Ben ağrı kesici içince reglime karşı vicdan azabı çekiyorum, kıvranarak yerde yürümeden de içmiyorum. Sizin regl döneminde ağrı kesici kullanma eşiğiniz ne?
Regl döneminde ağrı kesici kullanma eşiğiniz ne?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Komşu_Kızı sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eskiden her reglide sürekli ağrı kesici alırdım bir süre sonra ağrı eşiğimin düştüğünü hissettim ve regli dışında da ağrı kesiciye muhtaç kalma durumu yaşadım.☹️
Sonra uzun bir süre dişimi sıkıp ağrı kesici almadım. Sürekli ağrı kesici alımı vücudun kendi ağrı kesme sistemine zarar veriyor. Bu yüzden artık regli dönemi asla ağrı kesici kullanmam, normal zamanlarda da gerçekten çok ihtiyacım varsa ve doktor söylerse kullanırım.
Regli ağrılarını vücudumun kendi sistemine bıraktım. Bedenimiz en güçlü ağrı kesici içinde barındırıyor zaten, endorfini. Endorfin morfinden 30 kat daha güçlü ağrı özelliğe sahip. Spor yapmak endorfin hormonu salgılatıyor. Zaten düzenli spor yapmaya başladığımdan beri regli ağrılarıda yok oldu.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Asla almam. Sağlığa çok zararlı. Zaten spor yapma, mastürbasyon yapma gibi şeyler ağrıyı geçiriyor rahim kasılmalarına destek oluyor işe yarar başka yöntemler varken ağrı kesici almam. Her ay ağrı kesici alıcağıma hareket etmeyi, aktif yaşamayı, günlük sporu hayatımın bir parçası haline getirdim. Ağrı kesiciden daha da etkili bir yöntem.
Bazı günler çok hafif bir sancım varken bazı günler düşünemeyecek kadar çok ağrım oluyor. Cenin pozisyonunda boşluğa bakmaktan çalışamıyorum bile. Bu gibi günlerde kullanıyorum maalesef.
Günde 4-5 ağrı kesici hap kullandığımı hatırlıyorum. Başlarda bende de korku vardı zararlıdır diye ama sonrasında başka seçeneğimin olmadığını kabullendim. Şimdilerde de günde 2-3 ağrı kesici içerim.
Ağrı kesici alinca o ay rahat geciyor fakat diğer ay double ağrı çekiyorum o yüzden o yüzden ağrı kesici almamaya çalışıyorum sıcak su torbasiyla ilk 3 gün yataktan çıkmadan yatarım kat kat da örtünürüm 🙁
regl olduğum zamanda beri regl döneminde ağrı kesici hic kullanmadım. yaz da olsa ayaklarımı sıcak tutuyorum ben regl döneminde. ya da sıcak su torbası büyük kurtarıcı 🙈
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Acı eşiği yüksek biriyim acıdan ağlamaya başlayında parola plus tablet içiyorum sadece djfjsfj her ay bu kadar şiddetli değil ama bazı zamanlar bayılacağım sanıyorum :(