Depremler, yangınlar, soma faciası, hastalıklar , ekonomik kriz dünyanın sonu mu geliyor artık yaşama umudum kalmadı ne zaman biter bu dertler?
Batsın Bu Dünya
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Düzelmez.
Bu biter diğeri başlar, o biter başkası başlar. Hayat, yaşam böyle bir şey. Benzer durumlar tarih boyunca yaşandı ve yaşanmaya devam edecek.
Uzmanlar sık sık bahsediyordu orada bir deprem olabileceğinden; kimse önlem almadı, kaçak katlara göz yumuldu, imar barışı ile onaylandı, kontrol edilmedi, denetlenmedi vs. sonucunda da bu oldu.
Eğer hijyen konusuna bir an önce çözüm bulunmazsa oradan yeni bir salgın hastalık bile çıkabilir vs.
Yani kısaca; dertler bitmez, biz bu dertlerle yaşamayı, bunlara rağmen mutlu olabilmeyi başarmalıyız.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Sağlık konusunda 40,8b cevap paylaştı.
u +1 yılBende aynı durumdayım bence yaşama sevinci için her ne kadar doğru olmasa da şu durumda kendi hayatına odaklanman lazım yani sana iyi gelen şeyleri yap. tabi ki eğlen demiyorum ama yani plan yap hayatın ile ilgili yeni bir şeyler dene
01 Yorumla- +1 yıl
Aklıma hep ölüm geliyor sürekli doğarkende ağladık yaşarkende ağlıyoruz
+1 yılKaderinde ne varsa yaşarsın teke tek sen tek değil herkes bende dahi... En doğrusu ailenle arkadaşlarınla mutlu yaşamak kalp kırmadan kimseyi üzmeden yaşamak
00 Yorumla
Bende ya bende berbat durumdayım hepsi mi farklı yıllarda üst üste gelir hemde Şubat ayların da Allah hepimize dayanma gücü versin sabır versin ve rabbim herkeze hidayet versin çok fazla merhamet fedakarlık iyi değil bunu da görmüş olduk ( en azından görmüş oldum ) psikolojilerimiz alt üst olmuş durumda şahsen benim öyle deprem oldu olalı doğru düzgün uyuyamıyorum 1 - 2 saatlik uykularla ise gidiyorum. Velhasıl umarım ülkece toparlanabiliriz uzun olacak ama..
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
15Cevap
bu doğal afetler felaketler sonrasında insanların bir kısmı kendi kabuğuna çekiliyor, kendi içinde fırtınalar kopabiliyor, bir iç hesaplaşmaya muhakeme yoluna gidenler olup ya inançlı bir insan oluyor ya da deist veya ataist bir yolu seçebiliyor. Yani savrulup gidenler
16 Yorumla- +1 yıl
Ben kafayı yemek üzereyim artık hayvanlarla bile konuşuyorum bu durumu
- +1 yıl
Geçer mi peki? Ben depremi yaşamadığım halde böyleyim depremi yaşasam ne yapardım bilmiyorum
- +1 yıl
Kendi kendime sinir oluyorum ama tam kime sinirlendiğimi bile bilmiyorum
Gizli Üye(18-24)+1 yılMüslümanlar da yoldan çıktı. sadece inandık deyip geçiyoruz. Ya bu depremden önce insanlar birbirinin yüzüne bile bakmiyordu. Zamaninda doğanın tanrı gibi olabileceğini bile düşündüm ama bing bang teorisiyle bunca seyin tesadüfi olması gercekten cok mantıksız geliyor. Bebekler neden acı çekiyor ki dedim sonra? Ama zaten bizler 2 yasimiza kadar hicbir seyi hatirlamiyoruz ki ACIYI BiLE.
021 Yorumla- +1 yıl
Tesadüfen olduğumuzu düşünmüyorum bir yaratıcı var ama Allah ama başka bir yaratıcı bilemiyorum bildiğim tek şey merhametsiz oluşu bunu düşündükçe deli oluyorum niye yarattın dert keder ne diye var bunları düşündükçe psikolojim bozuldu
- +1 yıl
Bak depremde Nemrut'un heykeli yıkılmamış ama cami alt üst olmuş Allah'ın camisi yıkılıyor bu nasıl bir şey anlamadım
Cevap sahibi+1 yılBu acıyı müteahhitler yaptı insan yaptı yani. peygamber tedbir al diyor , ha ecelin gelmişse o binaya şimşek bile çakar yine ölürsün
- +1 yıl
Allah neden korumuyor bizi? Kendi yarattığı kulunu neden sınıyor?
Cevap sahibi+1 yılYaratılış sebeplermizden biri de kimin daha çok iyilik sahibi olduğunu birbirimize göstermek, Allah zaten kimin gelecekte ne yapacağını biliyor.
Koruma mevzusuna gelince doğada zaten güçlü hammadde emrimize sunmuş kullanmamak insanın ayıbı
- +1 yıl
Ya şunu aklım almıyor çok düşünüyorum ama cevabını bulamıyorum bi insanı hiç yaratmadan neler yapacağına kadar herşeyi biliyor cehenneme atacağınıda biliyor bile bile bu varlığı yaratıyor merhamet mi bu ve görmeden inanmamızı istiyor gerçekten aklım almıyor offf
Cevap sahibi+1 yılDüşünsene hep camiler ayakta kalsaydı her seferinde müslümanlar kârlı çıksaydı, inanmak ne kadar basit ve sıradan olurdu. Onemli olan zolukta gerçeği arayabilmek
Cevap sahibi+1 yılAma oku diye bildirmis binlerce peygamber göndermiş anlatmaları için. Mesela bir savaşta müslümanların asker sayısı o kadar az ki malzeme bile yok. Disardan bakinca inancsizlar kazanır dersin. Ama tam tersi oluyor
Cevap sahibi+1 yılBen de hep araştırıyorum sey diyor bu dunyada yasadigimiz acilar tıpkı bir rüya görmüş gibi unutturulacak
- +1 yıl
Bak bu sonki cümlen mantıklı ama birde şöyle düşünüyorum neden japonların dini farklı bizim farklı
- +1 yıl
Bak ne kadar merhametli insanlar var Allah bunları neden yaksın
Cevap sahibi+1 yıljaponlarin çoğu ateist sadece bilim odaklilar. Hepsi ateisttir diyemeyiz tabii de. Fakat din de bilim ve din ic içe diyor. Sorgula araştır diyor. Sorun meğer dinde değil dindar diye adlandırılan kimselerde
- +1 yıl
Sorun demiyor işte Kuran'da
- +1 yıl
﴾101﴿ Ey iman edenler! Açıklandığı takdirde sizi sıkıntıya sokacak hususlarda soru sormayın. Kur’an indirilirken böyle sorular sorarsanız size açıklanır. Allah onlardan sizi muaf tutmuştur. Allah çok bağışlayıcıdır, halîmdir.
﴾102﴿ Bu tür soruları sizden önce de bir topluluk sormuş, fakat sonunda bunları inkâr eder olmuşlardı. - +1 yıl
Beni şüpheye sokan çok ayet var. Eğer varsa Allah bana hidayet versin inşallah
Cevap sahibi+1 yılDediğini anladım söyle düşün insanın emrine sunduğu onca şeye onlar kendiliginden oldu diyor veya madde ezeli diyor. Bing bang bile madde sonradan oldu diyor . Ve bu addamlar bunca seyi yapan ilahı yok sayıyor sence de tanriya hakaret değil mi
Cevap sahibi+1 yılben de bazen senin gibi oluyorum ama araştırıyorum ateizm deizm mantıksız geliyor
- +1 yıl
Deizm neden mantıksız geliyor
- +1 yıl
Cennet cehennem mantıklı geliyor bana ama bu şekilde değil Allah kendini gösterip sorgulasa imtihan etse daha adaletli olurdu
Cevap sahibi+1 yılOnu görmüş olsaydık hepimiz iyilk yapmaktan duramazdık sonuçta kesin olarak herkes biliyor olurdu. Herkes yüce varlığa ibadet ederdi durmadan. Peki o zaman kim üstün olurdu mertebe ve takva olarak? Herkes eşit olurdu. Belki de biz birbirmize şu kisi yaradani görmeseydi inanmayacakti belki de diyecektik. Hayırlı ve üstün olan kalpte hissedebilmek. Düşün ağlarken dilek tutarken neden gözlerimizi kapatırız? Çünkü en güzel şeyler gözle görülen değil kalple hissedilendir
Cevap sahibi+1 yılDeizm bana şundan mantıksızdı :sonuçta deizmdeki tanrı bize kitapla kendini bildirmiyor tanitmiyor ya nereden geldik aciklamiyor bile. Deizme göre sonun ölüm ve yok olmak ölümden sonraki seyi bile açıklamıyor. Benim için bildirmiş bir veri lazım her seyi açıklamalı
+1 yılBizim ulkemiz hep böyleydi sadece insanimiz bazi seyleri oteledi gerceklerden kaçtı.. Ayrica amerika da her sene kac tane kasirga oluyor ama adamlar aa bu yaradandan geldi demiyor. Çok cahil milletiz cook...
08 Yorumla- +1 yıl
Valla benim inancımda bitti asi davranıyorum ben hayata gelmek istemedim ki ne diye geldim bu felaketi görmek için mi gelmişiz
- +1 yıl
Neye inancin bitti anlamadim
- +1 yıl
Allah'ın varlığına 😏
- +1 yıl
Adalet konusunda diyorsun galiba.. Ama bu bir yaratici fonksiyonu degil doga olayi ve bazilarini tetikleyende insanlar. Avusturalya daki yangin gibi..
- +1 yıl
Adalet olsun merhamet olsun bunlar bi yaratıcıda olmaz mı? Madem yarattın ne diye dert veriyorsun
- +1 yıl
Mantiga uymuyor tabi. Ama bazi felsefelerde tanriyi doga olarak ta tanimlarlar veya evren. Yani bu olcude bakarsan daha iyi olur belkide..
- +1 yıl
Her yönden berbat ölmekte var işin ucunda ama bir yaratıcının bu şekilde bir yaratıcının olmaması daha iyi tabi
- +1 yıl
Düşünüyorum adam Kur'an yakıyor ona bir şey olmuyor Kur'an okuyan kişilere felaket geliyor bu nedir ya😬 Nemrut'un heykeli depremden etkilenmiyor cami yıkılıyor neredesin hey Allahım
- 00 Yorumla
- Sağlık konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılBu tür şeyler hep vardı ve olacaktır, bu dünyanın sonu geldi anlamına gelmez, kişi ölürse o zaman onun için dünyanın sonu gelmiştir.
00 Yorumla
+1 yılBurası dünya kuzum ma rahatun fiddunya dünyada rahat yoktur
02 Yorumla- +1 yıl
Off niye yok ya
- +1 yıl
Biz zevku sefayi ahirete bıraktık
Sağlık konusunda 2,8b cevap paylaştı. İzleme deprem haberlerini. Kendini gündemden soyutla. Herkes kendi aklını korumak zorundadır.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAlmanya’da da maden kazası oluyor 3 kili ölüyor Türkiye’de maden kazası oluyor 300 kişinin öldüğü söyleniyor. Her insanın kaderi kendi çabasına bağlı kılınmıştır dünyanın sonu değil bu gayret
04 Yorumla- +1 yıl
Kendi çabamıza bağlı kılınmasın istiyorum bi güç bize yardım etsin hiç kötülük felaket dert keder olmasın istiyorum sakin güzel bir yaşam istiyorum
Cevap sahibi+1 yılO zaman imtihan dünyası olmazdı.
- +1 yıl
Olmasaydı ben istemedim zaten sevmem imtihanı böyle imtihan istemem
Cevap sahibi+1 yılAllah beni anınki sizi anayım diyor Allah’a kulluk yoksa Allah katında değerimiz olmaz. Keşke olmasaydı bence de ama olmuş ve üreyerek bu imtihana insan sokanlar insanlar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizde ağlıyoruz ama sabır bu ulke ne acilar gördü van erzincan İzmir elazığ 2 kez yikildi bir sekilde insanlar ayağa kalkiyor her acı kalici değil duaa gerek
05 Yorumla- +1 yıl
Ne zaman bitecek 2019 dan bu yana bitmedi arka arkaya sıkıntılar geldi
Cevap sahibi+1 yılBitmiycekki dünya kurulalı bitmedi çileler keyfe gelmedik müsibetler dertler illaki olucak
- +1 yıl
Bıktım bu depremden sonra iyice tiksindim hayattan
Cevap sahibi+1 yılÖl ozaman ne diyim alla allaaa millet zaten üzgün sizin gibi problemlilero gördükce sinir oluyorum orada millet bi nefes bi su icin enkaz altında bagiryo onlar bile öleyim demiyolar
- +1 yıl
Nereden biliyorsun demediklerini zaten onların durumunu gördüğüm için hayattan soğudum diyorum ya bende kendi problemim yok onların problemine üzülüyorum
Yaşam sevinci değilde kendimi sorguladığım oluyor ya da başı boş bıraktığım
02 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani ne konuda
+1 yılFelaketler bir imtihandır bize meyhanetli olmak yakışır ne geliyorsa Allahtan
00 YorumlaBense istqnbbul depreminde olacaari daha çok düşünmeye başladım
00 YorumlaBen artık yediğimden içtiğimden kendimden utandım. Zaten çok tamah etmezdim şimdi hiç istemiyorum.
00 Yorumla
+1 yılBaşımız bk tan çıkmıyor kurşun mu döktürsek
02 Yorumla- +1 yıl
Bıktım artık bi rayına oturmadı hayat😬
- +1 yıl
Seçimde değişim olmazsa baba yolcu
s +1 yılOrtalık düzelir de biz akıllanmayız.
10 Yorumla
+1 yılUzun zaman surer düzelmesi
00 Yorumla
+1 yılUmarım bir an önce düzelir
00 Yorumla- Sağlık konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılİsyan etmiyorum ama mutlu değilim
00 Yorumla
+1 yılDeliye vuracağız başka çare yok
00 YorumlaSağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı. Umudum kalmadı maalesef
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİsyan etme, Allah a şükret ki daha beteri olmasin
04 Yorumla- +1 yıl
Bugüne kadar şükrettimde ondan mı oldu depremler savaşlar hastalıklar felaketler krizler
Cevap sahibi+1 yılŞükürden olmadı onlar inan bana, insanların arsizligindan oldu
- +1 yıl
Sadece arsız insana gelseydi çocuklar neden arada kaynadı niye acı çektirdi çocuklara
Cevap sahibi+1 yılÇocuklar acı çekmedi, farkındaysan hep çocuklar kurtuldu, şunu bil canım Allah bize acı çektirmez bazı kötü insanlar yüzünden oluyor bunlar, ama ne olursa olsun ümidimizi yitirmeyelim
+1 yılİsyan etmek mi haşa neye isyan ediyoruz
014 Yorumla- +1 yıl
Hayata isyan ne biçim bir yaşam var böyle
- +1 yıl
Herkes kendi hayatından sorumlu hani sen kendi hayatından ben kendi hayatımdan tabii birbirimizi rahatsız etmediğimiz sürece yüzden İhsan boyutu farklı ya Allah'tan gelen her şeye şükredeceksin nasıl ondan geldi bana döneceksek gerisi sana kalmış
- +1 yıl
Allah böyle musibet neden yolluyor zaten yaşam zor hayatta kalmak için bir eylem gerekiyor birde bu felaketler iyice insanın moralini bozuyor. O çocuklarının günahı ne niye ceza versin Allah bizimle neden uğraşsın sevmiyor mu bizi
- +1 yıl
Bak ne güzel sormuşsun
- +1 yıl
Allah sevmiyor mu bizi diye
- +1 yıl
Tabiki seviyor kul azmadikca musibet gelmemiş bunlar bilzerim yuzunde
- +1 yıl
Bizim yüzümüzdense çocuklar ne diye acı çekiyor? bu kötülükleri içimize koyan kim? Niye imtihana gönderdi zaten yaşam zor birde felaketler var
- +1 yıl
Kuranı yakanda Allah'ın kulu değil mi o an onu carpsaydi biz daha çok akıllanmaz mıydık?
- +1 yıl
Evet Allah'ın kulu ama müslüman degil
- +1 yıl
Allah onada hak ettiğini verecek, o Kur'an'ı yaktığı için, ya da kuranı kerim tekmelendigi ve bizler buna göz yumdugumuz için başımıza bunlar gelmiş olamaz mi
- +1 yıl
Bilmiyorum çok sorular var aklımda şüpheye götürüyor beni 4300 tane din var herkesin ayrı yaratıcısı var uydurma olabilir mi diye düşünüyorum
- +1 yıl
Tek din İslam, diğer 3 u hükmünü kaybetbistir, insanlar peygamberlerin vafatindan sonra kafalarına göre degisrtiisler din hukumlerini, son din İslam ve son peygamber Hz Muhammed sav efendimizdir
- +1 yıl
Varsa hidayetine erdirir inşallah sorulardan kurtulurum inşallah
- +1 yıl
Varsa değil, Allah ve hükümleri şüphesiz var, takip attm dilersen diğer taraftan yazisabiliriz malum burada çok sorunlu insanlar oluyo
Abartma ya şov yapma
00 Yorumlaİsyankar olma
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYeni depremler yolda
10 Yorumla
+1 yılNerede yaşıyorsun
00 Yorumla
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi