Böyle bir şey varsa buna göre de diyet yapılır. Neymiş efenim, ruhum yağlanmış. Çok kilo almış, biraz diyete ihtiyacı var. :D
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
18Cevap
Hem de inanılmaz etkiler. Paketli ve şeker içeriği yüksek gıdalar tüketildiğinde kan şekeri çok hızlı yükselme ve çok hızlı düşme yaşar. Ani kan şekeri düşüşleri zaman içerisinde vücudun fiziksel ve ruhsal dengesini bozmaya başlar. Birey bu gıdaları daha fazla endorfin salgılayarak mutlu olabilmek için tüketmeye ve bunlara bağımlı hâle gelmeye başlar. Kan şekerinde yaşanan bu ani yükselme ve düşüşler uzun vadede kişinin daha depresif belirtiler göstermesine ve depresyona yakınlığına kadar gider. O yüzden ne yiyorsak oyuz.
10 Yorumla- +1 yıl
Bunu test edebilirsin 2 arkadaşını al ayrı odalara yerleştir ve konudan bahsetme birine 1 paket bisküvi ver diğerine 1 tane bunu bütün arkadaşlarında deneyebilirsin 1 paket verdiğin arkadaşın sıradan görecektir ama 1 tane yiyen arkadaşın tadını beğenecektir az olan şey duygularını daha hızlı değiştirir
16 Yorumla- Soran+1 yıl
Senin bahsettiğini, nickinden yola çıkarak çok farklı yordum. Doyumsuzluk psikolojisinden bahsediyorsun. Bu da güzel bir bakış açısı. Çok teşekkür ederim. :)
- +1 yıl
Rica ederim aslında enderlik yanilgisindan bahsettim senin görüşünde mükemmel 😊
- Soran+1 yıl
Psikolog değilim. O yüzden ne olduğunu bilmemem çok normal :) ben sadece gözlemlerim ve tecrübelerimden yola çıkarak yorumladım. Bence sen bu birikimle, bir şeyler yaz çiz. Okuruz. :)
- +1 yıl
Sizi yargilamadim sizin görüşleriniz de çok önemli yazıp çizmeye çalışıyoruz şimdilik kimsenin dikkatini çekemedik zamanla her şey teşekkür ederim 😊
- Soran+1 yıl
Çok hassassınız. Yargıladığınızı ima etmedim ama öyle anlaşıldık demek. İyi günler :)
- +1 yıl
Kalp kırmayı istemem kimse üzülmesin arkadaşlık dostluk hepsi iyi bir iletişim aracılığı ile oluşur yanlış anlaşılma için kusura bakmayın size de iyi günler 😊
- +1 yıl
Tabi ki etkiler. Madde, alkol kullanan bir insanın ne ruh sağlığı ne beden sağlığı kalır. Yeterli su, vitamin eksikliği de psikolojik olarak zihne yansır.. Konu ile ilgili değil ama sürekli günah işleyen bir kişinin bile yüzüne yansır ve nuru gider 😉
20 Yorumla - +1 yıl
insan vücudunda 2. beyin diye bir organ var sindirim sistemi organlarının sinir aglarından oluşuyor en büyük dopamin üretimi o bölgeden gerçekleşiyormuş yani evet yediklerin psikolojini fazlasıyla etkiliyor
20 Yorumla - u+1 yıl
Etkiler, dondurma yiyince wuhuu.. kahve içince fiçuu :D
22 Yorumla- Soran+1 yıl
Gece gece canım kahve çekti. 😑
- +1 yıl
hadi ya, tüh.. 😬
- +1 yıl
Evet ilginç ama oldukça etkiliyor. Biraz araştırınca göreceksin
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Teşekkürler. :)
İnanmayabilirsin ama yediklerin yüzünün rengini bile etkiliyor :) tabi öyle bi iki defa yemeyle olacak bir şeyi kastetmiyorum
40 YorumlaRuh sağlığımız yediklerimizi etkiler bu bir gerçek.
Çok yemek de kilo aldırır, zararlı şeyler hasta eder. Bu da ruhen kötü hissetmeye yol açar. İkisi de doğru orantılı.
20 Yorumla- +1 yıl
Yani bu da etkili. begenmeden zoraki yediğiniz seyler etkiler biliyorum. Mutlu olarak sevdiğiniz seyleri yemeniz size daha iyi hissettirir
20 Yorumla - +1 yıl
Onu yeme bunu yeme ne yicem şimdi bisey yazacaktım KS banlar beni abi sen anladın ama Allah'tan hayvan gibi yiyorum bir gram kilo almıyorum aynı kilo ajsjsj
15 Yorumla- Soran+1 yıl
Ama yediklerimiz cidden ruh sağlığımızı etkiliyor sjsjsks
- +1 yıl
Evet ondan ruh hastasıyız abi ajsjsjsj
- +1 yıl
Milletçe hemde deliyik ajsjsjs
- Soran+1 yıl
Akıllı olup milletin kahrını çekeceğine, deli ol millet senin kahrını çeksin kardeşim. 😎
- +1 yıl
Aynen abim 🇹🇷🇹🇷🙏🙏🙏🦾🦾🦾🦾😎😎😎
- +1 yıl
Etkiler , D vitamini mesela halsizlige birebir
20 Yorumla - u+1 yıl
Hayır etkilemez. ama geçici bir süre mutluluk hormonu salgılatır
20 Yorumla - +1 yıl
Etkiler tabiiki mesela sık sık et ve et ürünleri tüketirsen bir süre sonra agresifleştiğini farkedebilirsin.
23 Yorumla- Soran+1 yıl
Sen ciddi misin? 🙄
Bu sıralar çok agresifim. Eti kesmem lazım eğer bu gerçek bir bilgiyse. - +1 yıl
Tarihten örnek vereyim. İslam öncesi Türkler göçebeydi haliyle de tarımdan çok hayvancılıkla uğraştılar ve farkındaysan dünyada en eski kara kuvvetleri TSK'dır. 😁
- Soran+1 yıl
Anzaklar: Neyin var?
Bizimkiler: Agresifim diyorum anlamıyor musun? :D
- +1 yıl
Etkiler. Çikolatanın mutluluk hormonu salgıladığı gibi
10 Yorumla Hormonları etkiliyo,, hormanlarda ruh halini. Biraz araştır kanka🥴
10 YorumlaEtkiliyor mesela paketli şeyler beyindeki mekanizmalari etkiliyor depresyonlarin sebbi bile bunlar
10 Yorumla- +1 yıl
Ben güzel şeyler yiyince mutlu oluyorum yani evet etkiliyor 😋
10 Yorumla - +1 yıl
Evet sağlıklı şeyler yersen depresyon gibi şikayetlerin azalır ve özellikle kendi yemeğini kendin pişirirsen ama sağlıksız beslenirsen hem vücuduna hemde zarar hemde mental açıdan rahatsız hissedersin🙃
10 Yorumla - +1 yıl
bence her türlü etkiler. sonuçta enzimler ruh sağlığı üzerinde ciddi etken, yediklerimiz de enzim dengesini belirliyor. o zaman etkiler.
10 Yorumla Yemeğe sarmak diye bir şey var ruhun değil ama bedenin kötü etkilenir bu da ruh halini etkiler tabii
10 Yorumla- +1 yıl
Evet ne kadar sağlıklı beslenirsen pskikjoljin o kadar iyi olur
00 Yorumla - +1 yıl
tabii ki etkiler mesela çikolata yersen ara sıra daha mutlu hissedersin kendini
10 Yorumla - +1 yıl
Bilmem hiç farkinda değilim
10 Yorumla Tabiki etkiler acı biseyler yersek moralimizin düşeceğini tatlı biseyler yersej ise mutlu olabileceğimizi düşünüyorum
00 YorumlaBen yemek yiyince mutlu oluyom mesela bi de bu yandan bak
10 Yorumlayediklerimiz büyük oranda kişiliğimizi bile etkiler
00 YorumlaMesela ben McDonald’s ürünleri yerken mutlu oluyorum 😀
00 YorumlaEtkilemez bence daha çok mideyi etkiler
20 Yorumla- +1 yıl
Tabiki de etkiler hep diyet hep diyet!
20 Yorumla - +1 yıl
Kesinlikle.
20 Yorumla Evet. Veganların hepsi ruh hastası mesela.😎
00 YorumlaTabi etkiler düşünmeyi bile etkiliyor
00 Yorumla- +1 yıl
Benimkini etkiliyor
10 Yorumla Etkiliyor sanki😂
10 Yorumla- m+1 yıl
Etkilemez
10 Yorumla Etkiler
10 Yorumla- +1 yıl
Hayır etkilemiyor
10 Yorumla - +1 yıl
Ne yediğine bağlı kanka 😁😁😁
10 Yorumla - +1 yıl
Evet
10 Yorumla Yani sanmam
20 YorumlaEtkiler
10 YorumlaEvettt
10 YorumlaEtkiler
10 YorumlaEvettt
00 Yorumla- +1 yıl
Tabikiiiiiiii
00 Yorumla - +1 yıl
evet etkiler
00 Yorumla Etkiler tabi
00 YorumlaBence etkiler
00 Yorumla
Devamını Gör(43)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba sevgili KS üyemiz ,
Elbette ki beden bir bütündür ve yediğimiz içtiğimiz her şey de psikolojik olarak bizi etkiler çeşitli ve her besin maddesini içeren sağlıklı diyet zihinsel refahın korunmasına yardımcı olabilir.
Sağlıklı ve dengeli bir diyet , her bir duruma bağlı olarak kullanılacak ilaçların yanı sıra depresyon tedavisinde tamamlayıcı bir tedavi olarak destek olabilir.
Özellikle, yeterli omega-3 yağ asitleri ve bol miktarda meyve ve sebze sağlayan çeşitli bir diyet, daha iyi zihinsel sağlık sonuçları ve daha sağlıklı ruh hali ile ilişkilidir.
Karbonhidrat, protein ve yağ içeren düzenli dengeli beslenmek , beynimizi güçlendirmeye yardımcı olur ve ruh halini dengelemeye yardımcı olabilir.
İzninizle özellikle ruh sağlığımız üzerinde olumlu etkisi olan bazı besinlere değinmek istiyorum:
1. Magnezyum
Magnezyum, psiko-nöroendokrin sistemler ve beyin içindeki depresyonun engellenmesinde rol oynayan birçok biyolojik yol için gereklidir. Ayrıca bazı kortikosteroidlerin beyne ulaşabilirliğini de olumlu şekilde etkilediği düşünülmektedir.
Araştırmalar, anksiyeteye ve depresyonun vücut magnezyum düzeylerinin azalmasına neden olduğunu bulmuştur. Magnezyumdan zengin en değerli besinler: kabak çekirdeği , badem , keten tohumu , susam , koyu yeşil yapraklı sebzeler..
2. Çinko
Çinko, vücutta DNA üretimi ve proteinin sentezi de dahil olmak üzere çeşitli süreçler için gereklidir ve normal hormonal ve bağışıklığın yanı sıra beyin fonksiyonları için gereklidir.
Çinko içeren besinler:
C vitamini: portakal, biber, kivi, limonda bulunur.
E Vitamini: kepekli tahıl , çiğ kuruyemişler , tohumlar , yeşil yapraklı sebzelerde bulunur.
Flavonoidler: çilek, portakal, baklagiller, çay, kahve içinde bulunur.
Lutein: ıspanak, lahana, , kırmızı biberlerde bulunur.
Likopen: konserve domates, domates püresi, karpuzda bulunur bunlarda vücutta doğal seratonin üretimini arttırır.
Omega-3
Omega 3 diyet kaynakları tüketiminin daha yüksek depresyon insidansı ile ilişkili olduğunu göstermektedir.
Yağlı balık örnekleri şunları içerir:
Depresyon tanısı alan hastaların zayıf hücre içeriğine ve yetersiz eikosapentaenoik asit (EPA) ve dokosaheksaenoik asit (DHA) omega-3 yağ asitleri alımına sahip oldukları bildirilmektedir.
Bununla birlikte, bu tür takviyelerin herkes için uygun olmayabileceğini ve herhangi bir takviyeye başlamadan önce, özellikle de ilaç alırsanız, tıbbi tavsiye almanız tavsiye edilir. :)
Hocam elinize sağlık çok güzel bilgi 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏