1 buçuk yıl olacak neredeyse 25 kilo verdim şu an 160 boya 65 kiloyum önceden 45 kiloya kadar düşeyim derdim ama vücudum kaldıramayacak gibi yani 7-8 aydır kilom 65 civarlarinda bir ara 62 ye düştüm ama biraz geri kilo almak zorunda kaldim sağlıksal bazı problemlerim var kilo verdikten sonra baş dönmesi denge kaybı yaşıyorum beslenmem gayet yerinde aslında 1500-2000 arası kaloride alıyorum
Doktor hafif spor yap dediği içinde kendimi çok yormuyorum artık pilates yapıyorum ama pilateste mi ağır geliyor anlamadım gittim
Biraz daha kilo vermek istiyorum aslında ama korkmaya başladım iyice dahada kötüleşirim diye
İdeal kiloma kadar düşsem mi sizce sabit mi? kalsam acaba vücudum hala daha bu kiloya alişamamis olabilir mi? aylar oluyor
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
o boya o kilo çok 162-42 yim kan değerlerim ve kas oranım çok iyi yağlısın yavaş yavaş sağlıklı şekilde yağı eritip kas yapmalısın 40 ol demiyorum ama bi 45 olsan iyi olur
Teşekkür ederim 🙏🙂Doğru diyorsun tabiki bañada fazla geliyor şöyle bir sorun var ama senin vücudun yıllar boyu alışıktir ya o kilolara ben aşırı kilodan bu düştüğüm için sağlıksal problem çıktı hızlıda vermedim aslında ama sanırım yavaş yavaş vücudunu alıştırmam lazım mesela yavaş yavaş 2-3 seneye gibi salarak düşünelim sanırım o şekilde vermem
lazım gibi 1 buçuk senedir çünkü vücudum alışamadı
Yavaş yavaş vermeye çalışıyorum aslında alışsın diye
en önemlisi vitamin ve sağlıklı beslenme senin vücudun da kilo vermeye alışmıştır çok kendini yormadan sağlıklı beslenip vitaminlerini full tutup zamanla vermelisin o da kişiye göre değişir bende 42 olan sende 52 de olabilir yağ ve kas oranını ölçtürmelisin her şeyden önce sağlık
Çok doğru söylüyorsun ama daha vermek istiyorum ama yavaş yavaş yapicam bunu önümde uzun yıllar var yaya yaya alistirarak veririm
1500 2000 kalorden daha az alabilirsin aslında. diyet ve kardiyona bakmam lazım. diyetsiyenim
Onun aşağısına düşersem dahada kötüleşirim gibi doktor beslenmeni arttır dedi ya çok ağır spor yapıyorum bilmeden ya da aldığım besin o civarlarda değil
Ne önerirsiniz ben şöyle anlatayım size
10 senedir tuz tuketmiyorum hatta sıfır şeker tüketiyorum bundan kaynaklı da Olabilir mi? Bilmiyorum
Vücut hiç tuza alışkın olmadığı için
şeker tüketmenize gerek yok ama günlük ortalama 5-8g tuz tüketin yoksa tansiyon düşüklüğü olabilir bahsettiğiniz şikayetlerin sebebi bu olabilir. yazın yardımcı olurum
Tansiyonum 9-10 civarı büyük ihtimalle tuz tüketiminden gibi duruyor düşük tansiyon var
aynen
Bir soracağım ben normalde hızlı kilo veren biriyim yani bugün diyete girsem 2 ayda 10 kilo gider hızlı veriyorum ama problemim şu zamanında hızlı kilo vermenin
anlamadım?
şarj bitti yarıma kesilmiş yazım adsklsa :) Bir soracağım ben normalde hızlı kilo veren biriyim yani bugün diyete girsem 2 ayda 10 kilo gider hızlı veriyorum ama problemim şu zamanında hızlı kilo vermenin zararını çok gördüm o yüzden bunu yıllara yayarak sadece sağlıklı vererekte ideal kiloma düşebilir miyim?
spor yapma sorunum felan yok 6-7 senedir düzenli spor yapıyorum beslenmemde de sorun yok ama diyet yerine sadece sağlıklı beslenerek olur mu?
süreç şu şekilde : yağ yakımı için öncelikle kas içerisindeki glikojen depolarını belirli miktarda boşalması gerek. ilk 1 2 haftada çok kilo verdiren bu aslında. Glikojen depoları boşaldığı zaman kaslar daha güçsüz vücut daha halsiz olur buna FLAT durum denir. Yağ yakımına çok müsait olur vücut ve diyeti sürdürüp istenen ağırlığa ulaşıp daha sonra glikojen depoları tekrar doldurularak koruma sürecine geçilmeli. Sadece sağlıklı beslenerek 1 2 hafta içerisinde birkaç kilo yine verilebilir. abur cubur şekerli şeyler vs yenmediği için derideki fazla su atılmış olur ama yağ yakımı çok az gerçekleşir ve uzun zaman alır
demek istediğini net şekilde anladım gene verilir ama zaman gerek gibi
alıştıra alıştıra yapsam daha iyi gibi ben vaktim bol nasıl olsa acelemde yok
tuz tüketmiyorsun şeker de tüketmiyorsun muhtemelen 62den 65e çıkarken aldıgın 3 kilonun neredeyse tamamı kas içerisinde o da halsizlik yorgunluğunu gidermiştir. Yani kaloriyi düşürüp kardiyoya başlarsan kısa sürede 62ye düşüp ondan sonra yağ yakmaya başlarsın. Bi süre sadece sağlıklı beslen haftada 1 2 gün koşuya çık. Daha sonra diyete geçersin biraz dinlen
bu daha mantıklı bunu deneyeceğim
birde bir şey soracağım haftanın 3 günü spınnıng yapıyorum
kilomda artış olmadı normalde sabittim ama bacak kalılığım ve kol kalınlığımda 1-2 cm artış oldu yaptıkça bu neden kaynaklı olabilir sence
1 2 cm ölçümde daima ihmal edilir ölçümlerde sapmalar olur ama 3 gün spining yapıyosan bacak kaslarında oluşan mikro yırtıkların onarımı için o bölgeye besin ve oksijen ulaştırmak için daha fazla kanlanma olur ve o bölgelerdeki kaslar biraz daha dolgunlaşmış olur antrenmanı bırakınca birkaç gün sonra normale döner
aşırı rahatladım dklaskdasl 1-2 ayda bir ölçüm yapıyorum
bir an artınca korkmaya başladım
sanırım yeni başladığım için vücut alışmaya çalışıyor
mezura ölçümleri çok güvenilir olmuyor. regl dönemleri uzun süreli yolculuklar vs deride ödem yapar ve bel bacak gibi kalın bölgelerde 1 2 cmden daha fazla artışlar da olur. özellikle bacaklar kalpten aşağıda olduğu için sürekli oturan insanlarda akşamki ölçüm sabahki ölçümden yüksek çıkar
bunları bildiğim iyi oldu çok çok teşekkür ederim yardımın için :)
işimiz bu :DD
;) yemin ederim hayatımda hiç diyetisyene gitmedim diyetisyen karşıtıyım normalde ama önyargımı yıktın helal olsun
dostum bu bilgiler standart bir diyetisyende bulunmaz bunlar çok önemli detay bilgiler. Fakültede yağ yakımı ödem vs bunlar anlatılmaz. Diyetisyenin en önemli işleri hastalıklarda beslenme, toplu beslenme sistemleri, anne çocuk beslenmesi vs. Sporcu beslenmesi ve yağ yakımı çok farklı alanlar okulda öğretmiyorlar
demek istediğini anladım valla çok faydalı bilgiler bazı şeyleri yanlış bildiğimi gördüm fkdklsfdk
olabilir. sorun olursa sorabilirsin
tamamdır teşekkür ederim :)
Kilo vermek yerine vücudunu şekillendirmeye yönelik egzersizlere yönel. Kilon boyuna göre normal, kilo verirken sağlık sorunları yaşıyorsan verdiğin kiloda kalmaya çalışmak en sağlıklısı olacak.
bende öyle düşünüyorum çok araftayım ama istesem düşerim ama sonucu ne olur hiç bilemiyorum yavaş yavaş yıllarca alıştırarak mı? en doğrusu bilemedim mesela 1 sene daha bu kiloda kalıp sonra vermek gibi
Hızlı verilen kiloları geri alma ihtimalin var, bu yüzden yavaş yavaş kilo vermek daha sağlıklı.
valla yavaş vermek en güzeli 1 sene yayarak verdim gayette veriliyor en güzeli yavaş vermek
Hızlı kilo vermek vücudu strese sokup, yıpratıyor.
Hızlı kilo veripte, verdiğinin iki katını geri alan çok gördüm.
Doğru beslenme falan bir yere herkesin vücudu aynı değil.
onlardan biri benim :)
2 defa 10 kilo alıp verdim 1 ayda 3 aydada geri aldım
o yüzden hızlı kimse vermesin dsakdkas
valla
O yüzden yavaştan devam🤭👍
kesinlikle kaplumbağa hızında kilo vermek en güzeli fkjkfdsfds :)
Kilo verirken nelere dikkat ettin?
Günlük bir beslenme planın varsa paylaşabilir misin?
Bende ilaçtan sonra aşırı kilo verdim ve yavaş yavaş vermek istiyorum🥲
aldım*
tabiki anlatırım
benim ama şöyle bir sorunum var ben 10 senedir şeker ve tuz tüketmiyorum 14 yaşımda bıraktım arkadaşım özendirdi o gün bugündür tüketmiyorum alışkanlık bu ama
onun harici hayatımda bilmeden yaptığım başka alışkanlıklarımda var ya vucudum o şekilde beslenmeye yatkın ya da başka bir şey
bitter çikolata yerim genelde diyetisyenler kare çikolatalardan 2 parça önerirler
zaten 6-7 senedir spor yapma alışkanlığımda vardı biraz benimki doğuştan geliyor
-ben diyet yaparken ama tek bıraktığım şey aburcubur ve ekmeği azaltmak oldu başka bir şey yapmadım ondan sonra otomatik gitti
önerim:
-yeşil çay ve ıhlamur iç (doğadan markaları çok güzel öneririm)
-hiç ekmek yeme diyenlere aldırış etme ben hala daha 2-3 dilim ekmek yerim çavdar, tam buğday, kepek
-et bol tuket yağ ama tüketme tüketeceksen doğal zeytin yağı olsun
-protein bol bol tüket, yumurta peynir zeytin
birde tuzu aman ihmal etme eğer hiç tüketmeyen biri isen ben onun acısını şu an çok çekiyorum
dikkat et lütfen birde sevdiğin bir spor dalı bul kendine onu yap bu kadar otomatik kilo gidiyor zaten
Teşekkür ederim😘💕
Rica ederim 🙂🙏🥰