Merhabaa 🌸
Herhangi bir vücut ağrısında ağrı kesici kullanmak istediğiniz zaman doktor/eczane gibi yerlere mi danışırsınız yoksa elinizde bulunan ağrı kesiciyi mi kullanırsınız?
Ağrı kesici kullanma konusunda ne kadar bilinçlisiniz?

Merhabaa 🌸
Herhangi bir vücut ağrısında ağrı kesici kullanmak istediğiniz zaman doktor/eczane gibi yerlere mi danışırsınız yoksa elinizde bulunan ağrı kesiciyi mi kullanırsınız?
Ağrı kesici kullanma konusunda ne kadar bilinçlisiniz?

Ağrı kesici genelde kullanmam eğer size tüyo ciddi kiraz ve vişnelerin çekirdekleri içindeki şey ağrı kesici anibiyotik gibi etkisi var 2 3 tane yiyince hafif uyku getiriyor ve ağrı kesici biraz tavsiye ederim
ben ilaç kullanmasına karşıyım
ilaçlar vücudun savunma yani bağışıklık sitemini baskılıyor ve bir müddet engelliyor
bu da vücudun hastalıklara açık elverişli olmasını sağlıyor
ayrıca ilaçlar böbreklere de zararlı
ben daha çok doğallıktan yanayım
mesela su içerim nefes egzersizi yaparım ve esneme egzersizleri yaparım
bu sayede vücuduma başka bir uğraş veririm ve ağrılarımı hafifletmeye çalışırım
ya da uyumaya çalışırım
teşekkür ederim en iyi görüş için
Ağrı kesiciler ve antibiyotiklere karşı vücut direnç kazanıp bağışıklık kazandığı an bu tür ilaçlar artık kişide etki göstermez hale gelir..
Bu sebepten bu tür ilaçların sürekli olarak kullanılmasını doğru bulmuyorum.
Ağrı kesici kullanmıyorum.
Eger vücutta bir ağrım varsa direk hekime başvuruyorum.
Ağrıyı kesmek geçici bir süreliğine yarar sağlar ancak
Amaç ağrıyı kesmek değil ağrının sebebini bulmaktan geçmeli bence
seçiciyim daha doğrusu bilinçliyim. Doktorumun ya da eczacımın tavsiyelerine kulak veriyorum. ağrı kesicilerin hepsi sandığımız kadar masum değil bir çoğunun yüksek yan etkileri var. ihtiyacım olduğunda parol ya da parola plus tablet alıyorum ağrıma göre. gebe, bebek, yaşlı bile kullanabiliyor sonuçta ilacı. bence ağrı kesici kullanımı ve içeriği çok önemli. herkes önemsemeli
Cevap
14Cevap
Seçiciyim ama genelde hiç kullanmam
Ben hiç İlaç Kullanmıyorum ki 😅 Genel de Bitkisel Tedavilere başvururum örnek veriyorum yeşilliği bol tüketirim c vitamini portakal yerim öyle 😊
Bitkisel ürünlerden yararlanmak en doğrusu tabi.
Genelde ağrı kesici kullanmam çünkü böbreklere zararı var.
Bol bol su içerim temiz hava almaya çalışırım.
Elimden geldiğince ilaç kullanmamaya çalışırım.
Yeni yeni direnmeye çalışıyorum cataflan kullanıyordum dün çok başım ağrıdı 12 saat direndim ve geçti şu an
Kolay kolay ilaç kullanmam bedenimin kendini iyileştirmesine musade ederim. Çok zorlarsa mecburen alırım o yüzden de evet seçiciyim.
Çoğunlukla ilaç kullanmamaya çalışıyorum. Eğer kullanacak olursam parol ya da minoset
Evet seçiciyim, midem hassas. Arveles kullanıyorum sadece.
Kronik bir rahatsızlığım olduğu için dikkat ediyorum.
Vücutta kırgınlık halsizlik varsa ağrı kesici yerine iğne attır
Olabildiğince ilaç kullanmamaya özen gösteriyorum ve mümkünse uyumaya çalışıyorum.
Dayanılmaz olunca kullanıyorum. Yıllarca tedavilerde 100'lerce gram ilaç aldım. Halen bile terle çıkıyor.
Kullanmam sadece antibiyotik alırım
tek ağrı kesicim sensin <3
Hayır
Evtt
Genelde kullanmam
hic kullanmiyorum...
Evet bebeğim. Sadece parol kullanırım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?