Merhaba;
Bende haşimato hipotiroidi var sevgili üyeler. Bu sebeple dört aydır glutensiz beslenip selenyum takviyesi kullanıyorum. Gluteni iki üç kez tüketme durumunda kaldım bu arada. Test yaptırdım ki hastalığa sebep olan antikorlarda azalma var.400-500 iken şimdi 171’e inmiş.(Anti TPO)
Doktora da göstereceğim yarın ama buraya da benim gibi yapan var mı diye sorayım dedim. Değerin düşmesi tesadüf mü yoksa edindiğim yeni rutin mi, doğru mu yapıyorum ne dersiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Öncelikle çok geçmiş olsun. Otoimmün hastalıklar, bağışıklık sisteminin yanlışlıkla vücudun normal dokularına saldırdığı bir durumdur. Hashimoto tiroidi “hipotiroidi” olarak tanımlanan tiroit bezinin az çalışması durumuna yol açan sebeplerden birisidir. Vücudun metabolizma hızını ayarlayan ve bu yolla bütün dokuları etkileyen tiroid hormonu bu hastalarda zamanla azalır ve yaş ilerledikçe hipotiroidi riski artar. Haşimato hipotiroidide bir otoimmün hastalıktır. Bağışıklık sistemi normalde bakteri ve virüs gibi mikroplara karşı koruma sağlar. Bu yabancı işgalcileri algıladığında hemen savunma hücrelerini devreye sokar. Otoimmün bir hastalıkta ise bağışıklık sistemi vücudun eklemler, cilt gibi çeşitli doku ve organlarını yabancı olarak algılar. Otoimmun hastalıklarda glütenin inflamasyonu arttırıcı etkisi bilindiği için Hashimoto hastalarının glüteni kısıtlaması kuvvetle önerilmektedir. Hashimoto hastaları ile yapılan çalışmalarda glütensiz beslenme ile antikorların düştüğü gösterilmiştir. Haşimato hastalığının ile gluten ilişkisi resmi olarak onaylanmamışsa da bu konuda yapılan pek çok araştırma var.
Sağlıklı günler dilerim.