Göz kapağım yara olduktan sonra devasa bir şekilde hem altı hem üstü şişti nasıl geçer ne yapmalıyım?

Göz kapağım yara olduktan sonra devasa bir şekilde hem altı hem üstü şişti nasıl geçer ne yapmalıyım?

dün böyleydi ve şişliği inmiyor tamamen dün datem vardı 5 saat e indirmeyle uğraştım sıcak pamuk koydum biraz indi ama bugün ise yüzüm komple şişti Burnum dahi nazal kemiğim fazla şişti yanaklarım elmacık kemiğin ve dudaklarımda şiş ve artık fazla endişe ediyorum ayrıca estetisyenim sürekli makyaj yapmak zorundayım çalıştığım yer zorunluluk getiriyor enfeksiyon kapsam ondan mı kaptım bilemem ama bir şeyden kaptım şimdi bu kesin enfeksiyon değil mi? hani alerjik olsa 2 hafta sürer miydi? ilk başta göz kapaklarım kurumuş ve yara olmuştu acı veriyor ve kaşınıyordu üstünden 1 hafta geçince gözlerim inanılmaz şişti.. akşam işten çıkınca acilen gideceğim bana direkt antibiyotik verirler mi yoksa kan tahlili yaparlar mı çünkü ben iğneden de korkarım ölene kadar gidemiyorum... bu kendi kendine geçmez mi acaba? Ayrıca başım da feci ağrıyor ağrı kesici alıyorum sürekli..