Zor durumdayız. Çocuk reddediyor sünnet olmayı. Ben bir bireyim, hasta da değilim, sünnet olmak istemiyorum diyor. Bunun zorunlu bir şey olmadığını söyleyerek reddediyor. Dini ve sağlık açısından önemini anlatsak da istemediğini söyledi. Ne yapacağız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Sağlık konusunda 841 cevap paylaştı.
+1 yıl13 yaşında bunu söylemesi gayet normal çünkü artık o bir birey benim duyduğum kadarıyla ve gördüğüm kadarıyla çevremde ya bebekken yapılıyor Ağrı acı çekmesin diye çünkü sinirler o zaman o kadar hassas değilmiş ya da 7-8 yaşında diye biliyorum sünnet olmak için birazcık geç kalmış
01 Yorumla- +1 yıl
Bu yaştan sonra zorlada yapılmaz bana denediler 15 yasımda hala daha psikolojim bozuk
En İyi Cevaplar
+1 yılsağlık açısından yararlı olmadığı (zararlı da olmadığı) söyleniyor din açısından da gerekli değil diye biliyorum kulaktan duyma bilgi galiba iyice araştırın ama bana kalırsa uzmana başvurun psikolog'a durumu anlatın tavsiye isteyin öyle zorlayarak yapılmamalı çocuk büyüyünce isterse yapar müslüman olur şu an yapılan baskı çocuğu müslüman yapmaz istemesi gerekiyor istemeden yaparsanız ne anlamı kalır.
10 Yorumla
+1 yılO yaşta aileme bu cümleyi kullansaydım galiba beni utandırmaktan yer bit ederlerdi...
Anlıyorum tekrardan yaşam tarzı çok değiştiriyor, Keşke 13 14 yaşımda kendi özgürlüğümü atmak isteseydim şimdiki bozukluklarımda bu yüzden zaten..
Çocuk asi ise sorumluluk sahibi iyi bir birey olacaktır artık bundan eminim :D
10 Yorumla
Bireyim yani özgürlük adı altında her şeyi dayattilar çocuklara.. 30 yaşındaki birisi bile birilerine danışmadan doğru karar veremiyor, kaldı ki çocuk.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
32Cevap
+1 yılÇocuk haklı dini olarak kimsenin ailesi yapmamalı aslında Müslüman olmayı büyüyünce kendisi karar vermeli yetişkin olunca sünnet olma kararını kendi vermeli ama sağlık açısından faydalı olduğu için küçükken yapılması iyi erkenden kurtulur. Ancak sizin kuzeniniz reşit olmasa bile kendi kararları istekleri oluşacak yaşta bu yaştan sonra zorlama olmaz. En geç 7,8 yaşında yapılmalı sünnet benim kardeşimin sünnetini 10 aylıkken yapmıştık. Yaptırmıyorsa zorlamayın sağlık açısından iyi olsada yapılmayınca öldürmüyor milyonlarca sünnetsiz Avrupalı var hepsinin performansıda sağlığında Türklerden iyi.
51 Yorumla- +1 yıl
bende oldum @secilsimsek
Bende bu yaşımdayım ve sünnet olmadım ailem ettirmek istesede o yaşlarda fakat olmadım olmam da. Çocuk kendi kararlarını verebilicek yaşta vr ciddi qnlamda zorunlu bir şey değil siz bu çocuğa sordunuz mu müslüman mısın diye belkide müslüman bile değildir ya da sadece fiziksel bakımdan istemiyordur. Bir zararı yok olmasınada gerek yok.
21 Yorumla- +1 yıl
Sadece dini baglamak senin gibi kücük cocuklarin işi , saglik acisindan da uzman doktorlarin bay hakli görüsleri var. Çocugun egtim ve saglik hakki ailesinin dir , 18 olmadan ailesinin dedigi gecerli dir , sosyal medyada senin gibi 2 gurup cahil cühela trole inanip sagligindan ve dininden olmasina hic gerek yok. Kendi cocugun oldugu zaman kestirmezsin , baskasinin cocuklarina karisma.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim küçük kuzenim de 2 gün önce sünnet oldu. Pansumanı daha bugün ağlata ağlata çıkardık. Kuran'ı Kerim'de Sünnet olun falan yazmadığına göre sünnet gereksiz bir şey. Zaten adı üstünde Sünnet. Ayrıca Allah kendisi söylüyor ben insanı en kusursuz şekilde yarattım diye boş iş.
31 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılZaten benimkini evde yaptırtmışlar. şu an yamuk bir şekilde duruyor ya gerçekten boş iş.
+1 yılBen 12 yaşımda oldum ve çok severek isteyerek oldum sadece din açısından bakarsak yanlış olur sağlık açısından da önemli bişey bunu çok iyi bir şekilde anlatmak gerek yoksa zorla yaptırılırsa pekde iyi sonuçlanacağını düşünmüyorum
02 Yorumla- +1 yıl
@Reisaga55 geçmiş olsun kardeşim 😄
Sünnetin faydalarini anlatin, korkuyordur, korkusunu baski yapmadan alin. Ama istemiyorsa simdi birakin ilerde kendisi olur.
Müslüman bir kizin sünnetsiz bir erkekle evlenemeyeciginide bilsin
00 Yorumla
+1 yılçocuk haklı, sünnet gibi bir çocuk istismarını çekmek zorunda değil sağlığa faydası falan da yok
41 Yorumla- +1 yıl
19 yasıma geldim hala daha bu konuda baskı görüyorum
Sağlık konusunda 391 cevap paylaştı. Bence çocuk % 100 haklı adı üstünde sünnet farz değil Merak ediyorum doğuştan sünnetil denilen adamın açıp bakmışlar mı.. :D
20 Yorumla
+1 yılNeden 13 yaşına kadar beklediler zaten çocuğu zorlayacaklarsa? Bu saatten sonra kendi istediği olur.
40 Yorumla
+1 yılBu onun tercihi. Çocuk haklı. Sünnet düğünü de sünnette istemek zorunda değil
31 Yorumla- +1 yıl
Şaka gibi yorumlar cahil dolu gene ya. Çocukta olsa böyle bir şey yapmaya hakkınız yok? Kendi katar vermeli.
Çocukların zorla sünnet edilmesi çok yanlış ! Çok çağ dışı bir durum.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayen mantıklı kararı vermiş yıllarca hıc bır dayanka olmada mılletın pıpısısnı kestiler allah bilmiyoruydu öyle yaratmayı hemde işi bilmeyen sünenetciler yaptı bunu yıllar sonra yasaklandı sunnet ettiler mılletın pensisi kuculdu gelişmedi
00 Yorumlabu zamana kadar berdellerinden hayret. Tabiki çocuk haklı. Gelmiş 13 yasina istemez, korkuyordur belkide.
12 Yorumla- +1 yıl
Benim ki de sünnetsiz çekiniyorum şimdi de ergenlik geçiyor
- +1 yıl
o yaşlarda banada yapmaya çalıştılar travma
- Sağlık konusunda 388 cevap paylaştı.
+1 yılHaklı... Sünnet, insanın kendi iradesi dışında dini gerekçe ile vücut bütünlüğüne müdahaledir.
00 Yorumla :D hahaha birey bak ya bizde bir bireydik ama kimse bizi konuşturmadı, sormadı :D Yeni nesil çok fena harbiden...
00 Yorumla
+1 yılPatlat iki tokat 5000 yıldır boşuna mı kesiliyor bireymiş miş fazla da serbest bırakmaya gelmez bu çocuklar tepenize sıçrar
03 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂naptın sn öyle
- +1 yıl
Olur patlat tokadı yaptır büyüyüncede kız arkadaşına karısına istemezse patlatarak tokatı bir şeyler yapsın artık…
- +1 yıl
oldu olucak bide çekip koparsınlar
Baltayla girişmeyi mi beklediniz 13 yıl ne kdcmakcmak
16 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂koptum
- +1 yıl
lutfen o kelimeyi kullanma bende daha olmadım
- +1 yıl
@Emresunetsiz AGDHGKGGJFGKUF
- +1 yıl
@Emresunetsiz yuhhhh
- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılSen bir bireysin ve peygamberimizin soyundansin olman gerek diyeceksin
11 Yorumla- +1 yıl
illaki kırt kırt yani😀
Gizli Üye(36-45)+1 yılSunnet tamamen yasaklanmalidir saglik acisindan hic bir faydasi yoktur aksine zararlıdır.
Ayrica herkes 1400 sene öncesi sacma arap dinine göre yasamak zorunda değildir.20 Yorumla
+1 yılBence kurbanda kessinler…pilavla karıştırıp yesinler..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAhahah aman ne komik bu tip sorularla neyi amaçlıyorsun evladım. Cukundeki deriyi kestin diye gelip burada din dusmanligimi yapıyorsun. Anne babana yap onu bize degil
00 Yorumla
+1 yılÇocuk haklı. Korkuyor olabilir. Bu yaşa kadar niye beklendi. Saçmalık.
11 Yorumla- +1 yıl
korkması gayet normal ben hala daha korkuyorum
+1 yılEğer 13ü bekleselerdi bende bunları söyleyip belki de olmazdım
00 Yorumla
+1 yılzorunlu korkutun çocuğu hapse attırırım seni diyinı
06 Yorumla- +1 yıl
Tutup zorla kessinler bide istersen yazık değilmi çocuğa
- +1 yıl
değil
- +1 yıl
Bak bende olmadım çok zorladılar hala daha makas görünce ürperiyorum
- +1 yıl
iğrnç
- +1 yıl
Lutfen beni yargılama neler yaşadığımı bilmiyorsun
+1 yılbu yaşa kadar neden beklemişler ki. suç ailede bir ay içinde o iş olmalıydı. narkoz verip halledebilirler.
00 YorumlaBize sormadılar ki tuttular kollarımızdan indirdiler donu kestiler. Sizde aynısını yapın.
00 Yorumla
+1 yılZ kuşağı diye diye başımıza musallat ettiler, kestirin gitsin şeyini.
04 Yorumla- +1 yıl
Şu üsluba bak yazık, Atatürk'ün emanet ettiği gence bakın
- +1 yıl
Cinsel organ ona ait.. çocukta olsa ona ait bir şey ve o kadar vermeli
Gizli Üye(25-29)+1 yılKestirmeyin aga. Nasıl istiyorsa öyle olsun. Şimdi aklım olsa bende kestirmezdim
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYatır masaya sonra senin mülkiyet haklarından haberin var mı de o sırada kessinler
33 Yorumla- +1 yıl
Sacmalama bende olmadım çok canice yaklaşımın var
- +1 yıl
acımasız bayan
+1 yılSünnet ile hastalik ne alaka? Dini konusu ayri , saglik acisindan ayri bi durum , çocugunuzun istememe sebebi sosyal medyadaki modernlik adı altında sacma sapan hal ve tavirlar sergileyen kitleye özenme.
11 Yorumla- +1 yıl
Ayrica 13 yasindaki birisi birey degil cocuktur , çocugun saglik , egtim hakki ailesinin dir , çocugunu dinlemeni gerektirecek bi kanun zorunlulugunuz yok :) .
Gizli Üye(30-35)+1 yılsünnet olmayanlar daha fazla zevk alıyorlar zaten bu yaşına kadar mikrop kapmamış artık büyümüş kendi temizliğine dikkat etsin
110 Yorumla- +1 yıl
öyle bişi yok uydurma
Cevap sahibi+1 yıl@xPsychopath evet doğru penise zevki üzerindeki deri verir. deri ne kadar çok alan kaplıyorsa zevk alan büyüyor demektir. bu da daha fazla zevk verir
- +1 yıl
bilimsel olarak öyle bişi yok
Cevap sahibi+1 yıl@xPsychopath bilimsel olarak 8 cm üzeri penisin ilişki için normal olduğu söylenir. ama kız 8 cm penisle zevk almaz gördüğü an canı sıkılır. ama 18 cm penis görse daha çok zevk alır görsel olarak
- +1 yıl
alakasız
- +1 yıl
almasa kore de kimse evlenmezdi
Cevap sahibi+1 yıl@xPsychopath hanfendi siz bir kadınsınız doğruyu söyleyin 10 cm penis yerine 18 cm size psikolojik olarak daha fazla zevk vermez mi? kadın vajinanın sadece ilk kısmından zevk alır
- +1 yıl
ama dediğin gibi psikolojik sadece
- +1 yıl
bilim ne derse o
Cevap sahibi+1 yıl@xPsychopath peki hanfendi siz ne derseniz o olsun
Gizli Üye(18-24)+1 yılSağlık açısından bir sürü faydası var bunun. Korkuyor sadece kendisi ama aşı olduktan sonra sıkıntı olmuyor ki.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl13 yaşına kadar o çocuğu nasıl beklettiler? Olmak zorunda.
110 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılŞuna bak şimdi ki çocuklar anne babayı yönetiyor hayret bişey.
Cevap sahibi+1 yılKarışma
Cevap sahibi+1 yılÖt o zaman boş boş
Cevap sahibi+1 yılEmb*sile bak, sanki sana sünnet ol diyor.
Cevap sahibi+1 yıl😂😂😂
Cevap sahibi+1 yılEvet komik, bi git işine ya. 😂😂
- +1 yıl
Ben oldum
+1 yılBu durum ailesi müslümansa ve sağlığı içn önemini de biliyorsa zaten bu çocuğun isteğine bağlı bi durum değil
21 Yorumla- +1 yıl
Adam olmuyor ne yapıcaklar zorlamı yapıcaklar
valla hamdolsun benim sünnetçi yakışıklı yapmış kafası yüzü gözü meydan da heybetlide duruyor masallah
10 Yorumlabu işte pek anlamam ama sağlık açısından faydalıysa para verin ya da kandırın kabul eder
14 Yorumla- +1 yıl
o yaşta kandırıp zorlamı kessinler
- +1 yıl
@Emresunetsiz sağlık açısından faydası varsa dedim gereksiz bir şeyse kimse zorlamasın zaman
- +1 yıl
o yaşa kadar temiz tuttuysa o yaştan sonra bişi olmaz
Sünnetsiz penisin enfeksiyona açık olduğunu bir doktor eşliğinde konulabilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılÇok erken yapıyorsunuz yav askerde yaparlardı
01 Yorumla- +1 yıl
askerde zorla yapmiyorlar ama baskı var bende olmadim askere gidicem yakında
+1 yılhadi len ordan tereyağı dicen kescen hepsi bu
00 Yorumla
+1 yılKesin baltayla gitsin
00 YorumlaSağlık açısından bi önemi yok
10 Yorumla
+1 yıl13 yaşına kadar bekleyecek Ne sorunu vardı acaba
00 Yorumla
+1 yılPatlat suratına ne bireyi