Bu gün kars şehir hastanesinde görev yapan ve Kars ilinin tek kalp ve damar cerrahisi olan uzman doktor bıçaklandı! Doktor sıkıntısı çektiğimiz şu günler olacak şey mi bu?
Güvenlik artacak. Hastane giriş çıkışı yol geçen hanı olmayacak hasta ve 1 yakını olacak yanında sadece. Diğerleri içeri alınmayacak. Her doktorun yanında güvenlik gezecek ya da sık sık belli noktalara güvenlik konulacak. Cezalar caydırıcı olacak bu tür suç işleyenler vatana ihanetle yargılanmalı.
Bazı doktorlar sinir bozucu buna bende katılıyorum ama öldürmek filan çözüm değil.
Doktorlara sağlık personellerine tamamen karşıyım ama doktorlarında biraz eğitim alması şart. Mesela egoları için ya da konuşma üslûbu için. Bazen insanı çileden çıkarıyorlar. Sabahtan beri çalışıyormuş biz zaten 24 saat uyuyoruz. Güvenlik arttırılmalı bazı hasta yakınlsrı çok haksız (bazılarına hak vermiyorum şiddet çözüm değil) ama doktorlarda biraz sakin kalmalı ya da calisma saati, hasta kotası falan azaltılmalı
Bu sistem devam ettiği sürece engellenemez! Çünkü bir doktor günde 100e yakın hastaya bakıyor adamlar psikolojik çöküntü altında aldıkları üç kuruş maaşta bu işin cabası
İnsanların genel olarak her şeye sinirlendiği ve gergin olduğu zamanlar geçiriyoruz. Şiddeti onayladığımdan değil bu söylediğim. Kimse kimseyi dinleyemiyor, tahammülü yok hiçbir duruma. Bu yüzden öncelikle insanların sakin olmayı birbirini dinlemeye ihtiyacı var.
Doktor sayısının artması gerekiyor, ayrıca tüm sağlık çalışanlarına hastayla iletişim eğitimi verilmeli. Canı burnuna insanların en ufak sorularında azarlıyorlar. İnsanlara hastalığının ne olduğunu açıklamadan reçete yazıp kullan diyorlar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bir insana zarar vermesinin dışında tedavi gören kaç insanın vebaline girdi işte
Şikayetim var adama gidiyorum neyim var diyorum bana dediği şey olur öyle şeyler 😅 Sıram gelmiş yanına gidiyorum yüzüme bakmadan bana el kol yapıp sen daha beklicen diyo yahu sen kimsin senin maaşını ben vergilerimle kesintilerle ödüyorum havan kime