Selamm
bazıları kilo almak için uğraşırken bazıları da kilo vermek için uğraşır. Peki sizce kilo almak mı? kilo vermek mi daha zor?

Selamm
bazıları kilo almak için uğraşırken bazıları da kilo vermek için uğraşır. Peki sizce kilo almak mı? kilo vermek mi daha zor?

Kilolu birine sorsan bu soruyu sana derki kilo vermek zor, çünkü o kolay kilo alıyordur..
Ayni sende zayıf birine sorsan o da kilo almanın zor olduğunu söyler.. Çünkü kilo almak ister ama alamaz.
Diyeceğim o ki; kişiye göre değişir..
Konu insanlar olunca kesin bir şey söyleyemeyiz. Bu kişinin metabolizmasına sağlık durumuna yaşam şekline gore degişkenlik gosterebilir. Örneğin bobrek ustu bezi fazla çalışan, hipotroidi olan, polikistik over sendromuna sahip uyku apnesi, hipotalamus bozukluklari, hipogandonizm gibi rahatsızlıkları olan obez bireyler için kilo vermek çok zorlu bir süreç olacaktır. Aynı şekilde sindirim ve dolaşım sistemi bozuklukları bazı vitamin ve mineral eksiklikleri de kilo alamamaya sebep olabilir. Normal bir insani baz alirsak eğer kilo almak daha uzun bir surec ve sabir gerektirirken kilo vermeye gelen hastalarda daha kisa sürede amacimiza ulasabiliyoruz.
Bu aslında kişiye göre değişiyor yani bazıları eğer hastalığı bulunuyor mesela şeker gibi ya da insulin direnci gibi kilo vermesi daha zor olabiliyor. veya bazı insanların metabolizması daha hızlı ise o zaman da kilo alması zor olabiliyor. ama genel olarak ben ideal kilomdayım benim için kilo vermek ya da almak sorun olmuyor. kalori yüksek besleniliyor ve spor yapılıyorsa kilo alınır. kalorisi düşük besleniliyor veya çok yoğun kardiyo egzersizleri yapılıyorsa da kilo verilir.
Teşekkürler 💛
Rica ederim 💛
Her ikiside ciddi anlamda çok zor bence
Cevap
26Cevap
Selam gadası 🙃
Almak daha kolay vermek daha zor olur.
Sağlıklı bir şekilde almak zor ya da sağlıklı bir şekilde vermekte zor ama sağlıksız bir şekilde çok kolay verebilirsin hiçbir şey yemezsen gider bir ayda 12 ye yakın kilo kaybı olur ama sağlıksız bir şekilde vermiş olursun kas olarak gider yağ olarak değil ya da sağlıklı bir şekilde kilo almak da çok zordur çünkü sağlıklı şeyler yemek gerekiyor onlarda çok fazla kilo aldırmıyor açıkçası sağlıklı olunca hepsi zor sağlıksız olunca hepsi kolay
Bence kilo almak vermekten daha zor. Kilo alamayan birisinin genelde miğdesi küçük olur ve ne kadar kilo almak istese de yemek yemekte çok zorlanır. Ama kilo vermek isteyen biri kendi iradesiyle çok fazla aç kalmadan az beslenerek ve spor yaparak kilo verebilir.
Bu soruya çoğu kişi kendine göre yorumlar. Kimi için kilo almak aşırı meşaggatli iştir. Kilo almasını zorlaştıran durumlar vardır.(Metabolizmasının hızlı çalışması, trioid bezleri, iştahsızlık, alkol, sigara kullanımı) Kimisi içinse kilo vermek zordur.
Neyseki ne kilo alıyorum ne kilo veriyorum.
Bu kişinin sağlık durumuna göre değişebilir, her ne kadar kilo almak ya da kilo vermek desek de kişinin kimyası bu durumu değiştirebilir. Yani hastalık durumundan da kilo alınamayabilir veya ciddi bir rahatsızlık durumundan da kilo verilemeyebilir. Bunun kararı ancak etraflı bir doktor kontrolünden sonra verilebilir. Yani ne derseniz deyin mutlaka tıbbi bir müdahale gereklidir. En kötü ihtimalle kan tahlilinden bile neler yapılabileceği kestirilebilir.
Almakta zor vermekte mesala ben yerim yerim helede alkolle ama kilom 50-55 in üstüne çıkmadı bir tanıdığım vermek istiyor veremiyor
Metabolizma ile alakalı. Mesela ben çok rahat kilo alabilen birisiyim. Nice arkadaşlarım var bir tencere yemek yese de kilo alamıyorlar. Ama kolay kilo alanın kilo vermesi mi daha zor yoksa kilo alamayanın kilo alması mı daha zor diye soracak olursak kilo almak daha zor diyebilirim.
Kilo almak her zaman daha kolaydır. İş vermeye gelince aldığın anki hız gibi ilerlemiyor süreç
Bu insanın kendi metabolizması ile alakalı Misal ben istesem çok kolay kilo verebilirim Ya da çok kolay kilo alabilirim
Kilo almak kolay hamur işleri abur cubur yersin alırsın
Tabi ki vermek zor almak kolay. Gram gram veriyor, kiloyla geri alıyoruz
Benim ki isteğe bağlı 😀😀😀 baktım kilo aldım biraz dikkat ettiğimde kilo veriyorum, zayıf olduğumu farkettiğimde de homili gırtlak yiyorum😀😀 duruma göre ayarlıyorum yani 😀😜
Bence kilo vermek ama benim için ikiside çok zor olmuyo
Kilo vermek zor.
Almak çok kolay da vermek imkansız gibi...
Benim için kilo almak zor yerim yerim kilo almam
Benim için kilo almak zor
Benim için ikiside aynı zorlukta.
Benim için ikiside çok kolay 🤦♂️
kimi alamıyoooo, kimi veremiyoooo
bünyeye bağlı bana göre kilo vermek
Bir haftada bir kilo ancak alabildim..
Herkeste farklılık gösterir?
Benim için almak çok daha zor
Bence vermek çok zor almak bir kaç gün 🙂
Kilo almak bence.
Almak
ikisi de çok zor baş etmesi zor bir mesele.
Vermek
Bence vermek
Tabikide kilo almak oldukça zor.
Almak Bi adım önde
Almak zor
vermek dert
Bence kilo almak.
Vermek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?