Aranızda Anksiyete (kaygı - panik) bozukluğu yaşayan var mı arkadaşlar var mı? Önerileriniz ve bu konuda psikoterapi alan varsa yazabilir mi? 🌿

Aranızda Anksiyete (kaygı - panik) bozukluğu yaşayan var mı arkadaşlar var mı? Önerileriniz ve bu konuda psikoterapi alan varsa yazabilir mi? 🌿
Valla ben onu ya böyle müzik dinleyerek yenerim ama öyle sıradan müzikler değil böyle bana iyi hissettiren beni seven sevdiğine gerçekten inandığım insandan bir ricada bulunurum bana bir şarkı hediye et diye yani lise yıllarımda böyle yapardım lise sona üni başlangıcına doğru kimsenin kimseyi sevmediğini herkes aslında çıkarları doğrultusunda değer verdiğini öğrenince bende rahatlama adına alkole verdim lise son sınıfta sabahları kahvaltıda sarı tuborg tuzlu fıstık akşamda aynı şekilde insanlar zaten alkollü halimle alkolsüz halim arasında fark yok üniversitede daha da bokunu çıkardım Beşiktaş’a inince büfeden 5 tane kırmızı tuborg alırdım yolda giderken 2 tane vururdum derse girer çıkardım arada bir tane daha vururdum diğer arada bir tane daha blok ders işliyorduk sonra tekrar beşiktaştan vapura binmeden önce yine aynı büfeden alırdım bir tane shot iki tane kırmızı öyle geçerdi
Sonra okul bitti iş hayatına atıldım gerildikçe soluğu tekelde aldım
Sonra sonra baktım bira kırmızı tuborg kesmiyor viski cin vodka konyak onlara döndüm
Sonra çok kilo aldım bokunu çıkardım gemide sabahtan akşama kadar içerdim
Psikoterapi alabilirsin. Alkol kurtuluş olmuyor. Bir psikologa rendevu almalısın. Ciddi boyutta anksiyete var gibi ben de sınav esnasında yaşıyorum bunu mesela kolaylık dilerim. 🌿
Evet haklısın alkol kurtuluş değil ben alkolü bir araç olarak kullanıyorum mesela alkol sayesinde liseyi birincilikle bitiririm ordan tesadüfen okul birinciliği kontenjanından Galatasaray üniversitesine gittim orada da derslerim iyi olsun diye araç olarak kullandım
Psikoloğa gitmek isterim tabi ama vaktim olmuyor insanlara kendimi anlatmaktan da yoruldum bundan çok sene önce gitsem heyecanla anlatırdım şimdi gitsem susarım anlatmam
Bide denizciyim ben psikolog düzeltsede bozulur
Alkole ara verdim aşırı kilo aldım spora başlıyorum bugün
Sen ne sınavına giriyorsun ki?
Önyargılardan sıyrılıp gidip denemelisin bence hayatını etkileyen bir konuda zaman olmazsa dahi yaratılmalı. Kpss belası diyorum ben ona :d
Umarım olurum. 🙏🏻🌠
Teşekkür ediyorum 🌿🕊️
İyi geçerse paylaşırım durumla🎉🎉
Öncelik bu rahatsızlıgı kabullenmemekten geciyor sonrası yüksek farkındalık realite gerekiyor ne yaptıgını düşüne bilmek ve ters psikoloji uygulamak işe yarıyor bir kaç arkadasımla yüz yüze görüserek sohbet tarzı düzelmelerini iyiye gidişatı başarabilmiştik...
Sınav esnasında rahatsızlık oluşuyor onun için sordum. Normalde pek olmuyor o an krize muhadale zor oluyor.
Anladım çok gecmiş olsun iyi düsün iyi olsun...
Teşekkür ederim inşallah 🙏🏻
Bunun için kademeli gevşeme öneriyorum danışmanlarıma sizede öneririm
Sınav esnasında yapılacak öneriler, egzersizler mevcut mu acaba ben mide bulantısı hissi ve mide yanması yaşıyorum o esnada bu ileri boyutta olduğunu mu gösteriyor bunun önüne geçebilir miyim sınav esnasında?🌿
Tabikide zaten mide gastiridi yani asidi stresten kaynaklanan bir durum olduğu için vücut stresi kusarak atmaya çalışıyor size yardımcı olabilirim sorun değil 😊
O konuda neler yapılabilir o his gelişince mesela 🌿
Egzersizin fotoları mevcut makale tarzında size atabilirim okuyup uygularsanız size yardımcı olucaktır
Çok iyi olur atabilir misiniz bana hızlı resimden 🙏🏻😇
Burdan mı atayım KS özeldenmi
Burdan atabilirsin belki aynı sorunu yaşayanlar vardır faydalansınlar 🙏🏻
Hepsi bu kadar
Burdan atabilirsinşz herkes faydalanır 🙏🏻
Attım ama görmedinizmi
Çok çok teşekkür ediyorum 🙏🏻🌟🌟🌟🌟
Gördüm geç geldi bana çok teşekkür ediyorum tekrar 🙏🏻😇
Rica ederim geçmiş olsun
🙏🏻
1 Anksiyete krizinin başladığını hissettiğinizde 3_3 _3 kuralını uygulayın 2 ayağı kalkın ve vücudununuzu dik tutun 3 içinde bulunduğunuz ana odaklanın 4 derin nefes alıp verin 5 yaşadıklarınızı yeniden isinlendirin 6 düşüncelerinizin doğruluğunu yeniden kontrol edin 7 kendinizi meşgul edin 8 krizin başlayacağını hissettiğiniz anda şekerden uzak durun 8 yakınlarınızı arayarak ikinci bir fikir alır 9 komik bir video seyredin.
Sınav esnasında uygulayacağım yöntemler var mı bunlar dışında bulanacakmış hissi gelince nasıl önleyebilirim o anda bu konuda sıkıntı yaşıyorum konsantre olamıyorum pek.
Cam kenarında oturuyorsan eğer temiz hava alıp temiz havayı içine çekebilirsin su içmek burundan derin bir şekilde nefes alıp verme sınava girmeden önceden müzik dinlemek senin rahatlamanın sağlar ve kafanda olumsuz düşünceler varsa atmanda yardımcı olur ama en önemlisi mutlaka kahvaltı yap sınava girmeden önce çok geçmiş olsun
Çok teşekkür ediyorum güzel bilgilendirici yorumun için cansın🙏🏻😇🌿
Rica ederim 😇☺️😊
Cevap
8Cevap
Genellikle ilaçlar faydalı olabiliyor. bunun dışında sakinleştirici müzik dinlemek stresli konulardan uzaklaşmak ve kitap okumak faydalı olabilir
Teşekkür ederim 🙏🏻🌿
Rica ederim :)
ilk önce ; düşünce bombardımanından kurtulmalısınız.
beyninizin içinden çıkın.
oturduğunuz oda da, etrafınıza bakının.
eşyaları isimleriyle, sesli sesli sayın.
ve her eşyanın ismini söyledikten sonra ; o eşya ile ilgili anılarınızı hatırlayın.
sonra diğer eşya ya geçin.
kendi içinizde değil, etrafınızdakilerle birlikte yaşadığınızı kanıksayın.
10 dakika sonra bu dünya ya geri dönmüş olacaksınız.
Teşekkür ediyorum 🙏🏻
Merhabalar ablamm iyi gelen şey soğuk su bence Buz gibi bir suyla yüzünü yıkadığında birazcik olsun rahatladığını hissedersin
Teşekkür ediyorum kardeşim cansın 🙏🏻😇
Boyle durumlarda yuruyus ve o esnada kulaklıkla müzik, soguk duş, yakin bir arkadas ile dostane sohbet iyi geliyor.
Çok sağ ol canım benim evet denerim bunu. Sınav esnasında yaşıyorum onun için acil çözüm bulmam lazım o esnada ne yapabilirim diye 🌿🌺
Evde kapali kalma disarda gez
Soğuk bir duş anksiyete krizini geçirir. Ben öyle yapıyorum.
Teşekkür ederim tavsiye için denerim.
Maalesef o konuda bir bilgim yok
Teşekkür ederim yine de düşünmen yeterli 🙏🏻
Rica ederim, umarım dermanını bulabilirsin 🦋🦋🦋👑😊🙏🏻
Bir arkadaş burdan yoruma nefes egzersizleri attı onu deneyeceğim. Umarım iyi olur çok teşekkür ederim. 🙏🏻😊🌿
Hımm evet çok faydalı olabilir 😊 Rica ederim 🦋🦋
Fikrim yok. Çok geçmiş olsun.
Gelecek kaygısı artık umursamaz duruma geldi
Hayal et
Neyi
Sakinligi
Ben oyuj oynayarak geçiriyordum
Sınav esnasında oluyor benimki mide bulantısı hissi geliyor sence bu yüksek boyutta anksiyete olduğunu mu gösterir. Beach ölçeğinde ölçtüm az önce terapi sayfasında yüksek anksiyete olduğu çıktı ölçekte. Neyi hayal edip sakinleşiyorsunuz krizi nasıl yönetebiliriz önemli zamanlarda?
Yani denizi hayal et kafanda bir rahatladgın alanı düşün zihnini oraya odakla
Tamam deneyeceğim bunu teşekkür ediyorum 🙏🏻🌿
Rica ederim panik yapma dedigim gibi derin nefes al ver kasma kendini
Kendini kasınca dahaniyi olmuyor bil yani bunu
Teşekkür ediyorum 🙏🏻
Rica ederim ögretmenim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?