Arkadaşlar arkadaşlar çok canım çekti ya kilo vermeye çalışıyorum. 1 tane biber dolması yesem kilo alır mıyım?
Yarım yiyim yine mi alırım offf.

Hahahahaha.
alırsın kezosfer alırsın nefes bile alma yoksa kilo alırsın.
Dün karbonhidrat banyosu yaptım. Bugün aynalara bakamıyorum. Çok kilo almışım. offff.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Kilo vermek veya kilo kazanımı için disiplinli bir beslenme düzenimizin olması gerekmektedir.
Yani hiçbir besin tek başına kilo kazanımı veya kilo kaybı yaşatmayacaktır. Önemli olan bunu bir alışkanlık haline getirmemeli, gereksiniminizden fazla uzun süreli enerji almamalısınız.
Sağlıklı bir beslenme; ölçülü, dengeli, yeterli ve çeşitli olmalıdır.
Size sağlıklı beslenme ve kilo kaybetmenin yolları hakkında birkaç tüyo vermek isterim...
İlk olarak ne kadar basit karbonhidrat içerikli, doymamış yağdan zengin, paketli gıda tüketirseniz o kadar kan şekeriniz dalgalanacak ve daha fazla tatlı ihtiyacı hissedeceğinizi aklınızdan çıkarmayın.
Bu yüzden beslenme rutininizden bu besinleri olabildiğinde uzak tutun.
Bol su tüketimi
Günde en az 3 litre su tüketimi metabolizmanızın hızlanmasına destek olacak, toksinlerden arındıracak ve ödem oluşumunu engelleyecektir.
Uyku düzeni
Günde en az 6-8 saat uyumaya özen gösterin. Sabah çok geç saatte kalkmak veya çok geç uyumak sirkadiyen saat dengesini bozacak ve daha kolay kilo almanıza neden olacaktır.
Kahvaltı
Günün en önemli öğünü olan, sizi güne hazırlayan ve bir sonraki öğünlerde ne yiyeceğinizi belirleyen kahvaltıdır. Tokluk sürenizi uzatacak kaliteli proteinleri, taze mevsim yeşilliklerini, fındık, ceviz, badem, zeytin ve zeytinyağı gibi sağlıklı yağları tabaklarınızdan eksik etmeyin.
Ara öğün
Geceleri açlık krizi yaşıyorsanız, gün içinde yeteri kadar enerji almıyor olabilirsiniz. Ana öğünlerinizin arasına ara öğün eklemek bu krizlere engel olmaya yardımcı olacaktır.
Sevgiler.
Sağol canım. Bilgili olduğun kadar da güzelsin
ÖCLEÖŞDSÖŞDÖSÇDÖS
@Rafadan_ask ekmeğimizdeyiz
Kolay gelsin abim bol kazançlar