Psikologa gidenleriniz olduysa eger psikolog size nasil yardimda bulundu ise yariyor mu yaptiklari. Kendimi bunalımda hissetigim icin gitmek istiyorum
gidersen iyi olur
gitme
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Psikologa gitmek faydali bir durumdir. Suanki ruh halini psikolonini bilmedigim ve bilemeyecegim icin genel konusucam. Bir insan kendinde hissettigi bunalimi depresyonu veya kotu ruh halini ilk etapta kendi asmaya calismalidir ancak yasanilan buhranin siddeti degisiklik gosterebilecegi icin her insan bunun ustesinden gelemez
Once kendini bir tat yasadigin buhranin siddetini olc ve ustesinden gelmeyi dene. Ustesinden gelme yollari nelerdir daha sosyal olmak daha pozitif dusunmek daha cok gulmek biraz umursamaz olmam v. b yollardir. Deneyecegin bu yollar senin icinde bulundugun buhrandan cikartmaya yetmiyorsa mutlaka psikologa git. Psikologlar sibirbaz degildir seni degistirsin ancak kayboldugun karanlikta sana isikli yolu tarif edebilecek bilgili kisilerdir. Umarim yazim yardimci olmustur.
batı biliminde ruh hastalıklarıyla ilgilenen kişilere psikolog deniyor. bizim kültürümüz batı bilimiyle ortak paralelde gelişmemiş. dolayısıyla bir psikoloğa mı ihtiyacın daha fazladır yoksa yakın akrabalarından derdini açabileceğin tanıdık bir yüze mi orasını bilemem.
ruh halinizden memnun değilseniz, duygularınız aşırıysa (endişe, karamsarlık vb.) normal hissetmyor veya ne yaparsanız yapın hissedemiyorsanız ruhsal açıdan hastasınız demektir. nasıl fiziksel bir sorun için doktora gidiyorsanız ruhunuz için de aynı şekilde bir uzmana görünmeniz gerekir.
Psikoloğa her durumda gidilmelidir. Psikolog sadece bunalımdayken gidilmesi gereken bir yardımcı değildir pskikologları arkadaş olarak görmeliyiz. Kimseye anlatamadığımız şeyleri anlatıp rahatladığımız bir sığınak olarak görmeliyiz. Ama maalesef ülkemize çoğu bilinçsiz insan psikoloğa gitmenin utanılası bir şey olduğunu psikoloğa gidenlerin deli olduğunu düşünüyor. Bu çok üzücü. Keşke biraz bilinçli olsak. Bana kalırsa git.
ailemin zoruyla gittim. bir hafta ona gittim sonra beni bir ay boyunca klinige yolladi orda yattim. ise yaramadi. 17 yasimdan beri iyilesmedim. şu an 21 yadindayim hala depresyondayim ve baska sorunlarim da var.
kisiye bagli bnce. kendin denemelisin ama farkettin ki ise yaramiyor ozaman kendin bir cozum bul
Cevap
1Cevap
git saglamsan sayet doktorun saglamsin diyecektir:) niye geldin demez emin ol:)
İnan çok faydasini gördüm gitmelisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar