Aberdeen Üniversitesi'nde yapılan yeni bir araştırma, günde iki litre su tüketme önerisinin doğru olmadığını gösterdi.

Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) gibi konunun uzmanları, günlük toplam su alımının iki litre olmasını tavsiye etse de, yeni yapılan çalışma, bunun çoğu durumda birçok insan için çok yüksek bir miktar olduğunu ve su alımı için "herkese uyan tek bir ölçü" politikasının uygulanamayacağını ortaya koydu.
23 farklı ülkeden 8-96 yaş arası 5 bin 600'den fazla kişinin katıldığı çalışmada, bilim insanları, katılımcıların su ihtiyacımızla yakından ilişkili olan ve vücudun toplam su alımı ve su kaybı hareketini ifade eden su devir hızını analiz etti. Science dergisinde yayınlanan çalışmada, katılımcılar bilim insanlarının gözlemini kolaylaştırmak adına hidrojen izotopları içeren izlenebilir sudan tüketti.
Su devir hızı kişiden kişiye göre değişiyor
Araştırma, sıcak ve nemli ortamlarda ve yüksek rakımlarda yaşayanların yanı sıra sporcular, hamile ve emziren kadınların daha fazla suya ihtiyaç duyduğunu, çünkü bu kişilerde su devir hızının daha yüksek olduğunu gösterdi.
Makalede yer alan bilgiye göre, su devir hızının en yüksek olduğu bireylerin ortalama 4,2 litre ile 20-35 yaş arası erkekler olduğu gözlemlenirken, bu değerin yaş ilerledikçe azalarak 90'lı yaşlardaki erkeklerde günde ortalama 2,5 litreye düştüğü görüldü.
Ben zaten oldum olası bu durumu saçma bulup, bilim insanlarının söyledikleri benzer sebeplerden dolayı, günlük tavsiye edilen su miktarına karşıydım.
Peki konu hakkında sizin fikriniz nedir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer