Sağlıkçılara uygulanan şiddeti önlemenin yolu nedir sizce? Bu haberleri görmekten çok yoruldum açıkçası.

Sağlıkçılara uygulanan şiddeti önlemenin yolu nedir sizce? Bu haberleri görmekten çok yoruldum açıkçası.

Öncelikle güzel bir konu açmışsınız tebrikler.. iyileşmeyen sağlık sistemi var olduğu sürece sağlıkçılar zor durumda kalacak. bir randevu almak aylari buluyor sa, bir dr a muayene süresi 5 dk ya kisitli bırakılıyor sa... bunda iyileşme söz konusu olamaz. birde buna afedersiniz ufak tefek tırnağı acisa karni agrirsa sira kapip ayda bir kac kez randevulari dolduran bilinçsiz insanlar eklenince ben bunda iyileştirme arayamam. randevuyu alan hasta aylar sonra geliyor ve 5 dk da sende bu var suraya git dendiği an hasta ya da yakini yepkisini ortaya koyuyor. Hakli mi? haksiz fakat onun açısından bakin adam ya da kadin 3 ayda zor almış muayene için randevu ve baska bir bölüme sevk edildi. orada ki dr da randevu alin dedi.. bu hasta kaç ay daha bekleyecek? yani kisacasi saglik sistemimiz çökmüş durumda. adalet sistemimiz çökmüş durumda. insanlar bunalmış durumda. hayati bizlere zorlaştıran anlayis suriye irak iran yabanci uyruklular icin kolaylaştırmış. Onlar randevu sistemsiz direk haataneye giderek tepeden tirnaga muayene olup ayni gün çıkıyor... bizi yöneten insanlarin adaletsiz davranmasi bizi birbirimize karşı anlayışsız yapiyor
Ülkenin topyekûn bir eğitim reformuna girmesi gerekiyor. Haa bu iktidar başta oldukça bunu ister mi? İstemez tabiki. Yepyeni bir eğitim anlayışına ihtiyaç var. İnsanı ve bireyi önceleyen ve değerli kılan bir bakış açısına ihtiyaç var. Bunlar olmadıkça ister cezalar artsın, ister şiddet karşıtı demeçler, soruna kalıcı bir çözüm bulunabileceğini düşünmüyorum..
En sağlıklı yöntem eğitim vermek. He direk radikal, katı bir şekilde bitirmek istiyorsan, bu tarz olayları yapanlara hapis, yüklü miktarda para cezası verip üstüne sağlık hizmeti almasını engelleyeceksin. Normalde 1. şıkkı seçerim ancak bizim topluma 2. seçenek gerekiyor.
Sadece sağlıkçılara değil aslında şiddet heryerde uygulanıyor. Başka mesleklerde evlerde eşlere ve çocuklara. Hepsinin kökeni eğitimsizlik. bunlara ceza vermenin yanında, genel olarak eğitim seviyesi yükseltilip şiddete meyilli olmayan kişiler yetiştirmek lazım
Cevap
24Cevap
Eğitim sistemi
Eğitim. Şimdiden bir neslin eğitimen başlanmalı mesela. Yetişkinler için ise yapaak bir şey yok. Cahil hep cahil kalır. ne kanundan ne polisten korkmaz.
HAstanelerde silahlı korumalar beklemeli. Öyle çanta kontrolü vs ile olmaz o iş
Eğitim tabii ki ama bu çok uzun süreç. Şimdi yapılması gereken halkla çalışanı fazla yüz göz etmemek. Her şeyin kuralı kaidesi olacak sistem ona göz işleyecek. Sonuç gösterme saatleri olacak, randevusuz muayene olmayacak, acillerin yeşil alanı poliklinik hastalarına kapatılacak veya ücretli olacak.
Covid aşısı vurulmak için gitmiştim herkesin belirli bir saati olduğu halde aşırı bir yığılma vardı. ikincisi akşam acilde çok kalabalık var gerçekten acil olanlar gelsin ama niye gece çok kişi geliyor bu kadar. İlk önce vatandaşi eğitmek lazım sonrada doktor sayısını cogaltmali
Eğitim ile. Cehaleti gidererek. Sadece doktora şiddet uygulayanda değil toplumun her kesiminde var bu cehalet. Hastasını hor gören doktorda da cehalet şiddeti kendine hak gören hastada da cehalet var. Yozlaştik o yüzden bu olaylar gün geçtikçe artıyor. Hoşgörü etik empati bunlar tekrar topluma ogretildikce düzelecek inş.
Sağlıkçılara şiddet uygulayan biri olursa ona daha ağır şiddet uygulamaları lazım bence, örneğin bir hasta, sağlıkçı birine tokat mı attı, güvenlik veya polis, onu bayılana kadar orada dövmeli, bir daha sağlıkçılara diklenmeye kimse cesaret edemez
Devlet kıymet vermedikten sonra vatandaş haydi haydi vermez. Gün gelecek hastalıktan kıvrandığımızda etrafta bir sağlıkçı bulamayınca anlayacağız ama inşallah iş işten geçmiş olmaz...
Siddet hiç bir alanda kabul görmemeli, doktorlara indirmeye gerek yok, bir insan bir insana hiç bir türden şiddet uygulayamaz bitti, yüzlerce meslek yüzlerce toplumsal zemin varken doktorlar on planda tutulmasin
Önce ülke insanın top yekûn bir eğitimden geçmesi gerekiyor. Daha sonra ise ağır cezalar ile bazı şeyler düzelebilir.
😥
Önleyemezsin.. Yasa ile kanunla ya da başka bişeyle bu işler düzelmez.. Sistem yanlış en başta ve insanların eğitim ve kültür seviyesi ortada zaten..
Eğitim, eğitim, eğitim... Cahil bir milletten herşeyi bekleyebilirsiniz. Şiddet yanlılarının büyük çoğunluğu aile içi şiddet gören kişiler. Eğitim ile önce aileler bilinçlendirilmeli ki gelecek nesiller şiddet yanlısı olmasın.
Kendini kral sanan bu halkı aslında hiçbir şey olmadığını göstermek. Hiçbir şeyi hak etmiyor bu insanlar
yakınlarına ihtiyaç duyacak hastalar hariç yaşlı çocuk engelli gibi olan hastalar hariç diğer hasta yakınları kesinlikle hastaneye alınmamalı
Sağlıkçılar sayısı ve hizmet kalitesi artış. acilde kuyruk olursa muayene kuyruk olursa sonuç stres olur
Saglikcilara neden siddet uygulaniyor? Bu sorunun cevabina cözüm bulursaniz siddetde cözüm bulursunuz, cünkü siddet her zaman tek tarafli degildir, SEBEP ve SONUCTAN ibarettir
Hastanelerde güvenlik güçlerinin sayısını arttırmak
Mahkemesiz 1 yıl ve ömür boyu sağlık hizmetinden men cezası
Bazıları çok hak ediyor dövenlerin eline ayağına sağlık
Hem dr lar hemde hastalar (müşteriler 😂) iletişim dersi almali sorun bundan kaynaklı
Ülke kara cahil. Anadolunun üstünde ki ortu açıldı herkesin elinde telefon özgürlük geldi. Cahil konuşmaya başladı doktorun dayak yemesi bundandır
Ağır cezalar.
Ve eğitim.
Tek onlara olsa neyse
Caydırıcı cezalar şart
Cahil toplumu eğitmek
Ülkenin resetlenmesi lazım çok zor.
Eğitim ve hukuk sisteminin geliştirilmesi.
eğitim eğitim eğitim
Cezaların caydırıcı olması
Şiddet önlenebilseydi savaşlar olmazdı
Cahil insanları ortadan kaldırmak
Vicdan sahibi bir toplum yetiştirmek
Dövenleri dövmek
sen fikir söyle
Ahlak eğitimi
İdam edilmeli.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?