meditasyona inanan ve uygulayanlar var mı aranızda?
Soru gayet açık ??
Soru gayet açık ??
çevremden duyduğum kadarıyla faydalı. yüzyıllardır uygulanan ve uygulayan kişilerde etkileri kanıtlanmış. eğer meditasyon yapmaya başlarsam bir şeylerin düzeleceğini düşünüyorum ama lanet olasıca ben götümü kaldırıp bu konuda bir araştırma içine girmedim.
ben bu aralar cok takıldım bu konuya. bana da zor gelıyodu arastırmak uygulamak falan ama uygulayınca gercekten rahatladıgımı farkettim
nasıl bir yol izliyorsun. bu konuda kitaplar aldın mı, nelerdir? bu konuda bir şeyler okusam ve teknikleri denesem iyi olacak.
meditasyon kitapları degil ama bundan 1 ay önce falan meleklere cok merak salmıstım onlarla ilgili kitaplar aldım icinde meditasyonla da alakalı seyler varmıs ama acıkcası kıtap okuyasım gelmıyo bu yuzden daha ılerleyemedım. genellıkle ınternetten arastırıyorum bı de bı kac vıdeo bulmustum arastırırken medıtasyona yenı baslayanlar ıcın anlatımlar falan vardı onları izlemistim. genellikle videolardaki anlatımlardan ilerliyorum
meditasyon yaparken düşüncelerini tamamen durdurup yapıyorsun değil mi. bana bu çok zormuş gibi gelir. arada bi şöyle yarım saat odaklanıp düşüncelerimi durdurayım derim ama yarım dakika sürmez.
kendinle bas basa kalarak yapma. yani bi yere uzanıp kafanı dinlemeye tek biseye yogunlasmaya calısma sende videolarla bırlıkte yap. yönlendirilirsen daha kolay oluyo cünkü
Meditasyon bir din değil, inanmak ya da inanmamak denemez..
Meditasyon insanın kendini dinleyerek çevreden uzaklaşabilmesidir..
Evet, sıkıntılı olduğum dönemlerde ya da stresle başa çıkma adına yapıyorum..
hayatımızda tek inancımız din mi? inanmak kelimesini o anlamda kullanmamıstım. bi işe inanarak yapmak var inanmayarak yapmak var inanmadıgımız sürece yaptıgımız şeyin bi getirisi olucagını dusunmuyorum bu kasıtla söyledim. ne çeşit meditasyon yapıyosunuz? ben biraz arastırdım cesitli baslklar buldum ama.
Şöyle söyleyeyim.. Önce konsantre olmak gerekiyor.. Meditasyon pozisyonu ve sonrasında konsantre.. Sonra kendimi dinliyorum.. Bulunduğum stresten nasıl uzaklaşabilirim gibi seçenekler çıkarıyorum.. Ve en önemlisi çevresel faktörleri hiçe sayıyorum.. Sadece dünyada ben varmışım gibi düşünüyorum..
siz kendinizle bas basa kalıyosunuz tamamen. ben videolarla yapıyorum yeni basladıgım icin yönlendirmelerle
Tabi öyle de yapabilirsin, benim anlattığım biraz daha başlangıç seviyesi..
yönlendirilerek daha kolay geliyo bana öbür türlü zorlanıyorum kafam baska yerlere gidiyo
meditasyon denilen zıkkım uzak doğunun din anlayışının getirisidir ve ülkemizede buna inanılması ve inancımızdan uzaklaştırılmak amacı ile getirilmiştir
Önce hayat seni şarj eder doldurur. Deşarjı da meditasyon yaparak atarsın. ama inanarak yapmalısın yoksa yalan
aynen katılıyorum.
Cevap
7Cevap
Meditasyonla inanç arasında bağlantıyı kuramadım :s
Sessiz bir ortam herkesin ruhunu dinlendirir ve sağlıklıdır eğer inançdan kasıt buysa
meditasyonu inanarak yapmak var inanmayarak yapmak var. yaptıgın işe inanmadıgın sürece o işin sana nasıl bi yararı dokunabilir ki. inançtan kasıt buydu.
Aaa tabi öyleyse inanırım bu çok doğru. Einstein'ın kuantum fiziğne göre de öyle. Düşünceler olacakları etkiler...
Aynen öyle bu kasıtla ınanan var mı demstim
ne yapacağını şaşıran sosyetenin gözdelerinden biri yoga yapmak gibi.çakra açmak bu nasıl birseydir hiç anlamadım.kerizleri yolma sanatı.
meditasyona inanarım ama uygulama kısmına geçemedim
denemedim ama inanıyorum
şunu buldum demin denerim belki :)
inanirim ama uygulamadim hic
Meditasyonda neymiş hiç inannmam çokda saçma gelir
Meditasyon bence atmasyon.
insanları kandırmak için uydurulan birşey...
uydurmasyon.
yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar