Yeni baba olan erkeklerin beyin hacminde belli bir miktar azalma olduğu tespit edilmiş 😂
Okumak isteyenler için link
www.indyturk.com/.../yeni-ara%C5%9Ft%C4%B1rma-i%CC%87lk-kez-baba-olan-erkeklerin-beyinleri-b%C3%BCz%C3%BCl%C3%BCyor

Yasadığımız bazı olay ve durumlar hem mental sağlığımızı hem de organlarımızın sağlık durumunu etkileyebiliyor.
İster baba olmayı düşünsün/istesin, ister istemeden veya sonradan bunu yaşasın erkekler için baba olmak çok farklı bir deneyim.
Tabi ki bir kadının anne olması ile kıyaslanamaz bile, çok daha geride.
Peki bir erkek baba olduğunda onun beyninde değişim olur mu sizce?
Sizde veya çevrenizdeki erkeklerde fark ettiğiniz bir değişim var mıydı?
Bebek dogduktan sonra babalık duygusu gelişiyormuş erkeklerin aşık olması için boydan baba olması için doğması gerekiyor illa bı görsel veri istiyorsunuz:)
Anne olmanın kutsallığı başka olsa da baba olmak da ağır bir sorumluluk yükler erkeğe ,
Eşi ve çocuğuna huzurlu rahat hayat sunmak ve güvenirliğini sağlamaya çalışan erkek için baba olmanın verdiği kimyasallar vücudunun her zerresinde hissedilecektir.
Şu ilk cümleyi bir toparlar mısın? 😀
İki kez okudum ama olmadı 🙃
Dağınık kalsın
Kalsın madem 😀
Hayır hiç bir değişim olmaz. Erkek erkektir. Baba da olsa, koca da olsa, abi de olsa, kardeş de olsa beyinleri de kalpleri de her zaman aynı ve dümdüzdür. En iyi en ince düşünceli en romantik erkek bile mutlaka duygusuzluk ve gamsızlık yapar. Erkek odun gelmiştir odun gidecektir. Onların kalplerine baba olmak bile dokunmaz.
Erkek kabuğu kırılmayan çetin bir ceviz gibidir. Anca çok aşık olması lazım ki o zaman belki baba olunca duyguları falan daha çok yoğun hale gelir. Sonuçta aşık olduğu kadından bir çocuk dünyaya getirmeyi sağladı. Ama aşık değilse o çocuk onun bir parçası mıymış neymiş, yok yani yüzeysel bir sevinç ve sevgi olur tabi ama hiç bir anne gibi, hiç bir kadın gibi yine derinden değişemez .
Yaşlı deli teyze yetmedi, bir de erkeklere saydırayım dedin sanki 😀
İllaki oluyordur, özellikle duygusal etkilendiğimiz olaylar beyin yapısını değiştirir ki. Ama değişmeyenler de az değil hani, hatta çok. Onlar da kendi beyinlerindeki sorunlardan ötürü değişmiyordur, mesela, narsis, psikopat, manyakların beyin amigdala bölgesi aktifleşmiyormuş.
Harika bilgiler 🤩
Hatta son kısmı okumamıştım, onlara bir bakıcam akşama detaylı, merak ettim.
Empati duygusunun bölgesi de aynı şekilde her insanda çalışmıyormuş 😕
Ama bu bölgeleri çalışmayan erkeklerin cinselliğe düşkünlüğü daha fazla. Konu baba olmak , üremekse eğer. Yeryüzündeki en çok çocuğu olan baba Cengizhanmış mesela. 😄 bunu da kasıtlı yapmış. Çinli bilgenin birine gitmiş, ölümsüzlüğü bulmak istiyorum demiş, o da yapabildiğin kadar çocuk yap demiş 😄
Ne kadar iyi babaydı, iyi insandı tartışılır
Cengiz Han'ın bu mevzusunu geçen gün soracaktım vazgeçtim 😂
Bilge cidden bilgeymiş ama cidden doğru öneri vermiş 🤣
Doğru yani 😄 gen aktarımı ile nesilden nesile. Ama zaten hepimizin bilinçdışı amacı bu 😄
Kesinlikle...
Richard Dawkins'ti galiba vanlıların vücutları için "gen aktarım makinesi" diyordu, aynen öyle 😀
Niye öyle demiş ki?
Gen Bencildir kitabındaydı yanlış hatırlamıyorsam.
Biz nasıl şirket, kurum, devlet gibi yapılar oluşturuyorsak, genler de kendileri için bizim gibi canlı vücutlar oluşturuyor, canlılıklarını devam ettirip yayılabilmek için.
Yani senin hepimizin bilinçdışı amacı bu demeni kastediyor.
Aynı şeyi söylüyorsunuz.
Genler bizi yönetiyor kendilerinin dervamlılığı için...
İçgüdülerimiz tamamen onların kontrolünde 😂
Vanlılar için özel söyledi diye anladım ben 😄
Heee 🤣
Ya kusura bakma ben otomatik düzeltme kullanmıyorum, sevmiyorum.
Öyle olunca böyle hatalar olabiliyor 😂
Çok ters bir yerde olmuş ama haklısın öylr anlamakta 🤣
Anne olmak ile tabi ki kıyaslanamaz çünkü annelik kutsaldır, ama tabi ki değişimler oluyordur çünkü bir insan çocuğunun olacağını öğrenmesi kendini buna hazırlaması ve kendine çocuğunun hayatına adaması ilk değişimlerdir, kişi daha olgun hisseder sorumlulukları artar ve farkında olur, bir yandan kendi çocukluğu aklına gelir ve daha iyi bir ebeveyn olmak için uğraşır.
kimisi çocuğu olduktan sonra daha duygusal olur kimisi daha komik ve eğlenceli olmayı dener.
Peki beynin yapısında kimyasal değişim olur mu sence? Büyüme küçülme, farklılaşma vs. ?
Bunu bilmiyorum maalesef ama tabi ki büyümü küçülme olacağını sanmıyorum hiç bir insanda. ama kimyasal değişiklikler oluyordur yani o anki duyguların değişimi ya da karar verme değişimleri gibi.
Bakalım bakalım 🙂
Teşekkür ederim 🙏🙏
Rica ederim 😇😇
Cevap
1Cevap
Anne bebeğin ana rahmine düştüğü an anneliği hissediyorlar. Babalar ise doğumdan sonra farkına varıyorlar baba olduklarının. Bir an da dünyaları değişiyor. Hayatları çok başka yere geliyor. O yüzden çoğu kişi "babalık" kavramını tam olarak yerine getiremiyor. O yüzden bütün yük anne de oluyor. Çok az babanın beyninde iyi yönde değişiklik oluyor..
Genelleseydin külahları değisecektik ama "çoğu kişi" demişsin neyde ki 😂
Bir de babalık hissini onu yaşamadan önce de hissedenler olabiliyor bak onların da yememek lazım 😂
Aynen öyle 😂
Babalık annelik gibi oluşumda kodlanmiyor ogrenilerek gelişiyor. Ve evet eşimi çok değiştirdiğine her gün bir kez daha şahit oluyorum
O zaman sende güzel veriler vardır. Ne gibi değişiklikler oluyor, yazabilir misin? 😀
Çevremizdeki hiç fark etmeksizin ben dahil hiç kimseye o kadar sabırlı değil yeni iphon 13 aldı aldığı gün ekranı kırdılar ve öpüp bişey olmaz dedi 😂😂 burdan pay biç. Uykudan uyandirlmaktan nefret eder ama gecede 10 kez çocuklar kaldırma hep sarılır falan yani çok büyük aşk yasiyorlar ben mi yok canım kiskanmiyorum ne kıskanması 😂😂😂
Yalnız bunlar ciddi değisiklikler, güzel örnek oldu teşekkürler paylaştığın için 🙏
Bence de kıskanmanın k'si bile yok ne alaka 🤣
Asla ya asla inanamazsin kılım kipirdamaz sadece arka odadaki boks torbasını yumrukluyorum o da spor yani başka bişey düşünülmesin 😄😂😂😂
Boks torbasını da sadece boks torbası olarak yumrukluyorsundur, silüet falan belirmiyordur başka birisi gibi 😂😂
Ya hiç yakışıyor mu bu konuşmalar asla kocam varmış gibi davranır miyim ah benim canım kocam bir elime geçirsem 😂😂😂😂😂
Hahaha 🤣🤣🤣
Hayattaki rollerimiz baba anne abla bilmem ne hepsi bizim icin gereksiz etiketler en iyisi kimliksiz bir hic olmak
Ooo epey marjinal bir bakış 😎
Ben bir erkeğe baktığımda baba olup olmadığını anlayabiliyorum. Fiziksel değişim değil bu. Sebebini bende bilmiyorum
Bu ilginçmiş. Peki ne fark oluyor sence fiziksel olmayan? Yani bu babadır dediğin şey ne onu fark edebildin mi?
Ağır, daha az güleç, bakışlar farklı, kimyasal olarak farklı bir havası var. Yanıldıklarımda olabilirde genel olarak bu
Güzelmiş, teşekkürler 🙏
Olur mu olmaz mı bilmiyorum. Ama olmak zorunda !
Kesinlikle...
Bilimsel bir yönü var mı bilmiyorum ama mutlaka oluyordur. Üremek ve bir başka bireyin üretici olmak insanı değiştirir.
Gördüğün veya fark ettiğin şeyler oldu mu çevreden?
Oldu evet. Bir personelim çok agresifti, baba olduktan sonra sakinleşti. En ayırt edici tecrübem bu oldu. Ufak tefek değişimler yaşayan birçok insana da şahit oldum diyebilirim.
Çok iyi bir örnek bu, paylaştığın için teşekkürler 🙂🙏
Rica ederim. :)
Beyninin şekline göre değişiri diyorum ajsjsj
O nasıl oluyor, hangi şekiller var? jdkdk
Kıvrımlar 🤤
Hahaha anladım ben onu 😂
😂😂😂🌹 çünkü sen çok müqrmmel birisin sjsjjs
Yazmayın bunlardan 🙈
@baris_lonelyforever da yazıyor, sonra böyle oluyorum
Ya ahsjjsjs 😂😂❤️🌹
@Yinelenen iyi ve mükemmel insan doğruları söylüyoruz 🙏 :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?