Bir şantiyede muhasebeciyim. Boyum 1.97 cm, kilom 135. Genel olarak oturduğum için iyice kilo aldım. Memelerim çıkmaya başladı. Günde sadece 1 öğün beslensem ondada meyve ve meyve suyu tüketsem nasıl olur?

Bir şantiyede muhasebeciyim. Boyum 1.97 cm, kilom 135. Genel olarak oturduğum için iyice kilo aldım. Memelerim çıkmaya başladı. Günde sadece 1 öğün beslensem ondada meyve ve meyve suyu tüketsem nasıl olur?
Sadece bu şekilde kilo vermek sağlıklı değil.
Kendi uyguladığım yöntemi tavsiye edeyim,
bu yöntemle 3 ayda 9 kilo verdim.
En etkili zayıflama yöntemi düzenli ve sağlıklı beslenmek ve abur cubur şeyler tüketmemek, şekerden, tuzdan ve undan uzak durmak. Unlu mamülleri fazla tüketmemek. Pilav çeşitleri, makarna, patates varsa ekmek tüketmemek onun yerine bol salata tüketmek. Öncellikle sabah ilk iş bir su bardağına yarım limon sıkıp içmek kahvaltıyı en iyi şekilde yapmak, dayanabiliyorsanız öğle yemeği yememek tabii ki kendinizi aç bırakmamak kaydıyla ara öğün olarak meyve, sebze ve kuru yemiş tüketmek akşam yemeği en geç saat 8'e kadar yenmeli saat 10'dan sonra hiç bir şey yememek tabii bunlar tek başına olmaz gün içerisinde fırsat buldukça yürüyüş yapmak ve merdiven tırmanmak. Bunları yaparsanız zamanla hem sağlıklı kalır hemde kilo verirsiniz. Bu yötemle 10 yıldır kilomu koruyorum.
Meyve ve meyve suyu ile beslenmek çok yanlış. Bunun yeribe protein ağırlıklı beslenirseniz daha çabuk ve kolay sonuç alırsınız. Süt ve süt ürünlerini tercih edebilirsiniz. Yulaf gibi tok tutan besinleri de.
Dağın başında bir şantiyede çalışıyorum. Şirket ne çıkarırsa yemek onu yiyorum. Tavuk et türü yemekler pek çıkmıyor ful pilav makarna çıkıyor çoğunlukla. Bir şekilde vericem ama kilolarımı
Yanında yemeğini götürmeni tavsiye ederim. Çavdar ekmeği ile sağlıklı bir sandwiç götürebilirsin bir gün. Başka bir gün yulaf ve sütünü alıp gidebilirsin. Şirketten yemek yeme ve bol bol su içip hareket et.
Öyle yapayım olmadı çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için
Rica ederim. Kilo vermedeki en büyük etken istikrar ve pes etmemektir. Kolay gelsin.
Anlıyorum, ben de aynı meslekte çalışıyorum. 3 öğün yemek yediğim söylenmez. Günde sadece bir öğün yediğim oluyor. Hiç diyet yapmıyorum, daha çok stressten dolayı kilo veriyorum.
Bende strese girdikçe yemek yiyorum tam tersi oluyor bende. En iyisi diyetisyene gideyim o zaman
Evet, doktorla danışın daha sağlıklı kilo vermeye özen göster. Kolay gelsin.
Teşekkür ederim 🙏🏼
Rica ederim.
Cevap
5Cevap
Meyve ve meyve suyu ile daha kilo alırsınız. Bknz. Fruktoz.
O zaman en iyisi diyetisyene gideyim
OFf göğüsler iyiymiş tam avuçlamalık , şaka bir yana spor yapmadan istersen 3 öğün su ile beslen yine erimez
😄Eyvallah hocam
Yağlarını bilmem ama iskelet ve kas sisteminin eriyeceği garanti
O zaman diyetisyene gideyim
Diyetisyene gitmelisin dediğin gibi yaparsan zorla hastalık sahibi edersin kendini. Kilon var diye kan değerlerinle oynama
Diyetisyene gidicemde listeye nasıl uyarım onu bilmiyorum. Şirkette ne yemek çıkıyorsa onu yiyoruz. Ama ben ekmekte çok tüketiyorum. Bide masa başı çalıştığım için yağ yakamıyorum
Öncelikle ekmeği kesin Bırak.. Abur cubur.. Tatlı bunları da.. Sporla destekle verirsin..
Tamamdır yarından itibaren deneyeyim hocam
Meyve suyu içeceğine sade soda iç o zayıflatıyor
Günde 10 tane içiyorum pc başında hani nerede😄
Aç karnına içmeyi denedin mi, düzenli olarak iç ve şekerli şeylerden uzak dur ekmeği fazla yeme
Birde öyle deneyeyim. Ben genelde yemekten sonra içiyorum
Yemekten sonra içmenin bir faydası olmaz ki. Sabahları aç karnına içersen eğer hem seni tok tutar hem de yağlarını yakar diye biliyorum
Bunu denicem çok teşekkür ederim 😊🙏🏼
Rica ederim ✨
şekerin yükselir.. dengeli beslenerek vermelisin
Dengeli beslenemiyoruz ki. Şirket yemekhanesi ne yemek çıkardıysa onu yiyorum. Zaten haftanın 2 günü makarna, 3 günü pilav mutlaka var. Yağlı yağlı sulu yemekler vs onları saymıyorum. Zayıftım ne güzel önceden. Şimdi baya aldım
Neden diyetisyene gitmiyorsun
Haftanın 7 günü çalışıyorum. Şirket yoğun mesai yaptığı için bende çalışmak zorundayım. Başka muhasebeci yok, izinde alamadım bu aralar. Akşam iş çıkışıda Diyetisyen klinikleri kapalı oluyor.
Su iç protein le beslen sadece..
Şirket de ne çıkıyorsa onu yiyoruz hocam
Onu diyorum yeme.. bizim santiye dısardan getirtiyor leş gibi Allah günah yazmasın köpekler var baktım onlar bile yemiyor..2 yumurta haşla ekmek arası tavuk göğsü sandviç falan geçiştir... ne bilim yogurt götür... ama 4 lt su iç kesinlikle.. senin kilon yok sadece bölgesel yağlanma yı sıkıntı yapmışsın özellikle göğüs.. sebebi tamamen yag tüketimi..
Sadece mideni bozarsın
Reis senin cicikler bağımsızlığını ilan etmiş.
Valla haklısın 😄
Diyetisyenim ulaşabilirsiniz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?