Hissettiğim şeyleri yaşadığım örnekler üzerinden anlatmak istiyorum.
Sokakta gördüğüm bir teyze bana yol sorduğunda ellerim titriyor, sesim değişiyor, sıcak bastığını hissediyorum. Okul okuduğum için en çok hocalarımla sohbet ederken oluyor, sıcak basması, bazen sıcak basması yerine üşüme, genelde ellerim titriyor ama üşüme geldiği zaman bacaklarımın ve diğer tüm vücudumun titrediğini hissediyorum bunu engellemek içinde doğal olarak kendimi sıkıyorum, sesim titriyor, bazen nefessiz kaldığımı hissediyorum, nefessiz kaldığım zaman genelde konuşurken oluyor, kalp atışım çok hızlı atıyor ve karşımdakiyle konuşmam bitse bile hemen geçmiyor. Sanki çok hızlı koştuğumuzda dinlenmek için oturduğumuzda kalbimizin atış hızının normale dönmesini bekleriz ya aynısı bende birisiyle konuştuğumda oluyor.
Ailem ya da yakın arkadaşlarımda bu durumu yaşamıyorum ama halam, dayım, kuzenlerim, arkadaşlarımın anneleri vs onlarda çok fazla oluyor. Hocalarıma yaptığım ödevi gösteriyorum ve aramızda bir iletişim bile olmadığı halde heyecan oluyor. Bir kişiyle birkaç gün boyunca her gün kısa bir konuşma dahi olsa ilk günler oluyor sonra olmuyor. Aradan birkaç gün görüşmediğimiz bir süre geçtiğinde ve tekrar gördüğümde aynı durumlar tekrar var.
Belki pandemiden önce bile olan bir durum benim için gerçekten uzun bir süredir var fakat ben bunu çok kafaya takmaz hatta birçok kişide aynı durumun olduğunu düşünürdüm. Son zamanlarda bunun çok arttığının farkındaydım ama geçen gün hocamla konuşurken cidden nefessiz kalıp sesim titredi, ellerimi zaten anlatmıyorum bile.
Aileme bu durumu anlatsam bana kendi kendine bir şey çıkarma diyecekler bunu da biliyorum. İlk defa dün iki kişiye anlattım ve burada paylaştım. Sosyal anksiyetemin olabileceğini söylediler. Sizce gerçektende var mıdır? Ciddi cevaplar lütfen.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer