Gelenektir
Gereklidir
Gereksizdir hiçbiri değildir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Şimdi son zamanlarda yapılan bilimsel veriler sünnetin erkek sağlığı açısından büyük faydası olduğu biliniyor.. Yaqhudi geleneği olarak başlamıştır ve Araplara geçmiş sonra dinsel yönen tüm İslam ülkelerine yayılmış.. En önemli getirisi temizlik açısındandır.
Sünnet ticaret haline gelmiş bir Ortadoğu vahşetidir. Ayrıca çocuk hakları ihlalidir. Cinsel hayatı bitirir, zevki %50 %70%80 azaltır. Kişiden kişiye kesim şekline göre değişir bu azalma, kesilen derinin işlevleri vardır. Kayganlaştırıcı etkisi görür. Ayrıca şekil olarak sünnetli peniste tahriş, şekil bozuklukları görünür. Sünnet cahil toplulukların eseridir. Şu anda üroloji alanında uzmanlık okuyorum. 2013 yılında yapılan araştırmalardan sonra sünnetin erken boşalmaya neden olduğunu kanıtlanmıştır. Bilimsel olarak sünnetin faydalı olduğuna dair tek bir bulgu yoktur. Hepsi varsayım tahmin üzerine kuruludur. Örneğin Afrika'da araştırmalar ve sünnetin uygulanmaya başlanması sünnet edelim belki HIV'dan korur şeklinde gelişmiştir. Uzun zamandır sünneti savunan cahil insanlarla muhatap bile olmuyorum. İnanıyorum ki 10 , 20 yıl sonra sünnet artık ülkemizde yapılmayacak.
Maalesef küçük yaşta zorla sünnet ettiler.. şu an İtalya'da foregen adlı sağlık kuruluşu foreskin yani anlayacağınız dilde sünnet derisini geri getirme çalışmaları yapıyorlar. Benim kafama yattı baya araştırdım. Foregen'e başvuru yaptım gönüllü doktor olmak istiyorum diye ve kabul edildim. Uzmanlığın bittiğinde gelebilirsin dediler az kaldı zaten
Gelenektir sağlık açısından iyi ama cinsel etkinlik açısından sünnetsiz daha iyi diyen bir çok kişi var. Sünnetle ilgili 2-3 soru sormuştum yıllar önce KS'de. Hatta çocuğun birini yanlış sünnet etmişler cinselliği gidikmiş dediğine göre.
Tıp doktoru değilim ama yaptığım araştırmalar olmuştu yıllar önce onları paylaşmak isterim ve tabii yanlış biliyorsam doğrusunu öğrenmek. Sünnette alınan deri aslında ileriki yaşamda o bölgede bakteri oluşumunun engellenmesini sağlıyor. Aynı zamanda prostat kanseri riskini azaltan da bir işlem. Bu anlamda tabii makaleler okunup araştırma yapılabilir😊
Cevap
11Cevap
Kaynak paylaşamayacağım fakat sünnet aslında Eski Mısır toplumunda köleleri ayirt etmek ve damgalamak manasında yapılan uygulamalardan biriymiş
Gerekli
Hiç düşünmedim, ne bileyim 🤡
Sünnet olmak iyi mi @kremalifincanburegi
Sunnet olmak her Musluman erkege farzdır Ayrıca gelenektir sünnet düğünü yapmak gereksiz diyen kimse Müslümanliktan çıkar
Gerekli evet ayrica sunnetin pek cok faydasi da var
@19o7_FB dugun yaparsin yapmazsin sana kalmis ama sunnet farzdır Musluman erkek cocuklarina bilerek sunnet yaptirmayan dinden cikar
Olum saka misin ya
Farz mı? Bilgisiz bilgisiz konuşup durma cahil herif. Bilmediğin konu hakkında sus konuşma
@darwin_rcapnw3 farz tabi olum ne diyon sunnetsiz musluman mi olur bi erkek önce kelimeyi sehadet getirir müslüman olur sonra sunnet ederler cahil
Cahil cahil konuşma farz filan değil kafana göre icat çıkartma. Sünnet olmak sünnettir. Bi de kesin kesin konuşuyo. Bi erkek önce kelimeyi şehadet getirirmiş ve sonra müslüman olurmuş. Lan geri, o zaman neden 1-2 yaşındaki çocukları sünnet ediyorlar? Cahil özgüveni böyle bi şi işte. Bilmediğin konu hakkında konuşma gitte araştır
@darwin_rcapnw3 sen sünnet oldun mu
Evet
geleneksel boyutu var, evveliyatı yahudiliğe dayanır ordan geçmedir bize diyebiliriz
bu soruya bir çok açıdan cevap verilebilir, bir sebepten dolayı olmadıysan olsan iyi olur ya da iyi olurdu ama hayat bu bir sebepten olmamışsa biri anayasa kanunu değil sonuçta, hayati bir şey değil hayat devam eder bir şekilde ama inanç açısından bakarsak bir yahudi için mesela doğduktan 7-8 gün sonra olması gerekir mesela aynı şekilde öüslüman içinde yapılması beklenir vs…
Gelenekselleşmiş olması gereksiz olduğu anlamına gelmez. Tıbben gerekli olması bir yana müslümanlar için sünnet olan bir ibadettir.
Yorumları okudum
Sağlam bilgim olmadığı için ahkam kesemem
Geleneksel bi gereklilik benim gözümde sünnet olmak..
Yahudi geleneğidir Ortadoğu’da gerekli değildir.
Tıbbi açıdan gereksiz. Yoksa gelenektir kültürdür çocuklarda travmaya neden olmadan bebekken yaptırılmalıdır.
Evet
9 yaşımda olmuştum kıyas yapamam ancak sünnetin yaygın olduğu müslüman ülkeler ile İsrail ve Meksika’da erken boşalma yaygın görülmekte. Sünnetin negatif etkileri mevcut maalesef.
Yirmili yaşlarımda vardı
Hayır uzun uğraşlar sonunda aşabildim
Egzersizleri var hocam
Tam boşalacağın sıra bırak sonra tekrara başla bir saatten önce boşalma uzatabildiğin kadar uzat. Testislerini sık ve aşağı gerdir boşalmaya yakın onları da bırak. Penis kökünü sıkarak baskı yap ya da lastik benzeri bir şey tak. Bir de bu iğrenç gelebilir ama makatını parmakla ve testislerinin arkasına baskı yap orada prostat var boşalmayı sağlayan organ kıçımızda hem zevki artırır hem de fazla olan meniyi akıtırsın prostata arkadan girip bastırınca boğalardan bu şekilde sperm alınır mesela zararı yoktur bunlar işine yarar bir iki yıl sürüyor erken boşalma egzersizlerinin etkisi sabırlı ol geçecektir.
Aslında gelenektir. ama oğlumda yaşadığımız bir sağlık sorununu yıllar önce sünnetle hallettiler. gerekliliğinin karinedi oldu bu durum
Sağlık ve dini inancımız gereği gereklidir.
sünnete karşıyım
Gelenektir. Ayet yok hakkında... Hadis de yok.
Gelenektir ve fıtrata aykırıdır
Gelenektir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?