Sizin kendinizce gözlemlediğiniz en hızlı kilo verme taktikleri neler? İştah nasıl kapatılır? Acı çehre tohumu diye bir şey duydum, kilo verdiriyormuş sanırım, kullanan var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılHızlı kilo verimi sağlıksızdır
Sağlıklı Olan Kilo Verim Miktarı Ne Kadardır?
Aylık kilo kaybı minimum % 1/2 maksimum ise %8/15tir. Ayda 2 ila 4 kilo arası kilo verimi sağlıklı görülendir lakin yağ oranı arttıkça bu oran yükselir. O nedenle net bir rakam söz konusu değildir, kilo verirken yüzde hesaplanmalı ve o ölçüyü geçmeyecek bir biçimde verilmelidir.Hızlı Kilo Vermenin Zararları Nelerdir?
- Çatlaklar
- Erken menapoz
- Çok düşük kalorili diyetler ve bilinçsizce yapılanlar sonucu yumurta rezervleri artık eskisi gibi olamayabilir ve bu geri dönüşü olmayan bir etkendir. Hızlı kilo verdiğinizde yağ hücreleri küçülür ve östrojen salgılayamaz duruma gelir. Buda erken menopozu ortaya çıkarır.
- Elektrolit dengesinde bozulma
- Karbonhidrat, protein ve yağ dengesi bu hususta çok önemli. Kalpte ritim bozuklukları, çarpıntı, hafıza kusurlarını da beraberinde getiriyor.
- Kasların Zayıflaması
- Hızlı verilen kilo genellikle kas ve sıvı ağırlıklı olarak verilir.
- Stres Oranında Artma
- Hızlı kilo verimi sizi baş ağrısı, stres ve depresyona sürükleyebilmektedir.
Diğer Sonuçlar
- Gut krizleri.
Organ yetmezlikleri.
Ciltte kuruma ve pullanma.
Safra kesesi taşları.
Adet düzeninde bozukluklar.
Yüksel kolesterol.
Düşük tansiyon.
Sarkmalar
Kansızlık.
Bağışıklık sisteminin zayıflaması
Diş ve kemiklerde zayıflama.
Tansiyon düşmeleri.
Hipoglisemi.
Ketoz
Bugün yediğimiz her şey ve yaptığımız tüm hareketler gelecekteki bizleri inşaa etmektedir. Daha sağlıklı bireyler olmak adına bir adım atmak sizlerin elinde.
10 Yorumla- Çatlaklar
En İyi Cevaplar
Hunharca yiyorum midem acıyo 10 kilo (kusmadan) çıkarıp daha sonra max 1 saat içinde tekrar hunharca yiyorum ve artık yediğim şeyden soğuyorum bir daha yemem diyip atıyorum sonra sovuyorum canım çekti atmasaydim diye yatarken karnını ov yedikten sonra ki boşaltım sistemi hızlansın onun haricinde heyecan stres çıplak ayakla yürümek gibi şeylerde kilo vermene yardımcı olacaktır ama bir süre sonra keşke kilo vermeseydim de normal bir insan mı olsaydım diye sorgulayabiliyosun
00 Yorumla
- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAz bilinir mi bilmiyorum ama sabah yulaf yemek gün boyu tok tutuyor tavsiye ederim. Kulaktan dolma bilgilerle hareket edilmemeli bana göre eminsen kullan ama bilemedim.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
15Cevap
- Sağlık konusunda 40,5b cevap paylaştı.
u +1 yılKalorisi düşük beslenmek. sabah sade ve şekersiz kahve içmek ve mutlaka spor yapmak.
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim :)
+1 yılmaalesef bu sürece dayalıdır. 1-2 günde bu kiloya gelmediniz ve 1-2 günde de zayıflamanız imkansızdır
Spor ve sağlıklı beslenme gerekli, yeşil çaylar şekersiz kahveler az karbonhidrat bol protein sebze ağırlıklı beslenme ve hiç yoktan yürüyüş gerekli günde en az 6-7 bin mümkünse 10 k adım
İstikrarlı sabırlı ve irade sahibi olan kazanır20 YorumlaSağlık konusunda 614 cevap paylaştı. acı ama gerçek
boğazınıza dur demeden ve spor yapmadan imkansız.
internette vaad edilen saçmalıklara inanmayın. emek çaba olmadan sonuç alınmaz
bir kere öncelikle boğazınızı frenlemelisiniz
ayrıca aldığınız gıdaları yakmak için illaki spor gerek. en azında evde egzersiz türü çaba gerek.
hiç bilemiyorsanız oryantal müzik açın. profesyonelce olmasına gerek yok saçma sapan da olsa dans yapmaya çalışın bu bile etkilidir.25 Yorumla- +1 yıl
@likepinkflower
teşekkürler
rahmetli ablam fit bir kadındı. uyguladığı şey şu
yeme içmesine dikkat ederdi. ev işleri yaparken de oryantal müzik açrdı. dan ederek ev işlerini yapardı. kendini böyle korudu fit kaldı.
size de önerilr
ama şunu unutun. ben yiyeyim içeyim yattığım yerden hiç kalkmayım ama zayıflayım YOK BÖYLE BİR ŞEY
sizinki şuna benzer. denize girip yüzeyim ama ıslanmayım. kulaç atmadan ilerleyim.
böyle bir şey yok - +1 yıl
Merhaba, çok yoğun bir çalışma hayatım var. Bu sebeple tabaklarca, bolca yemek yiyebilecek vaktim bile yok. Problemim sağlıksız beslenmek, kendime sağlıklı yemekler hazırlayacak vaktim de olmuyor. Rahmetli ablanız en güzelini yapıyormuş, nur içinde yatsın.
- +1 yıl
Ne güzel, bunları yapmaya çok hevesim var inanın fakat o kadar yoğun bir iş hayatım var ki. Ev işlerine anca vakit ayırabiliyorum :/
+1 yılBu tür mucize diye söylenen ürünler bana pek inandırıcı gelmiyor. İştah kesen azaltan ürünler var ama bence bunları da iştahı çok açık olanlar tercih etmeli. Sağlıklı beslenmek spor yapmak karbonhidrat ve yağı az almak yeterli bence. İştah sağlıklı olarak azaltmak için açlığa alıştırıp vücudunu alıştırman gerekiyor açlık hissi oluşunca su iç bu yeme isteğini azaltıyor. Tabi günde 3 öğün yemeyi de ihmal etme.
10 Yorumla
+1 yılAz az yemekten geciyor her boyle coook aciktiginda ayak ustu bi kac lokma at. Sofraya oturup tabaklarca yeme. Herzaman koydugun yemegi aynisini koy uc bes kasik cikar her gun ve kahvalti sadece atistirma olsun genelde insanlara agir kahvalti kilo aldiriyor cunku mide daha uyanmis olmuyor sorun yaratiyor.
00 Yorumla
+1 yılSpor yapmak ( özellikle tempolu yürüyüş ), bolca su tüketmek, abur cuburdan köşe bucak kaçmak ve sabırlı olmak.
03 Yorumla- +1 yıl
Biraz sabırsızım aslında en büyük sorunum bu :/
- +1 yıl
Azimli sıçan değil, sabırlı sıçan mermeri deler. İki kere 20+ kilo verdim. Bana güveniniz.
- +1 yıl
Ne olur olsun artık :/
Yaşına nazaran kilo ile ilgili problemin olmaması gerek eğer kilo ilgili sıkıntın varsa dahiliye trioid değerlerini analiz ettirmen lazım
07 Yorumla- +1 yıl
Herhangi bir hastalığım yok, obez de değilim. Ama fazlam var
- +1 yıl
Trioid değerleri vücutta olması gerekenin altında ya da üstünde olması hâlinde metabolik dengeyi alt üst edebiliyor bu durum endokrin sisteminide olumsuz etkileyip insilün direncinde zıtlaşma meydana getirebiliyor. metobolik denge bozuldumu vücudu alınan her gıda yağ olarak depolanmaya başlıyor. Sağlıkla ilgili bir sıkıntı yoksa aralıklı oruç ve bol su destekli bir diyet programı yapmanız gerekecek.
- +1 yıl
Aralıklı oruç faydalı olabilir, su içme konusunda da sorun yaşıyorum. Çok su içemiyorum, ne yapabilirim bunun için
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim :)
- Sağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHareket hareket hareket. Kilo vermek için kalori açığı oluşturmak gerek, iştah içinde insülin seviyeni kontrol altında tutmalısın
00 Yorumla - Sağlık konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılYaaa judith :D cok mutlu oldum ismi gordugume. Taktik falan bilmiyorum :D
010 Yorumla- +1 yıl
Hahahah dün sezonu bitirdim, boşlukta hissediyorum
- +1 yıl
Spin offlar gelsin bakalm zaman gecmiyor
- +1 yıl
Michonne ve Rick ile Dixon bekliyorum
- +1 yıl
Daryl bindi motora birlesecekler umarim son sezon kotu olsa da final cok kapi acti
- +1 yıl
Evet finalde baya kapı açıldı, heyecanla bekliyorum. Rick ve Daryl'ı karşı karşıya görsem ağlarım dkdmdkd
- +1 yıl
Once daryl olmak uzere onlar da aglayacaklar :)) ama cok zaman kaydi arada
- +1 yıl
Baya hem de, Judith kocaman oldu bir anda ya
- +1 yıl
Pogaca yanakli carl da kalaydi ne guzeldi yaktim yine :D
- +1 yıl
Carl'ın öldüğü gün mahvoldum ben zaten 😂
- +1 yıl
Dertlendim tamam
+1 yılAz yemek ye olsun bitsin. Bu işi niye zorlaştırıyorsunuz
01 Yorumla- +1 yıl
Yemek yemeye vakti bile olmayan biriyim, genellikle akşam saatlerinde yemek zorunda olduğum için sıkıntı oluyor aslında
+1 yıl1 kase yoğurt yarim limon 1 2 çay kaşığı pul biber karıştır yatmadan 1 2 saat önce ye su iç haftada 2 ya da 3 fazlası zarar
00 YorumlaKahvaltı etmemek mümkünse günde bi öğün ye daha da yeme
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlk önce altta yatan bir rahatsızlığın var mı ondan emin olman lazım sonrasında doğru beslenme ve sporla çözülebilir
00 Yorumla
+1 yılhııızlı kilo verşnce tekrar alırsın ki hiç önermem
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÖyle bir dünya yok arkadaş kiloyu nasıl aldıysanız verirken de öyle çaba göstereceksiniz kısa yoldan kalıcı çözüm hiçbir zaman olmaz
03 Yorumla- +1 yıl
Polikistik Over hastasıydım, kiloyu o sebeple aldım. Ayrıca tedavi altında olduğum psikolojik rahatsızlığım da mevcut. Kendim için bir şeyler yapmaya çalışıyorum :)
Cevap sahibi+1 yılVallahi benim için de geçerli yani yanlış anlama da kilolunun en iyi verme şekli sağlıklı beslenme spor öyle çayla çorbayla veriyorsun ama kat ve kat gerisini alıyorsun
Cevap sahibi+1 yılMesela ben karnım acıkınca bir yoğurt yiyorum bir tabak hem karnımı doyuruyor hem toksin yakıcı sabah aç karnına bir bardak ılık su içmek de iyi geliyor öyle ağır şeyler yapma yani 3 ay 5 ay diyete devam ediyorsun ondan sonra aynısı oluyor
Kusmak ve tuvalete gitmek
014 Yorumla- +1 yıl
Kusmak mıııı
- +1 yıl
Hasta eder amaa
- +1 yıl
2-5 kere kusunca kaç kilo veriliyor
- +1 yıl
Msmsksmsksmsksm kanki ya
- +1 yıl
Güldürdün he dksmdkdmd
- +1 yıl
Kusarak sıçmayı düşünüyorum nasıl plan
- +1 yıl
KSMSKSMSKSMSKDMJSNZJSNSJSNSJSMSJSMS ÇILDIRICAM
+1 yılyemeyeceksin en hızlısı o
017 Yorumla- +1 yıl
Hiç yemek yememek pek sağlıklı değil bence, tok tutacak hafif ve pratik şeyler tüketmek istiyorum. Rahatça yemek yemeye vaktim bile yok :/
- +1 yıl
kıyamam. günde bir kere ye o zaman bol bol hareket et. çalışıyosan molalarda haka dansı yap.
- +1 yıl
Tek öğün mantıklı olabilir aslında dediğiniz gibi, hahahah haka dansı nedir :D
- +1 yıl
lütfen youtube adlı video paylaşım sitesinden birkaç örneğine bakınız. eğer üşenirseniz kısa şöyle anlatayım : avusturalya yerli dansı. hakalar hakkında bilgiliyim. dedem haka idi.
- +1 yıl
Harika bir dansmış, hayatımın dansını buldum sanırım
- +1 yıl
çok gerçekçi. inanılmaz kalori yaktıran ve sömürge zulmüne maruz kalmış hakaların buna rağmen nasıl hayatta kaldıklarını gösteren gerçek bir dans. inanılnmaz kalori yaktırıyor ve fit tutuyor. azim veriyor.
- +1 yıl
Bir gün sizinle haka dansı yapmak dileğiyle...
- +1 yıl
en iyi yaptığım şeyler listesi top 3:
mustafa sandal dansı
haka dansı
tarkan kuzu kuzu dansı - +1 yıl
Mustafa Sandal dansına bayılırım
- +1 yıl
aya mı benziyor yüreğin?
- +1 yıl
Direkt yüreğim ay benim
- +1 yıl
dünyası varsa yüreğinin o zaman ay sayılabilir.
- +1 yıl
Güneşi de var :)
- +1 yıl
ne güzel dönmeye devam
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
tamam
- +1 yıl
peki
+1 yılNe kadar sürede kaç kilo hedefin var
016 Yorumla- +1 yıl
2 ayda 10-15 kilo kadar :)
- +1 yıl
Bir sürü şey var, spor yapacak mısın, bir de boy kilo kaç şu an
- +1 yıl
1.65'e 75 kiloyum, spor yapmaya hiç vaktim olmuyor şu sıra ama rahatlayacağım vakit olarak. Fitness hiç sevdiğim bir spor değil, bilginiz varsa ne önerirsiniz spor olarak?
- +1 yıl
Bi defa sporsuz zor, 55e düşmen gerekir fit olman için, birincisi ekstrem diyetlere girme verirsin geri alırsın, sürdürülebilir beslenme ve spor alışkanlığı edinmelisin. Detaylardan ziyade ana temaya odaklanmalısın. Öncelikle kalori hesabı yapmalısın ve günlük kalori ihtiyacını belirlemelisin. Günlük en az 2 litre su iç. Aralarda acıkırsan haşlanmış yumurta, sütlü kahve ceviz tarzı şeylerle geçiştir. Mümkünse 2 öğün beslen. Bol lifli yeşil yapraklı sebzeler tüket. Sebze ve protein ağırlık beslen günlük 70 Gr protein alsan yeterli olur. Sağlıklı yağlardan tüketmeye çalış. Probiyotik tüket. Çok fazla şey var profesyonel destek alabilirsin ya da internetten araştırabilirsin. Abur cubur ve dışarıdan mümkün ölçüde tüketme.
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim, hem sıkılmayacağım hem de sürdürebileceğim bir spor türü önerebilir misiniz, faydalı olabilecek?
- +1 yıl
Yani sıkılaşmak için çeşitli harektler var ama sıkılmayacağım diyorsan, takım oyunları ya da eşli oyunlar etkili oluyo. Ankara 'da olsaydın voleybol ya da tennise davet edeblirdim
- +1 yıl
Boks ve tenise ilgim var aslında, faydalı olur mu dersiniz
- +1 yıl
Feci kalori yaktırır ikisi de ve keyifli de
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim, ikisi de olur mu acaba yoksa yorar mı :)
- +1 yıl
Bence abartma sırayla başla, sonra çabuk bırakırsın
- +1 yıl
Boks ile başlayabilirim o halde, tenis için biraz daha kondisyon gerekir diye düşünüyorum
- +1 yıl
Boks çok daha yorucu 🤣
- +1 yıl
Tenis diyorsunuz o zaman :D
- +1 yıl
Ama tenis için de partner ya da hoca lazım
- +1 yıl
Hangi şehirde yaşıyorsun
- +1 yıl
İstanbul'da
+1 yılStres üzüntü zayıflatır
00 Yorumla