sabah:Küçük bir parça ıspanaklı yumurta (96 kalori)
Öğlen:1 tane elma (62 kalori)
Akşam:2 küçük kase salçalı tel şehriye çorbası (330 kalori)
3 kaşık etli bulgur pilavı (112 kalori)
Toplam:600 kalori
Yakılan:223 kalori
5000 adım atmışım yaklaşık. Siz neler yediniz? Sizce yeterli beslenmiş miyim?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
500 kal ile 1000 kal arasında veya daha düşük enerji içerikli diyetlerdir. Bu diyetler ile vücut için gerekli besin öğeleri yeterli alınamadığından birçok sağlık sorunu ortaya çıkmaktadır. Çok düşük kalorili diyetler sonucu vücut ağırlığının hızlı kaybı; yağsız vücut kitlesinin daha çok kaybına, bazal metabolizma hızının azalmasına, kaybedilen ağırlığın korunmamasına, kalsiyumun düşmesine, serbest yağ asitlerinin ve keton cisimlerinin artmasına, sodyum, potasyum, magnezyum ve çinko düzeylerinin düşmesinin neden olduğu ve ölümlerle sonuçlanabileceği bilinmelidir. Bunun dışında çok düşük kalorili diyetler baş ağrısı, konsantrasyon bozukluğu, sinirlilik, yorgunluk, uyuşukluk, kalp atış ritminde bozukluklar, düşük tansiyon, bulantı, kusma, kabızlık, ishal, şişkinlik, kazıntı, safra taşı, adet düzensizliği, cinsel işlev bozuklukları, böbrek taşları, yorgunluk, soğuk hassasiyet, kuru cilt, saç dökülmesi, mineral ve elektrolit dengesizliği, kolesterol ve ürik asit düzeyinde artış, ağız içi yaralar, tırnak kırılmaları gibi sağlık problemlerine yol açabilir.
Son dönemde sağlıklı yaşamak ve mevcut kiloyu korumak adına sürekli bir düşük kalorili beslenme eğilimi bulunmaktadır. Vücudu sürekli düşük kalorili beslenmeye alıştırmak, yaşla birlikte metabolizma hızında azalmaya bağlı olarak, hareket azalmasına bağlı olarak veya menopoza bağlı olarak kişide direk kilo almalara ve sonrasında alınan bu kiloları zor vermelere sebep olabilir.
Yapılması gereken çok düşük kalori almadan zayıflamak, sonrasında koruma programında günlük alınan kalori miktarını yükseltmektir.
Unutulmamalıdır ki sağlıklı beslenmek düşük kalorili beslenmek veya ekmek yememek değildir. Sağlıklı beslenmek her besin grubundan yeterli ve dengeli almak ve metabolizmamızın düzgün çalışmasını sağlayacak kaloriyi almaktır.
Hesabınız doğruysa 337 kalori mi aldınız gün boyu? Bayılmayıp, hastanelik olmuyorsanız bravo, bununla yaşanır mı?
Temiz beslenmek ile aç kalmak arasında bir çizgi var, insanlar bunu atlıyor sanırım. O bedenler emanet, eziyet etmeyelim.
Günlük temiz karbonhidrat, temiz protein, az ve temiz yağ, çok az gluten ve hiç şeker tüketmez, sınırsız yeşillik ve sınırsız su tüketmeye gayret edersek zaten inanılmaz sağlıklı oluruz. Gerçi bu da bütçeyi zorlar ama yapacak bir şey yok...
Hiç şeker, ekmek, abur cubur tüketmiyorum. Zeytinyagı tüketiyorum sadece. Bol bol yeşillik tüketiyorum. Tuz ölçüsüne de dikkat ediyorum. Ama kalori hesabı olmuyor. Oysa çok yemişim gibi geliyor ama midemi çorba ve salatayla doyurdugum için az kalori alıyorum sanırım. Hacim olarak büyük kalori olarak az alıyorum. Bir tavsiyeniz var mı? Kaç kalori almalıyım?
300-400 kalori günlük çok az. Totalde 1000 kalori alan bir insan sağlıklı beslendiğinde bile bünyesine göre kilo verebilir. Tavsiye olmasın, estağfurullah, diyetisyen arkadaşlara başvurabilirsiniz. Ama bu kadar az kaloriyle güçsüz düşer her insan, sağlıklı beslenmek ve tok tutacak lifli gıdalar yemek her zaman iyidir. Seçimleriniz doğru öte yandan, ama yağ çok kaloridir unutmayın. Günde birkaç kaşıktan fazla önermez diyetisyenler.
Hayırlı günler dilerim.
Biliyorum yağ fazla kalorilidir. Kaşık kaşık içmiyorum zaten yemeklerde 1 tatlı kaşıgı kadar kullanıyoruz sadece. Diyetisyene gitmiyorum, verdiği liste bana sadece kilo verdirdi çünkü. Sağlıksız olduğunu biliyorum. Kilo verdiğim dönem sadece 150 kalori alıyordum inanın ki. Çok büyük yanl9şlar yaptım kilo vermeye çalısırken. Şimdi düzeltmeye calışıyoruz işte
Sabah 2 peynirli poğaça çay
Öğlen 25 Gr cips (160 kalori)
2 adet havuç
5 bucuk gibide Kuru fasulye yedim
Afiyet olsunn
Deprem bölgesi olduğu için ne yemek varsa onu yedim bende. Her yerde çorba var ama🫣
Sizede afiyet olsun ve çok geçmiş olsun 🙏🙏♥️
Beslenmenize dikkat edin lütfen direncten düşmeyin
Dikkat etmeye çalışıyorum. Çok teşekkür ederim😊Çorba içip meyve yiyorum direncten düşmeyeyim diye. Ama az yiyorum sanırım😅
:) biraz az tabi olsun ama düzenli beslenecegimiz günlerde gelir inşallah 🙏🙂 geçici bir süreç bu
Sağolun. Aslında bu dönem yemek seçemediğim için daha fazla yiyorum😅
Size de çok geçmiş olsun. İnşallah atlatacağız bu dönemi
Yiyin yiyin valla bol bol🙂🙏can boğazdan gelir derler
İnşallah 🙏🙂