Ek yerleştirmede baraj puanının TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacağı duyuruldu. Hayırlı olsun, ne düşünüyorsunuz?
SON DAKİKA: YKS'de baraj puanları düşürüldü.
TYT: 140 puan
AYT: 170 puan
YDT: 170 puan— Pusholder (@pusholder) August 10, 2021
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhabalar,
Şimdi genel olarak sosyal medyada dolanan yorumları da okuduktan sonra malesef ki çok fazla bilgi kirliliği ve bu sebepten dolayı da birçok öğrencinin kafasının karışık olduğu kanaatindeyim.
Eminim olayın ekonomik, sosyal ve siyasi boyutları da düşünüldüğünde burada iki kelimeyle yorumlayacağımız kadar dar olmadığını anlıyorsunuzdur.
Tercih verecek herkesin şimdiden hakkında hayırlısı olsun, her şey gönlünüzce olsun.
İnsanlar bazen kötü hisseder, iyi hissetmeleri için yalan söyleriz, buna pembe yalan diyerek kendimize de yalan söyleriz.
Böyle bir şey sanki, değil mi? Faydası nedir, hangi aksaklığı düzeltecek, hiç anlamadım ki ben.
-Arabamın motoru bozuldu, ne yapmalıyım?
-Artık motorlara gerek yok.
-Aaaa ne güzel, ne yapacağız peki?
-Sıva kolları, iteceğiz.
gibiymiş gibi hissediyorum...
Tamamen yanlış düşünüyorsunuz bir şey ne kadar fazlalasmaya başlarsa değeri o kadar azalır barajın düşmesi ile üniversiteye giden kişi sayısı artacak dolayısıyla mezun sayısı artacak ne kadar çok üniversiteli mezun ve üniversite öğrencisi olursa üniversiteler o kadar degersizlesir ve bi o kadar da işsizlik artar sonuçta tonlarca mezun var.
@Royalinea 5 madde yazdım ve verdiğiniz cevap "TAMAMEN yanlış düşünüyorsunuz" mu? :) Biraz dar düşünüp hızlı yazdınız sanırım... Ayrıca "ne kadar çok o kadar değersiz" görüşüne tabii ki katılıyorum ama zaten üniversitelerimiz - verdiği eğitim ve çıkan kalite ortada, 10 puan düştü diye üniv. ler daha değersiz olmayacak. Diğer taraftan "tonlarca mezun var." evet var, maddelerimden biri de buydu zaten, kimse sırf okumak için meslek sahibi olmayacağı bi bölümü 170 barajına düştü diye seçmez demiştim zaten. Lütfen yorum yapmadan önce biraz daha dikkatli okuyalım ve sonuçta burada desteksiz eleştirmek yerine insanlara destek olmaya, gerçeklikten kopmadan heveslerini kaçırmamaya çalışırken yorumlarımızla köstek olmayalım.
Millet onu merak etmiyor.
Sizinki milleti saf yerine koyan
bir yorum olmuş.
Hocam öğrenci koçluğu yazıyor visit dehangi üniversitede bu bölüm var? Mezun olduğunuz bölüm nedir?
Vakıf üniversiteleri bu kararın neresinde?
Celal Şengör ne diyordu? Türkiye'de üniversite yok, üniversite hayalleriyle o kurumlara giden genç arkadaşlar bilsinler ki, hiçbiri üniversitede okumuyor
Kalkıp da millete ne olursa olsun üniverskte okuyun vizyonunuz genişler demeyin.
Üniversitelerin haki ortada.
Bravo 👏 sizinle hemfikirim
@Rhnkyad saçmalık bu da eğitim koçu sanıyor kendini
Ne oldu da birden Üniversite puanı indirildi. Hocam ben bu sene tercihimi sözel den vereceğim peki sözelcileri olumsuz etkiliyor mu
Muhammet Bey Yorumunuzu sonuna kadar okudum ve çok iyi anladım. barajın düşürülmesi daha önceki barajı geçen ve herhangi bir programı tutturan öğrencilere bir engel teşkil etmemektedir. günümüz de Sosyal medya üzerinde ne yazık ki bilgi kirliliği olmaktadır. Dijital Sosyal medya bir zamanlar haber kirliliği yaratan Klasik gazetelerden daha masum değil aksine Klasik haber aracı olan gazeteler bile daha masum kaldı Çünkü en azından Gazete de haberin bir muhatabı ve vizyonu vardı Sosyal medya da ise haberin nerden çıktığı belli değil bir karar veriliyor bu karar kirlenerek gençlere lanse edilmektedir. Baraj puanları Ülkemizde İlk kez düşürülmedi, ben 2005 yılında girdim ilk ÖSS ye defalarca bu tarz değişiklikler oldu ama o Yıllar eleştiri ve bilgi kirliliği yoktu çünkü birileri bu haberler üzerinden siyaset yapmaya çalışmaktadır. O barajı geçemeyen çocuklar da bu ülkenin çocukları, Yorumunuza Disklike atanları da gördüm birileri birşeyler den polemik yaratmaya çalışmaktadır. bazıları da duyar kasıyor neymiş özel üniversiteler için alınmış bir karar :) Bilmiyorlar mı nerdeyse adayların yarısına yakını barajı geçemedi, Pandemi de bir takım sıkıntılar oldu ne yani şimdi o habere sevinen çocuklara devlet yok olmaz barajı düşürmekten vazgeçtik mi desin, Bir keresinde şunu anlamalılar Üniversite okumak Sadece İş bulmak Devlete Kapak atmak değil, Görüş fikir ve ufkunun da gelişmesi demektir Okumak Hiç bir zaman bir İnsana Zarar vermez Zaman Kaybettirmez asıl hiç bir şey yapmamak zaman kaybettirir. Ne yazık ki Ülke olarak bunları çocuklarımıza öğretemedik
@Zecx40 "Millet onu merak etmiyor." Neyi merak ediyor? Keşke kuru kuru eleştirmek yerine bir fikir ortaya koysanız?
@IRobin sevgili Robin, profilime tıklarsan cv'm mevcut :)
@Pimpik ne dememizi istersiniz? Ya da sizin farklı söyleyecek neyiniz var? Biz fikir alışverişine açığız :)
Baktım hocam, evet iyi bir cv fakat ben yinede koçluk olayını günümüz şartlarının getirisi olan yapay bir iş kolu olarak görüyorum. Biliyorsunuz yaşam koçluğu, cinsel hayat koçluğu, veya bu koçluk altında sertifikalaşma yetkisi ile bir iş gücü yaratma ve bu amaca yönelik faaliyetleri biraz garipsiyorum. 4 yıllık bir eğitimi baz almadan nasıl bilimsel olarak bunu iş kolu olarak sunulur o konuda tereddütlerim var..
@IRobin Yaşam koçluğu gibi alternatif meslekler genellikle batılı ülkeler de, gelişmiş ülkeler de bir meslek dalı, benim isviçre de halamın kızı yaşıyor fransız arkadaşı yaşam koçu ve bu o ülkeler de meslek zaten ayrıca ofisleri bile var. bu insanlar bir nevi psikolog ve yol gösterici insanlar, Türkiye gibi Orta doğu Ülkelerinde Yaşam koçluk meslekleri ise sembolik kalıyor senin gibi anlamayanlar çok olduğu için elbetde garipseniyor bilmen için anlamanız gerekiyor
@serdaryildirim5631 anlamadığım şeyin üzerinden soru sormam. Sizin verdiğiniz cevapta çok sığ kalıyor, örnekleme sadece iş kolu üzerinden. Ben eğitim ve bilimsel bir niceliğe dayanmayan bu iş kolunun iş olarak görülmesine itiraz ediyorum.
Avrupa ülkelerindr ki yapıyor diye iş kolu mu oluyor? Tecrübe tüccarlığı mı bu iş kolu? Psikoloji okuyan sonuçta temelinde 4 yıllık bir eğitim alıyor, en azami 4 yıl.. Bilimsel olarak yan dallarını da katmadım.. Peki bu koçluk hangi eğitimi aldıktan sonra iş kolu olarak ortaya çıkıyor?