Üstelik sorunları olduğunu kabul etmeyip, kasıtlı olarak rahatsızlık veriyorlar. Ne yaparsınız?

Üstelik sorunları olduğunu kabul etmeyip, kasıtlı olarak rahatsızlık veriyorlar. Ne yaparsınız?
O kişinin ruh hastası olduğunun göstergesidir bu. Vallahi tepki koymak şart! Ciddi zararlar veriyor ise kesinlikle bir şeyler yapılmalı. Bayan ise elbette pozitif ayrımcılık gösterilmeli ama devam ediyorsa da çekip kenara konuşmak şart. Ama yok devam ediyorsa hemen o dakika onun yaptığı derece de tepki koymak gerekir. Emin ol eskisi gibi olmayacaktır.
Beni artık cidden yoruyor. Sürekli saldırıp duruyor. Karşılık verip başka şeylere neden olmak istemiyorum.
Kardeşim döv demiyorum tabi. Aynı şekilde sözlü tepki koy. Sesini yükselt , bir şey olmaz.
Saldırıyor derken laf yapıyor. Benim şiddetim psikolojik olur. 🙄
Sende öyle yap o zaman
Korkak ve ezik tiplerin bu kadar sorun olmasına izin vermek bizim hatamız zaten.
Annem var katlanıyorum.
İyidir hoştur Allah başımızdan eksik etmesin ama sıkıntıları da var. Belki bir çok kadında vardır.
Geçen bir şeyler yiyoruz.
“ Anne geldiğimizden bu yana bu kadar yemişiz bunlardan “ dedim.
” Amaan boş ver babanın kredi kartıyla aldım zaten “ diye cevap verdi.
Sonra konu geçmişe döndü.
” Baban hiç “ paranız var mı? Bir şeye ihtiyacınız var mı “ diye sormuyor “ dedi.
Oysa kendisi de emekli, kira yok, bir şey yok.
Bu geçmişten daha da geçmişe gitti.
” Annenen vefat ettiğinde o kadar zoruma gitti ki beni otogara bırakmadan “ ben buradan dükkana gideyim “ dedi. Benim annem ölmüş ya “ diye serzenişte bulunmaya başladı.
Kendince haklı sebepleri var. Ve içine oturmuş. Ama bunlar, geçmiş konular sık sık ortaya çıkıyor. Beni bir gülme tuttu. Ulan altı üstü bir şey yiyoruz konu buraya basıl geldi !!!
Sözün özü annemle yaşadığım için buna benzer sorunları çekiyorum. Ama her şeye de koşturur annem. İster istemez çekiyoruz.
Bu tür sorunlar rahatsızlık vermez aslında. Desteğe, ilgiye ve sevgiye ihtiyacı var. İyileşebilir zamanla. Ailen o senin istesen de rahatsızlık duymazsın.
Katılıyorum. Bu sorunların altında ilgisizlik gibi şeyler yatıyor ama sorunlar da var. Annem sonuçta idare ediyoruz. Bende dört dörtlük değilim.
Tanrı ikinize de güç versin. 🙏
Amin hepimize 🍀🤝😇
Acayip üstüme alındım. Bu elde olan bir şey değil. Ben çok iyi biliyorum istemsizce bir tavır sergiliyorum. Sonra pişman oluyorum neden yaptım ki diyorum. Ama tabi katlanmak zorunda değil kimse en iyisi benim gibilerle mesafe koymak.
Sen en azından kendinin farkındasın ve bunu kabul ediyorsun.
Sabır da tükeniyor.
Senin bahsini ettiğin türdeki insanlar kasıtlı olarak zarar vermiyor. İstemeden yapıyor. Benim bahsettiklerim bile bile isteye isteye yapıyor.
Kendi problemlerimi mümkün olduğunca kimseye yansıtmayan biriyim. O yüzden de sürekli yansıtanı çekemem. Enerjimi düşürür. Çevremde tutmam böyle insanları. İlişiğimi keserim.
Senin yansıttığın tek şey olumlu ve güzel enerji. 🤍
🤍
Cevap
4Cevap
Yakinlik derecesi cok onemli bir kere... Ona gore faydalu olmaya calisirim. Ama eger isyerinde filansa da once konusur ikna etmeye cabalar ve olmazsa da vazgecerim.
Önünü alamazsın ki bunun. Ne yapacaksın? İş hayatında psikolojik sorunları olanlar var diye aç mi kalacaksın işsiz gezip? Ailen kötü diye defterden silecek misin? Katlanacaksın.
Yakınlarımın, sevdiklerimin derdi varsa dinlerim, rahatlatmaya çalışırım o kadar.
Değiliz, bizim de derdimiz var yansıtıyor muyuz hayır.
zorunda değiliz ama anlatıncada mecbur dinliyon öneride bulunuyn
Kimse mecbur değil ben umursamıyorum öylelerini
Aslında hayır. Ama ben katlandım maalesef.
Değiliz ve ben hiç katlanamam
hayır, uzak durmalıyız.
Bize zarar veriyorsa uzaklasmamiz gerekiyor
Çevresi tarafından anlaşılmak istiyor olabilir
yakınımızsa katlanıyoruz
Hayır istemiyorsan uzaklaşabilirsin
Hayır tabiki
Hayir degilim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?