Turşu çok severim bugünlerde biraz abarttım sanki. Kurduğum bu karışık turşu kavanozunu, bu gidişle bir iki güne bitireceğim.🥺 Peki fazla turşu tüketmek zararlı mı? Kilo aldırır mı?
Turşu Sever Misin? Ev Yapımı Turşu Kilo Aldırır Mı?
Hasta oluyorum turşuya. Ama içinde mor havuç da olacak ki rengini verecek o turşu da suyu da mora çalacak iyice. En çok da lahana seviyorum turşuda. Kalorisini bilmiyorum ama kilo aldırmaz ya daha çok yakar herhalde. Birde turşuyu yerken yoğun sirke kokusu ve tadı gelmeyecek.
Severim tabi ki sevmem mi en önemli doğal probiyotik kaynaklarından birisi, belki de en önemlisi.
Fazla turşu yemek de kilo aldırmaz çünkü yapı itibarı ile kilo yapacak bir içeriği yok. Ancak cidden çok fazla tüketilirse ödem yapması olası içerigindeki tuz sebebiyle.
Zarar konusu ise söz konusu bile değil tam aksi çok faydalı sağlık için, herkes mutlaka tüketmeli.
aşırıya kaçmadığın sürece kilo bile verdirir, ama dur durabilirsen şu acılı lahana turşusuna karşı, kornişon, kelek kavun, of canım çekti dün lahana turşusu kurdum beklemem lazım hazır asla yemem
turşu ne ki? güveçte kurufasulya, sebzeli bulgur pilavı, ve daha saymadıklarım allah rahmet eylesin anacığım bana ebe karı derdi ama herşeyi ondan öğrendim
biber ayrı domates ayrı domates biber karışık acılı acısız ayrı tarhana erişte (hadi len bunlara zaman nasıl ayırıyorsun sorusuna cevaben) cumartesi pazarlar sadece bana ait