Aslında bitkiler bizim için büyük bir şifa kaynağı. Burnumuzun dibindeki nimetlerden istifade edebiliyoruz. Bugün ekinezya çayının ne kadar faydalı olduğunu öğrendim. Oysa bilmiyordum...

Aslında bitkiler bizim için büyük bir şifa kaynağı. Burnumuzun dibindeki nimetlerden istifade edebiliyoruz. Bugün ekinezya çayının ne kadar faydalı olduğunu öğrendim. Oysa bilmiyordum...
Bitki çayları tüketmek kalp sağlığı için faydalıdır bağırsak sağlığını iyileştirir inme riskini azaltmaya yardımcı olur kan şekerini düşürür odaklanmayı artırır kanser tedavisinde işe yarar hazımsızlığa kabızlığa iyi gelir metabolizmayı hızlandırır vücuttaki ödemi atar tok kalmayı sağlar genel olarak bitki çaylarının faydası bu şekildedir ama herşeyin azı karar çoğu zarar o yüzden yeteri kadar ve kararında içmek gerekiyor
#selamgençlik 🍀🍀
Bitki çayları içmek bence sadece vücuda değil ruha da şifalı geliyor ve kesinlikle huzur verip rahatlatıyor. İyi araştırıp kulaktan dolma bilgilerle değil tam bir bilinçle faydalanılmalı. Günlük alımında ise doz aşımından korunmak gerekir. Çünkü bitki çayları "tamamlayıcı tıp" olarak bilinir ve ilaçlardan farksızdırlar.. 🍀🍀🧚🧚
#tubasueda 🍀🍀
Yani bir çok faydası var her bir çeşidinin ama genel olarak strese iyi geldiği, rahatlattığı için ve baş ağrısına iyi geldiği için içiyorum ben. Yeşil çay , kekik çayı , papatya çayı , civan perçini falan sık sık tükettiğim çaylar arasında.
Yahu bitki çayı deyip siyah çayı niye bitkiden saymazlar siyah çay da sonuçta bi bitki. İçecek veya meşrubat diyince meyve suyu falan akla gelir içki deyince sadece alkollü içecekler akla gelir. Bu da çok saçma geliyor bana içilebilen her şey içkidir veya içecektir. Bu ayrımcılığa son veriyorum
Cevap
6Cevap
Ben çay sevmiyorum hiç. kahve daha çok tercih ediyorum. genelde kafein içeren içecekler metabolizmayı hızlandırır
Düzenli olarak tüketilen bitki çayları, günümüzde alternatif tıp olarak kabul görmüştür. Bitki çaylarının bir çok şeye iyi geldiğini ve bazı rahatsızlıkları tedavi ettiklerine yemin edebilirim. 😅
Her bitki çayı bir ilaç sayılır.. o sebeple kullanırken karısımları ilaçlar ile birlikte kullanmamaya ve bir fincandan fazla içmemeye dikkat etmelisiniz.
Hepsinin ayrı ayrı faydası var tabii ki.
Günde 2 bardaktan fazlasını tüketmemek gerek diyor uzmanlar.
Metabolizmayı temizliyor ve hızlandırıyor diyebiliyorum
hiçbir fikrim yok. Sağlıklı yaşamak gibi bir derdim de :d
Sakinleştirici ve stres azaltıcı faydaları var.
Prof İbrahim Saraçoğlu tavsiyeleri en önemlisi.
Onun tarifleri en doğrusu. Kimya profösörü. Satış yaptığım sitem yok kanmayın diyor. Normal aktardan raf ömrü 1 yıl geçmeyen ürün alınız. Aksi takdir de sadece ot suyu içmiş olursunuz. Şifalar olsun. 🙏
Pek içmem ama faydalı olduğu kesin
dinçleştirir sağlıklıdır
içen senin gibi güzel ve tatlı olur 🙂
Ananaslı yeşilçay cok iyi kokusu mukemmel
Beni dinçleştiriyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?